OUTFILM

Książka, kino, teatr, muzyka, telewizja...
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hebius

Re: OUTFILM

Przy okazji - gdzie jest na OUTfilmie jakaś ściągawka z objaśnieniami symboli stosowanych przy opisie filmów?

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Hebius

Po bardzo średnich "Dobrych chłopcach" z tym większą przyjemnością obejrzałem starszawą włoszczyznę:

Obrazek

Sekret Bogini Fortuny / La dea fortuna Włochy 2019
Reżyseria Ferzan Ozpetek / Obsada Stefano Accorsi, Jasmine Trinca, Edoardo Leo
Para gejów z piętnastoletnim stażem przechodzi przez kryzys w związku. Niespodziewanie w ich życiu pojawia się stara przyjaciółka Annamaria. Kobieta zostawia im swoje dzieci na czas pobytu w szpitalu, co wybija panów dotychczasowej rutyny, a ostatecznie zmusza obu do podjęcia decyzji, czy nadal chcą być razem.

Włoska Akademia Filmowa nagrodziła aktorkę Jasmine Leo, wcielającą się w Annamarię. W filmie gra również Edouardo Leo, którego możecie zobaczyć w komedii "Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie".
Bardzo lubię kino Ferzana Ozpeteka, a ten film tylko mnie utwierdził w moich upodobaniach.

Mamy teoretycznie monogamiczny związek dojrzałych facetów, który właśnie przechodzi bardzo poważny kryzys. W tle kręci się kolorowa, mocno niestandardowa paczka przyjaciół, z którymi żyją bardzo blisko. I pojawiają się dzieci i dramat, a wszystko dobrze zagrane i opowiedziane, z optymistycznym przesłaniem.

Obrazek

https://www.outfilm.pl/sekret-boginii-fortuny
Obrazek
Awatar użytkownika
Achim

Uwielbiam Ozpeteka. Niestety obóz w Tefii dalej nie jest udostępniany do zwiedzania, najwyżej zobaczymy go tylko z zewnątrz.
Es gibt ein Leben und ich lebe es . Romy Schneider.
Awatar użytkownika
Hebius

Trochę szkoda.
Obrazek
Awatar użytkownika
Achim

Jak obóz udostępnia do zwiedzania będzie pretekst pojechać na Fuerte kolejny raz....
Es gibt ein Leben und ich lebe es . Romy Schneider.
Awatar użytkownika
Hebius

OUTfilm mi się skończył, ale jeszcze nie będę porzucał tematu i wspomnę o filmach, które obejrzałem, ale nie bardzo polecam.

Obrazek

Pieśń Orfeusza / Orpheus Song Niemcy / 2019
Reżyseria Tor Iben
Obsada Julien Lickert, Sascha Weingarten

Dwóch przyjaciół z Berlina spędza kilka dni na Korfu (Grecja).

Bardzo ładne ciała w ładnych krajobrazach... i właściwie nic więcej.

Obrazek

Aktorzy całkiem nieźli, ale grali co dostali w scenariuszu, a dostali coś dziwnego. Tak sobie myślę, że tego filmu nawet niesymulowane sceny seksu nie dałyby rady uratować. Próbowałem sobie jakoś logicznie wytłumaczyć całą opowieść, ale jedyne możliwe, racjonalne wyjaśnienie zaszłych wydarzeń i finału, byłoby w owocu granatu, który panowie zjedli mimo ostrzeżeń. On, ten owoc, musiał naprawdę pochodził od nimfy i był zaczarowany. Ale skąd Orfeusz w tytule, to już w ogóle nie wiem.

https://outfilm.pl/piesn-orfeusza
Obrazek
ODPOWIEDZ