Rejs mi się podobał, bo ja ogólnie lubię takie surrealistyczne filmy. Choć gdybym był młodszy, to pewno nie wychwyciłbym tej parodii
Adwokat diabła świetny, podobał mi się, choć zakończenie niepotrzebnie aż tak dosłowne.
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
The Old Guard (Stara Gwardia) z Charliez Theron w roli głównej. Film zawiera wątek, a właściwie parę homobohaterów, co jednak dla samego filmu jest kompletnie nieistotne. Nie przeszkodziło to jednak homofobom na filmwebie przypuścić atak na ten tytuł wyżywając się na LGBT i Netflixie, no i oczywiście zaniżając oceny. Taka Polska nie dziwi, że Duda wygrał, dziwi, że tak małą przewagą głosów.... https://www.filmweb.pl/film/The+Old+Gua ... discussion
Sam film nie wybitny, ale ode mnie dostał 7/10. Póki co chyba najlepsza tego typu produkcja fabularna Netflixa
--------------------------------
Dziś zabieram się za CURSED (Przeklętą), wczoraj była premiera
Strasznie dziwny film obejrzałem wczoraj o facecie co żył w lesie córką i nie chcial wrócić do rzeczywistości do tego stopnia że jak jka znaleźli fajne miejsce do zycia to i tak spierdolił do lasu bo dał rady wsród ludzi.
Oklepany motyw. Przecież już tarzan nie wytrzymał życia w cywilizacji i wrócił do małp i dżungli.
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
Nie pomogę, bo nie oglądam filmów o superbohaterach i uważam Marvela za nudę
Za to zacząłem oglądać duński serial polityczny Borgen. Chyba mój ulubiony gatunek seriali. Oglądałem już wszystko co było na netflix o tej tematyce. Od najbardziej znanego wiadomo jakiego, po hiszpańskie i francuskie seriale. Z czego jeden nawet z Depardieu, który grał mera Marsylii.
Nie wiem co lubię w tych filmach, bo jakoś polityką wybitnie się nie interesuję. Może powinienem się na książki political fiction przerzucić, skoro filmy bardzo lubię.
Ktoś ogląda/ł Queen of The South lub Snowpiercer? Ten drugi serial już skończyłem, naprawdę fajna akcja i tematyka. Ten pierwszy akurat jestem na czwartym sezonie i jest naprawdę super.
Nie jestem też pewien czy mamy takie same seriale jakoż że mój Netflix jest NL. Bardzo mi przykro że nie mamy chociaż napisów po Polsku w możliwościach. Polski mi się traci jak nic.
Dlatego powinieneś jak najczęściej zaglądać na forum.
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.