Co oglądam
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- chafre
Re: Co oglądam
Zakładając, że w ogóle oglądasz film na randce.......
J'ai comme une envie de voir ma vie au lit
Comme une idée fixe chaque fois que l'on me dit
Comme une idée fixe chaque fois que l'on me dit
- radek
Podczas świąt obejrzeliśmy z mojej inicjatywy klasykę horroru „Carrie” (1976). Uwielbiam te stare, amerykańskie horrory, gdzie nie ma przelewu krwi, wiadomo co się wydarzy a napięcie jest budowane poprzez samo oczekiwanie.
„Carrie” widziałem już wcześniej wiele lat temu, ale drugą część i w nowszej wersji, niemniej jednak fajnie było obejrzeć klasyk.
„Carrie” widziałem już wcześniej wiele lat temu, ale drugą część i w nowszej wersji, niemniej jednak fajnie było obejrzeć klasyk.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." - Steve Jobs
- Hebius
SkyShowtime ogłosił, że oficjalna data uruchomienia usługi w Polsce to 14 lutego. Oprócz Polski ten serwis ruszy: w Albanii, Czechach, Kosowie, Macedonii Północnej, Rumunii, Słowacji i na Węgrzech.
W Polsce dostęp do platformy ma kosztować 24,99 zł miesięcznie. Z serwisu skorzystamy na stronie Skyshowtime.com, będzie też dostępny w aplikacjach na iOS i Androida, a także na Android TV, Google TV i telewizorach LG.
(podaję za Wyborczą)
W Polsce dostęp do platformy ma kosztować 24,99 zł miesięcznie. Z serwisu skorzystamy na stronie Skyshowtime.com, będzie też dostępny w aplikacjach na iOS i Androida, a także na Android TV, Google TV i telewizorach LG.
(podaję za Wyborczą)
Co znajdzie się w ofercie? W bibliotekach SkyShowtime'u znajdziemy takie tytuły jak serie „Szybcy i wściekli" czy „Minionki" (Universal Pictures), DreamWorks Animation to „Shrek" i „Jak wytresować smoka", Paramount Pictures: „Top Gun: Maverick" i seria „Mission: Impossible", stacja Showtime to choćby „Yellowjackets", „Homeland" i „Dexter". A Nickelodeon to jeden z największych konkurentów Disneya i Cartoon Network na rynku kanałów dziecięcych.
Na Paramount+ i Peacock w USA znajdziemy takie seriale jak „Halo" - adaptację popularnej serii gier wideo, czy serial „Yellowstone" z Kevinem Costnerem. Jego twórca Taylor Sheridan („Sicario" i oscarowe „Aż do piekła") jest dziś jednym z najbardziej zapracowanych scenarzystów świata. Po fali sukcesu „Yellowstone" stworzył też jego znakomity westernowy prequel „1883", a już w grudniu Amerykanie zobaczą jego kontynuację - „1923" z Harrisonem Fordem i Helen Mirren w obsadzie.
Na SkyShowtime znajdziemy też europejskie seriale skasowane przez HBO, w tym głośną "Warszawiankę" wg scenariusza Jakuba Żulczyka, z Borysem Szycem, Krystyną Jandą i Jerzym Skolimowskim w obsadzie.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- uzytkownik_konta
Połowa tego to jakieś straszne gówno. Szczególnie nie rozumiem 1. akapitu - wyeksponowano tam produkcje, w przypadku których ludzkość dzieli się na dwie grupy: tych, którzy już widzieli, i tych, którzy nie chcą zobaczyć. Żadna z nich nie wykupi tej subskrypcji z powodu dostępności akurat tych tytułów.
- Hebius
Tak? Mnie się zdawało, że jakościowo to nie odstaje jakoś specjalnie od Netflixa.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- uzytkownik_konta
Jedno drugiemu nie przeczy
- Hebius
Na krańce świata
(Les confins du monde. 2018)
Lata czterdzieste i wojna w Indochinach.
Niepokojący, niejasny (nie do końca zrozumiały; niezrozumiały?), z biednym Gaspardem Ullielem i pogubionym Gérardem Depardieu* i dwoma smakowitymi (apetycznymi?) scenami, chociaż ta pierwsza. nocna, w koszarach, budzi moje pewne zastrzeżenia, ale to chyba z powodu odmienności osobistych doświadczeń, niewątpliwie całkiem odmiennych od tych, jakie mógł mieć ktoś tak atrakcyjny, jak bohater grany przez Guillaume'a Gouixa**
Gaspard Ulliel, Guillaume Gouix
(Les confins du monde. 2018)
Lata czterdzieste i wojna w Indochinach.
Niepokojący, niejasny (nie do końca zrozumiały; niezrozumiały?), z biednym Gaspardem Ullielem i pogubionym Gérardem Depardieu* i dwoma smakowitymi (apetycznymi?) scenami, chociaż ta pierwsza. nocna, w koszarach, budzi moje pewne zastrzeżenia, ale to chyba z powodu odmienności osobistych doświadczeń, niewątpliwie całkiem odmiennych od tych, jakie mógł mieć ktoś tak atrakcyjny, jak bohater grany przez Guillaume'a Gouixa**
Gaspard Ulliel, Guillaume Gouix
- Hebius
Wolf Pak (2023) pierwszy sezon
Byłoby nawet fajne, gdyby nie tak drętwe (100% serioznego dramatu) i wyprane z humoru. A maczał w tym paluchy Jeff Davis od Teen Wolf, więc mogłoby być inaczej, fajnie.
Rozczarowany jestem, bo ładne buziulki to za mało, zwłaszcza że to same młode buzie.
Jedyny plus - Sarah Michelle Gellar. Też drętwa, ale mam dla niej sentyment.
(wrażenia po trzecim odcinku, bez nadziei na poprawę w kolejnych)
Byłoby nawet fajne, gdyby nie tak drętwe (100% serioznego dramatu) i wyprane z humoru. A maczał w tym paluchy Jeff Davis od Teen Wolf, więc mogłoby być inaczej, fajnie.
Rozczarowany jestem, bo ładne buziulki to za mało, zwłaszcza że to same młode buzie.
Jedyny plus - Sarah Michelle Gellar. Też drętwa, ale mam dla niej sentyment.
(wrażenia po trzecim odcinku, bez nadziei na poprawę w kolejnych)
- gaynau
mike pisal o tym serialu.
ale jezeli jestes zachwycony tenn wolfem, to ja nie mam wielkich oczekiwan:D
ale jezeli jestes zachwycony tenn wolfem, to ja nie mam wielkich oczekiwan:D
- Hebius
Teen Wolf to fajne rozrywkowe kino, przynajmniej przez kilka pierwszych sezonów (później człowiek jest już wciągnięty i wystarczy patrzenie na ładne ciała*). Z niezłymi aktorami, branżowymi wątkami, humorem i przyzwoitym zakończeniem.
________
* Iana Bohena na przykład
________
* Iana Bohena na przykład
Przypomina mi trochę Tomasza Kota.
Swoją drogą szkoda że obaj nie geje.
Swoją drogą szkoda że obaj nie geje.
- Hebius
Faktycznie, identyczny jak Kot, zwłaszcza w tej dolnej części, której tu nie widać.
- mike
Jestem po jednym i drugim serial zdecydowanie lepszy od filmu, który tak mnie zanudził, że przewijałem. Wolf Pack przynajmniej ma dość ciekawie przedstawione branżowe sceny, podobają mi się artystyczny kadry z klubową muzyką. Liczę na więcej w drugim sezonie (o ile powstanie, bo chyba jeszcze nie zapowiedziano?).
- Walpurg
Oglądałem na TVN odcinek programu Ugotowani w parach
- 3 pary z Krakowa, w tym jedna gejowska z 11-letnim starzem.
Bardzo fajny odcinek i fajna ta para gejów.
A kto wygrał?
W sb lub nd jest powtórka.
- 3 pary z Krakowa, w tym jedna gejowska z 11-letnim starzem.
Bardzo fajny odcinek i fajna ta para gejów.
A kto wygrał?
W sb lub nd jest powtórka.
- Czartogromski
- Kontakt:
Właśnie oglądałem Joannę Pacułę w odcinku serialu Kości (sezon 9, odc. 19, The Turn in the Urn).
Idąc tym tropem, musiałbym jeszcze odszukać odcinek "Seksu w wielkim mieście" z Elżbietą Czyżewską. (dr. G. Shapiro w odcinku "Was It Good for You ?")
Idąc tym tropem, musiałbym jeszcze odszukać odcinek "Seksu w wielkim mieście" z Elżbietą Czyżewską. (dr. G. Shapiro w odcinku "Was It Good for You ?")
- Hebius
Pamiętam ten odcinek z Czyżewską, smutny taki.
- Czartogromski
- Kontakt:
Niestety, żaden z nowych asystentów dr Brennan nie dorównuje śp. Vincentowi Nigel-Murrayowi No, może trochę Colin Fisher.Czartogromski pisze: ↑30-03-2023 23:11:05 Właśnie oglądałem Joannę Pacułę w odcinku serialu Kości (sezon 9, odc. 19, The Turn in the Urn).
- mike
- w300
Mi ogólnie podobała sie stara edycja bardziej skupiali sie na gotowaniu a nie relacjach i chwaleniu wszystkim sie jeden przez drugiego . Oglądałem pierwszy odcinek i więcej nie chce
- Walpurg
Mike, tak, dzisiaj lub jutro na TVN powtórka.