Czarne krążki.
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Nathi
Re: Czarne krążki.
Kolejna płyta (już 3 winyl z autografem) do kolekcji z podpisem mojego boga Nergala. Zdobyta na koncercie.
Tym razem EPka, nakład 300sztuk.
Tym razem EPka, nakład 300sztuk.
- Czartogromski
- Kontakt:
- Nathi
A tak chciałem się pochwalić, bo może ktoś doceni. Kupiłem sobie do kolekcji winylków.
Bardzo fajną płytka Hansa Zimmera nagrana z wiedeńską orkiestrą wiadomo w Wiedniu.
Strasznie jestem pod wrażeniem skrzypiec, bardzo mi się podoba.
Bardzo fajną płytka Hansa Zimmera nagrana z wiedeńską orkiestrą wiadomo w Wiedniu.
Strasznie jestem pod wrażeniem skrzypiec, bardzo mi się podoba.
- marcin
Gladiator zawsze super, tzn muzyka z niego
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- Nathi
Właśnie chciałem kupić spędziłem ponad godzinę na przeglądaniu płyt i nie znalazłem. Bo bym kupił całą ścieżkę z Gladiatora.
- Hebius
Jak masz już dużo, to możesz sobie taki art zrobić:
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Nathi
Myślę, że mógłbym już coś takiego zrobić.
Sporo mam już płyt, ponad 100.
Już powinienem jak prawdziwy kolekcjoner przy przekroczeniu 100 winyli kupić myjkę do nich.
Sporo mam już płyt, ponad 100.
Już powinienem jak prawdziwy kolekcjoner przy przekroczeniu 100 winyli kupić myjkę do nich.
- Dorian_Gray
Pod koniec października byłem na wystawie Audio Video Show w Warszawie.
Najwięcej wystawców było na Stadionie Narodowym, pozostali w dwóch hotelach w pobliżu Stacji PKP Ochota.
Oprócz słuchania muzyki ze sprzętu topowych marek można było uczestniczyć w seminariach o akustyce.
Byłem na seminariach: " Jak w domu usłyszeć dokładnie to, co w studiu nagrał nasz ulubiony artysta"
i "Bas w pomieszczeniu odsłuchowym, czyli dlaczego dudni? Rozwiązania dla niskich częstotliwości"
Tak w skrócie: nie tylko jakość nagrania na nośnikach muzyki (płycie gramofonowej czy CD) i wzmacniacze oraz kolumny
są ważne, żeby "zanurzyć się" w swoich ulubionych utworach
ale też akustyka pomieszczenia. Według prowadzącego seminarium na jakość odbioru muzyki wpływ ma:
w 20% nośnik, w 30 % sprzęt a w 50 % akustyka pokoju odsłuchowego.
Można poprawić akustykę stosują specjalne elementy rozpraszające i pochłaniające dźwięk
oraz tzw. pułapki basowe w narożnikach itd.
Nathi to by pewnie poszedł na warsztaty dotyczące sztuki prawidłowego ustawiania gramofonów.
Oprócz tego zarówno na stadionie jak i w hotelu byli tez sprzedawcy płyt gramofonowych,
niektóre z nich jakieś rzadkie wydania japońskie.
Najwięcej wystawców było na Stadionie Narodowym, pozostali w dwóch hotelach w pobliżu Stacji PKP Ochota.
Oprócz słuchania muzyki ze sprzętu topowych marek można było uczestniczyć w seminariach o akustyce.
Byłem na seminariach: " Jak w domu usłyszeć dokładnie to, co w studiu nagrał nasz ulubiony artysta"
i "Bas w pomieszczeniu odsłuchowym, czyli dlaczego dudni? Rozwiązania dla niskich częstotliwości"
Tak w skrócie: nie tylko jakość nagrania na nośnikach muzyki (płycie gramofonowej czy CD) i wzmacniacze oraz kolumny
są ważne, żeby "zanurzyć się" w swoich ulubionych utworach
ale też akustyka pomieszczenia. Według prowadzącego seminarium na jakość odbioru muzyki wpływ ma:
w 20% nośnik, w 30 % sprzęt a w 50 % akustyka pokoju odsłuchowego.
Można poprawić akustykę stosują specjalne elementy rozpraszające i pochłaniające dźwięk
oraz tzw. pułapki basowe w narożnikach itd.
Nathi to by pewnie poszedł na warsztaty dotyczące sztuki prawidłowego ustawiania gramofonów.
Oprócz tego zarówno na stadionie jak i w hotelu byli tez sprzedawcy płyt gramofonowych,
niektóre z nich jakieś rzadkie wydania japońskie.
- Nathi
Wydania japońskie są bardzo cenione i nawet 3 krotnie droższe od normalnych europejskich. Nie mam żadnego, bo nie uważam się za kolekcjonera, ani nie mam pokoju od słuchowego. Ale mam trochę angielskich z lat 80. Japońskich nie widziałem nawet fizycznie na oczy.
Ale faktycznie na takie warsztaty bym poszedł, bo wymiana i ustawianie nacisku igieł mógłbym podszkolić.
Miałem tylko podstawowe szkolenie od typa, który mi sprzedawał gramofon. Nie mogę powiedzieć, że nie wytłumaczył, ale warsztaty to wyższy lvl fajnie by było.
Tym bardziej, że mam full manualny gramofon. Japoński
Ale faktycznie na takie warsztaty bym poszedł, bo wymiana i ustawianie nacisku igieł mógłbym podszkolić.
Miałem tylko podstawowe szkolenie od typa, który mi sprzedawał gramofon. Nie mogę powiedzieć, że nie wytłumaczył, ale warsztaty to wyższy lvl fajnie by było.
Tym bardziej, że mam full manualny gramofon. Japoński