(ładny chłopiec to sprawdzam, czy nie byłem niesprawiedliwy w ocenie albumu)
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
Myślisz, że będzie w formie albumu ze zdjęciami wykonawcy?
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
ANOHNI and the Johnsons - Why Am I Alive Now? (Official Video) https://youtu.be/5NLyFXWEN0c A do tego jednak zaskoczyła mnie lista płac na koniec: kilkadziesiąt nazwisko w klipie wykonawcy nie bardzo komercyjnego.
Ładne, instrumenty strunowe i smyczkowe mają do siebie to, że wydobywają więcej emocji, dzięki czemu ucho nie tęskni za wokalem
Innym przykładem kowerowca łączącego muzykę klasyczną z elektroniczną jest Mathias Fritsche viewtopic.php?p=137866#p137866
FESTSPIELZEIT LIVE AUS DEM MÜNCHNER PRINZREGENTENTHEATER
MÜNCHNER OPERNFESTSPIELE Georg Friedrich Händel: "Semele"
Oratorium in drei Akten
In englischer Sprache
Semele - Brenda Rae
Jupiter - Michael Spyres
Apollo - Jonas Hacker
Athamas - Jakub Józef Orliński
Juno - Emily D'Angelo
Ino - Nadezhda Karyazina
Iris - Jessica Niles
Cadmus/Somnus - Philippe Sly
Hohepriester - Milan Siljanov
LauschWerk
Bayerisches Staatsorchester
Leitung: Gianluca Capuano
BR-KLASSIK überträgt die Premiere live im Radio.
Nadal czekamy na rozpoczęcie przedstawienia/transmisji
A Semele posłuchaj, jak będzie na Dwójce. Ładne to jest. Pierwsza część zleciała nadspodziewanie szybko, Chociaż pojęcia nie mam, co tam się na scenie wyprawiało, bo o Semele wiem tyle, co z mitologii zapamiętałem.
W przerwie była rozmowa z JJO i jedyne pytanie jakie zrozumiałem (tak mniej więcej), to czy lubi brazylijską telenowelę. Co się chyba odnosiło do treści Semele
I już po Semele.
Nie spodziewałem się takiego entuzjazmu po niemieckiej publiczności, Ale się drą
Nie wie, ale prowadzący nie wyciszał zbyt mocno oklasków i było dobrze słychać entuzjazm publiki. Możliwe, że to jacyś młodzi fani JJO się zebrali.