Płyty, ostatnie zakupy

Książka, kino, teatr, muzyka, telewizja...
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czartogromski
Kontakt:

Re: Płyty, ostatnie zakupy

marcin pisze: 30-11-2019 21:28:54 Bardzo ładna okładka ta z dmuchawcem (że tak wejdę w buty Walpa :P)

A Bach: hmmm wierzę, że rewelacja, ale klawesyn solo... pewnie znów brzmi jakby koty się goniły po blaszanym dachu :twisted:
Ach, tam jeszcze jest pięknie dobrana czcionka kojarząca się z epoką, świetna okładka. A kto słucha "Trybunałów płytowych Dwójki", kupuje płyty Lilianny Stawarz w ciemno :mrgreen:
Awatar użytkownika
Walpurg

Czart się poprawia. Kupuje coraz ładniejsze płyty :P
Awatar użytkownika
Czartogromski
Kontakt:

Przed nami / wami / mną jeszcze część 3. wykładu O wyższości..., aż się boję, czy sprostam & dorównam po takiej recenzji :o :oops: :geek: :ugeek: :mrgreen:
Chyba muszę :toast: dla odwagi.
Awatar użytkownika
marcin

O, to będzie część trzecia.
Czekamy z zapartym tchem :mrgreen:
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
Awatar użytkownika
Czartogromski
Kontakt:

Będzie, będzie, na zakończenie pierwszego sezonu serialu :geek: :mrgreen:
Awatar użytkownika
marcin

Dobrze, że zakończyłeś przeprowadzkę.
Przedtem czułem się osamotniony w tym temacie :mrgreen:
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
Awatar użytkownika
Hebius

Hmmm...
21 maja 2019
Czartogromski pisze: 21-05-2019 18:23:38 Jednak uznałem, że trzeba się troszkę odstresować nowymi płytami: :mrgreen:
(...)
Obrazek
Philippe Jaroussky, Artaserse: Ombra mai fu
(...)
:geek: :mrgreen:
16 październik 2019
Czartogromski pisze: 18-10-2019 19:47:40 A teraz cześć pierwsza listy ostatnich zakupów (kolejność przypadkowa):
(...)
Obrazek
Ombra mai fu / Philippe Jaroussky, Artaserse
(...)
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
Awatar użytkownika
Czartogromski
Kontakt:

:oops:
Chciałem to jakoś dyplomatycznie przemilczeć, ale przed Hebiusem nic się nie ukryje :twisted:
Parę dni temu, jako skutek procesu samoukładania* się płyt, nagle zobaczyłem obok siebie dwie identyczne płyty:
Obrazek
:oops:

*Po przeprowadzce płyty ułożyłem w bardzo ogólnych grupach, miejscami wymieszane, i założyłem ich samoułożenie sie w trakcie słuchania poprzeprowadzkowego.

Gdyby ktoś miał ochotę na powyższą płytę, może ją ode mnie otrzymać w prezencie okołogwiazdkowym :mrgreen:
Awatar użytkownika
Hebius

A ja się w październiku dziwiłem, że z takim opóźnieniem płytę Filipa kupujesz :D
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
Awatar użytkownika
jazzik

Z serii pytań pobocznych - kupował ktoś w sklepie, który Decca ma na swojej stronie?
Informacja o wysyłkach przedświątecznych mówi, że, w przypadku wysyłki do Europy Wschodniej, najlepiej zamówić do 9.12 aby przesyłka dotarła na święta.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
Awatar użytkownika
marcin

Ale po co masz kupować na stronie Deccy? :shock:
W Polsce praktycznie pełną ofertę Deccy masz na empik.com, a jak czegoś nie ma to kupisz na Amazonie.

@Czart
Jeśli o mnie idzie, to ja za Żaruskim średnio przepadam. Może Hebius albo Walp będą chętni?
Awatar użytkownika
Czartogromski
Kontakt:

O, to Decca ma jakiś sklep na swojej stronie? Decca poważna czy Decca od jazzu?
Aaa, zagraniczny sklep. Ceny w funtach :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 01-12-2019 18:54:28 przez Czartogromski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marcin

Mają sklep.
https://shop.decca.com/
Ale tam jest mniejszy wybór niż na Amazonach. Nawet Empik ma więcej płyt Deccy :P
Cenowo tez wcale nie są rewelacyjni.
Awatar użytkownika
jazzik

W Empiku nie mieli. Babka nawet nie wiedziała jak napisać Birgit Nilsson. :mrgreen:
Jest na Amazonie, ale Decca miała być awaryjna.
Powinnam kupić wcześniej, opakować na prezent i schować.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
Awatar użytkownika
Hebius

marcin pisze: 01-12-2019 18:51:18 Jeśli o mnie idzie, to ja za Żaruskim średnio przepadam. Może Hebius albo Walp będą chętni?
Byłbym, gdybym nie kupował na bieżąco.
Awatar użytkownika
marcin

jazzik pisze: 01-12-2019 19:11:21 W Empiku nie mieli. Babka nawet nie wiedziała jak napisać Birgit Nilsson. :mrgreen:
Jest na Amazonie, ale Decca miała być awaryjna.
Powinnam kupić wcześniej, opakować na prezent i schować.
Skoro jest na Amazonie, to do świąt spokojnie zdążysz. Ostatnio zamówiłem na amazonie niemieckim w niedzielę wieczorem, a we wtorek już kurier pocztowy dostarczył :)
Awatar użytkownika
Czartogromski
Kontakt:

I wreszcie zmierzamy ku końcowi cyklu wykładów
O wyższości płyt pojedynczych nad kuferkami :mrgreen:
Część 3.

Obrazek
Miloš Karadaglić: Latino Gold
Tym razem pamiętał, że mam na półce "Latino", ale jeden z forumowiczów tak skutecznie zachwalał... W tej, rozszerzonej, wersji płyta jest zdecydowania lepsza i nieszczęsne "Besame mucho" nieco mniej uwiera wobec obfitości innej muzyki. Jest też DVD, ale jeszcze nie oglądałem.
Obrazek
Dinah Washington: 3 Essential albums.
Ładnie, choć skromnie wydane. Płyty nieprzeremasterowane nadmiernie brzmią ładnie i naturalnie (jak mi się wydaje).
Obrazek
Miles Davis - Ascenseur pour l'echafaud
Filmu już w zasadzie nie pamiętam, ale muzyka nadal świetna. Bardzo ładne wydanie z efektowną książeczką, na drugim CD wszystkie materiały z sesji nagraniowej.
Awatar użytkownika
marcin

Czartogromski pisze: 01-12-2019 19:53:57 Tym razem pamiętał, że mam na półce "Latino", ale jeden z forumowiczów tak skutecznie zachwalał... W tej, rozszerzonej, wersji płyta jest zdecydowania lepsza i nieszczęsne "Besame mucho" nieco mniej uwiera wobec obfitości innej muzyki. Jest też DVD, ale jeszcze nie oglądałem.
Uffff :P
Miałbym wyrzuty sumienia, jakby się nie spodobało :mrgreen:
Czartogromski pisze: 01-12-2019 19:53:57 Dinah Washington: 3 Essential albums.
Ładnie, choć skromnie wydane. Płyty nieprzeremasterowane nadmiernie brzmią ładnie i naturalnie (jak mi się wydaje).
Zaraz, zaraz, jeśli dobrze rozumiem, to jest box 3-płytowy, a zatem pasuje raczej do wykładu o wyższości kuferków :mrgreen:
Leo

Eee, to zwyczajny trójpak. ;)
Awatar użytkownika
Czartogromski
Kontakt:

Ha, jakiż to kuferek bidny by był. Przed rozfoliowaniem miał 3 mm grubości*, w trakcie użytkowania w porywach dociąga do 8. To już prędzej ten Miles Davis, bo dwie płyty i książeczka są w miłym pudełeczku.

*Kuferek sprasowany?
ODPOWIEDZ