Jacek Dehnel & Piotr Tarczyński & Maryla Szymiczkowa
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- uzytkownik_konta
Re: Jacek Dehnel & Piotr Tarczyński & Maryla Szymiczkowa
Nie no, Dehnel by się nigdy nie przyznał, że ma niewystarczający "KAPITAŁ KULTUROWY" do zrozumienia czegokolwiek. Mógłbyś go zrzucić na spadochronie na przedmieściach Monrovii - i on by i tak twierdził, że oczywiście doskonale rozumie niuanse kina liberyjskiego, i właśnie na jego temat rozmawiał z miejscowymi jak równy z równym. Nawiasem mówiąc, facet jest zawodowym literatem - tj. poświęca życie głównie chłonięciu kultury - więc w zasadzie wcale bym z miejsca nie uznał, że łże i w życiu nie widział liberyjskiego filmu.
-
- Forumowe Ciacho
Świetny spektakl... jazda po bandzie, nawet chyba bardziej niż w książce.
Widziałem na żywo, bo był prezentowany na festiwalu w Toruniu. Najlepsze, że lokalne pisiorki protestowały wtedy przeciwko "Śmierci Jana Pawła II", a to był pikuś przy tym. ![Sarkazm ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
![Sarkazm ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
![Sarkazm ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
"Uczucie pożądania to ogromna siła, która ma nad tobą całkowitą władzę"
Adam Georgiev, "Planeta samych chłopców"
- jazzik
Podobno już są płacze o obrazie wiadomych uczuć.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
- Hebius
Obejrzałem.
Zasadniczo zgadzam się ze Żmijem, świetne przedstawienie. Niestety nie wydaje mi się, by można je uznać za samodzielne, autonomiczne dzieło. Tzn. mam wrażenie, że bez znajomości książki, wcześniejszej lektury, dużo rzeczy, scen, bohaterów byłaby dla mnie zupełnie niezrozumiała.
Wczoraj mówiłem mamie żeby włączyła sobie dziś telewizor na teatr TV, bo będzie niezłe przedstawienie. Gdyby to było dzisiaj, teraz, już bym jej tego spektaklu nie polecał. W sumie jestem ciekawy w której minucie, jeśli telewizor włączyła, zaczęła skakać po kanałach i szukać czegoś innego do oglądania.
W sumie nie bardzo wiem dla jakiej widowni to było nadawane w TVP. Hipsterscy czytelnicy Dehnela, którzy chodzą do teatru na takie spektakle pewnie generalnie nie mają już w domach telewizorów i nie korzystają z oferty TVP.
@Żmij
Masz telewizor?
Zasadniczo zgadzam się ze Żmijem, świetne przedstawienie. Niestety nie wydaje mi się, by można je uznać za samodzielne, autonomiczne dzieło. Tzn. mam wrażenie, że bez znajomości książki, wcześniejszej lektury, dużo rzeczy, scen, bohaterów byłaby dla mnie zupełnie niezrozumiała.
Wczoraj mówiłem mamie żeby włączyła sobie dziś telewizor na teatr TV, bo będzie niezłe przedstawienie. Gdyby to było dzisiaj, teraz, już bym jej tego spektaklu nie polecał. W sumie jestem ciekawy w której minucie, jeśli telewizor włączyła, zaczęła skakać po kanałach i szukać czegoś innego do oglądania.
W sumie nie bardzo wiem dla jakiej widowni to było nadawane w TVP. Hipsterscy czytelnicy Dehnela, którzy chodzą do teatru na takie spektakle pewnie generalnie nie mają już w domach telewizorów i nie korzystają z oferty TVP.
@Żmij
Masz telewizor?
Kto należy do rasy ludzkiej, ten chodzi do opery.
Świnie i psy nie słuchają opery.
Kto nie chodzi do opery, ten nie jest człowiekiem.
Świnie i psy nie słuchają opery.
Kto nie chodzi do opery, ten nie jest człowiekiem.
- jazzik
Przecież to można było również obejrzeć na TVP VOD. Poza tym rozumiem, że chodzi o pewne zadośćuczynienie twórcom, których nie zapraszała TVPiS. ![Żartowanie z kogoś :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Żartowanie z kogoś :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
-
- Forumowe Ciacho
Ja oglądam TVP (a oglądam dużo, przede wszystkim INFO) na VOD właśnie i wczoraj też oglądałem w ten sposób. A książkę akurat czytałem dopiero po obejrzeniu spektaklu, który mi się bardzo podobał.
"Uczucie pożądania to ogromna siła, która ma nad tobą całkowitą władzę"
- Walpurg
Zdziwilibyście się, ile osób to ogląda. ![Duże szczęście, bardzo dobry humor :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
Kilka dni temu (08.01.) w Rzeczpospolitej był o tym artykuł. Od maja 2024 widownia Teatru TV wzrosła o 2,5 mln widzów w odniesieniu do analogicznego okresu w 2023 roku. A odtworzenia VOD wzrosły o ponad 60%. Łącznie przedstawienia Teatru Telewizji w 2024 roku odtwarzano 934 tys. razy.
![Duże szczęście, bardzo dobry humor :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
Kilka dni temu (08.01.) w Rzeczpospolitej był o tym artykuł. Od maja 2024 widownia Teatru TV wzrosła o 2,5 mln widzów w odniesieniu do analogicznego okresu w 2023 roku. A odtworzenia VOD wzrosły o ponad 60%. Łącznie przedstawienia Teatru Telewizji w 2024 roku odtwarzano 934 tys. razy.