Czartogromski pisze: ↑13-05-2020 18:06:19
...a w ogóle, to byłem wściekły, bo mi skasowało koszyk w Empiku. Nawet nie dlatego wściekły, że skasowało, tylko dlatego że zapomniałem, co tam było w tym koszyku.
Jakoś to przegapiłem, to teraz się odniosę:
Niegdyś Empik był bardzo drogi jak idzie o płyty, obecnie cenowo jest podobny do innych sklepów. Niestety tragicznie pakują przesyłki z płytami - zwykle wrzucają je luzem do zwykłej koperty bąbelkowej, w efekcie czego często (co najmniej w 1/3 przypadków) płyty przychodzą w połamanych albo porysowanych pudełkach. Inne sklepy zwykle pakują lepiej, choć też nie jest to reguła.
Natomiast, co ciekawe, Empik bardzo dobrze pakuje kuferki. Fatalnie natomiast robi to Amazon, i dlatego tam kuferki zamawiam tylko wtedy, jeśli są wyraźnie tańsze niż u nas. Amazon zwykle "pakuje" je tak, że kuferek wrzucają luzem do znacznie większego pudełka tekturowego, w wyniku czego w transporcie kufer lata po całym pudełku i przychodzi mniej lub bardziej obity.
Dobrze pakuje płyty fan.pl, ale nie mogę znieść tej ich fatalnej strony, której nie zmienili od chyba początków Internetu. Czy oni nie zauważyli, że design stron internetowych poszedł jednak do przodu? W dodatku ta dziwnie działająca wyszukiwarka.
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")