Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
Mam od lat swój z Paddingtonem (edycja na 50 urodziny misia, czyli od 2008) i pewnie dopóki go nie zbiję nie skusze się na żaden inny, bo bardzo wygodny jest i pojemny.
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
Kuferek 9-płytowy. Fazil Say ma do tych sonat bardzo osobiste podejście (sam mówi, że podchodzi do nich nie jak pianista, ale jak kompozytor). Niektórzy go krytykują za to, że czasem ignoruje to co mówi Beethoven i gra to inaczej. Jednak nie uważam to za wadę - interpretacje są żywe i ciekawe i podobają mi się.
Notabene Fazil Say ma zwyczaj - podobnie jak Gould - wydawania różnych dźwięków przy grze. Ale co ciekawe, o ile u Goulda mnie to irytuje, to tutaj nie przeszkadza, a wręcz dodaje uroku
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
wszystkimi trzema się chwalił
mam też dwie (jedną taką jak Czart) i trzy na liście zakupów
Amazon znów mi podzielił przesyłkę, więc teraz tylko jeden tytuł: Farewells
Jakub Józef Orliński, Michał Biel
Ⓟ & Ⓒ 2022 Parlophone Records Limited
Warner Classics, Erato