Nikt tu chyba jeszcze płyt DVD nie wrzucał więc jeśli popełniam faux pas to można post usunąć.
Kupiłem sobie w internetowej księgarni, żeby mieć się czym dobijać jak mnie chandra chwyci.
W końcu nic człowiek tak nie dołuje jak cudze szczęście (nawet to wymyślone).
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
A propos vinyli.
Moja najmłodsza siostrzenica kończy w tym roku 18 lat. Na gwiazdkę dostała gramofon i oczywiście zażyczyła sobie ode mnie na urodziny płytę.
"The Truth About Love" Pink.
Trudno! Trzeba się będzie postarać i poszukać.
Oczywiście złośliwie zapowiedziałem, że dostanie nawet kilka płyt ale takich, które MNIE się podobają.
Kupiony zestaw 5-płyt (koncertów klawesynowych i skrzypcowych) tak bardzo mi się podoba, że zakupiłem w Krakowie kolejne wydawnictwo tego zespołu.
Tym razem suity Bacha (jak wiadomo wszystkim na tym forum, Bacha nigdy za dużo ) - są to wczesne wersje, bez instrumentów dętych (albo ze zmniejszoną ich liczbą). Szczególnie inaczej brzmi suita nr 3 - mniej tu trąbek, co uwypukla skrzypce i... klawesyn
Purcell (9 cd), wyk. Gardiner
Anonsowałem już wcześniej ten box. Myślę, że fan baroku i/lub Purcella nie ma się nad czym zastanawiać - oryginalne okładki, 9 cd, i bardzo atrakcyjna cena - mniej niż 115 pln za 9 płyt
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
Jakby była w komplecie The Fairy Queen, to bym wziął bez zastanowienia - ale tak to jeszcze pomyślę.
Efekt motyla: kliknie człowiek nieopatrznie, że kupuje, i robi się z tego odyseja na pół Europy, od Saragossy do Kufszynka.
No ale Bacha i Vivaldiego nigdy dosyć: Antonio Vivaldi: L’estro Armonico op. 3; Johann Sebastian Bach: Six concertos after l'estro armonico by Antonio Vivaldi / Rinaldo Alesandrini, Concerto Italiano (2 CD).