Płyty, ostatnie zakupy
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- marcin
Re: Płyty, ostatnie zakupy
Empik czy raczej sprzedawca niemający nic z empikiem wspólnego?
Z doświadczenia wiem że jeśli jakaś płyta jest znacznie droższa niż gdzie indziej to sprzedawcą zwykle nie jest empik. Empik, podobnie zresztą jak Amazon, stają się takim bardziej allegro i dlatego trzeba zwracać uwagę kto jest sprzedającym.
Z doświadczenia wiem że jeśli jakaś płyta jest znacznie droższa niż gdzie indziej to sprzedawcą zwykle nie jest empik. Empik, podobnie zresztą jak Amazon, stają się takim bardziej allegro i dlatego trzeba zwracać uwagę kto jest sprzedającym.
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- Hebius
Aaaa... Na to nie zwróciłem uwagi. EMPiK przysłał maila z reklamą to pomyślałem, że tytuł z oferty sklepu. Sprawdziłem.
Sprzedaje dvdmax (Przewidywana wysyłka w 9-10 dni rob.) W ofercie EMPiKu są tylko dwie arie w wersji cyfrowej. Słabo.
Sprzedaje dvdmax (Przewidywana wysyłka w 9-10 dni rob.) W ofercie EMPiKu są tylko dwie arie w wersji cyfrowej. Słabo.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Czartogromski
- Kontakt:
Akademie fur Alte Musik Berlin, Georg Kallweit, Carlo Vistoli Vivaldi: Sacro Furore - Stabat Mater, Nisi Dominus, Concerti
Call Me By Your Name (Original Motion Picture Soundtrack)
- Hekabe
Tę druga mam. Ale ta płyta jeste taka nierówna, niespójna i w ogóle. Teraz bym nie kupił (zresztą poprzednio i tak był to prezent).
- Czartogromski
- Kontakt:
Wybaczam tej płycie niejakie rozwichrzenie stylistyczne, zwłaszcza ze utwory fortepianowe nadają rytmu całej prezentacji. No i prowadzi to do pięknej pieśni w finale - "Visions of Gideon" (Sufjan Stevens).
- Czartogromski
- Kontakt:
I część druga:
Pet Shop Boys: Nonetheless (expanded edition) (CD)
Breakout: 70a (CD)
Pet Shop Boys: Nonetheless (expanded edition) (CD)
Breakout: 70a (CD)
- marcin
Uzupełniając kuferek Schiffa i zestaw sonat beethovenowych Schiffa, zakupiłem jeszcze do kompletu koncerty fortepianowe Schiffa
Nie jest to wydanie najnowsze, plus taki, że ma oldskulowe opakowanie, czyli porządne plastikowe pudełko na 3 płyty (tyle liczy zestaw), a nie jakieś nowoczesne wynalazki typu wciśnięcie trzech płyt między kartonowe ścianki
Nie jest to wydanie najnowsze, plus taki, że ma oldskulowe opakowanie, czyli porządne plastikowe pudełko na 3 płyty (tyle liczy zestaw), a nie jakieś nowoczesne wynalazki typu wciśnięcie trzech płyt między kartonowe ścianki
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
- Hebius
Warner Classics chyba do tego stylu wraca, bo w ostatnim newsletterze prawie wszystkie ich płyty miały podobną stylizacje.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Czartogromski
- Kontakt:
Z narażeniem zdrowia (a może i życia) przemknąłem dzisiaj przez 2 Biedronki. I zaszalałem*, nabywszy drogą kupna via kasa samoobsługowa uzupełnienie swojego gwiazdkowego prezentu:
Vivaldi con fuoco (LP)
4 historyczne nagrania Christophera Hogwooda i Academy of Ancient Music z lat 80.
The Beach Boys: Surfer Girl (LP, stereo)
Z longplayem kod do pobrania płyty w plikach mp3 w wersji stereo i mono (LP w wersji "regular monophonic" też został wydany).
*Jakkolwiek żałośnie brzmiałoby sformułowanie "zaszaleć w Biedronce"
** Po zapłaceniu dzisiaj za wizytę u dentysty wszystko wokół wydało mi się żałośnie [! ] tanie
Vivaldi con fuoco (LP)
4 historyczne nagrania Christophera Hogwooda i Academy of Ancient Music z lat 80.
The Beach Boys: Surfer Girl (LP, stereo)
Z longplayem kod do pobrania płyty w plikach mp3 w wersji stereo i mono (LP w wersji "regular monophonic" też został wydany).
*Jakkolwiek żałośnie brzmiałoby sformułowanie "zaszaleć w Biedronce"
** Po zapłaceniu dzisiaj za wizytę u dentysty wszystko wokół wydało mi się żałośnie [! ] tanie
Ostatnio zmieniony 21-12-2024 14:48:11 przez Czartogromski, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hebius
Są płyty w Biedronce? To może też się wybiorę
edit.
Aaa... Jeśli tylko winyle, to raczej nie.
edit.
Aaa... Jeśli tylko winyle, to raczej nie.
- Czartogromski
- Kontakt:
Tylko winylowe widziałem, a dla pewności zwiedziłem dwie Biedronki.