Nathi, toż to prehistoria Gdzie czytałeś tę moją magisterkę? Już chyba mam sklerozę
A żeby zupełnie nie odbiegać od tematu, to Netflix masę tytułów ma skasować, m. in. Harrego Pottera, którego przecież dopiero co wrzucili. Na szczęście zdążyłem obejrzeć.
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu!
- król Julian
A od kiedy Harry wypada? Bo chciałem obejrzeć wreszcie bez polskiego dubbingu.
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
A to już nie zdążę. Tzn mógłbym, ale normalnie chciałem to oglądać, a nie w jakimś maratonie.
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
A ja się chyba skuszę na "Życie przed sobą", chociaż to spore ryzyko, bo młoda (56 lat) Simone Signoret była idealna w pierwszej ekranizacji, a o Sofi Loren nawet 85 letniej nie da się powiedzieć, że "wygląda jak stara żydowska ropucha w okularach i z astmą."
Sophia Loren
Szach pisze: ↑29-12-2020 19:46:42Mike w takim razie, nie bacząc na aferę w temacie twarzowym musisz się czym prędzej objawić, bo nie mogę przypasować Ci żadnej z kojarzonych z forum twarzy A co do wiekowości, to powinien być temat o wieku aktualizowany na bieżąco U mnie już 3 z przodu, ale od niedawna.
Niestety człowiek się zaczyna sypać młodość się kończy. Póki co jeszcze na szczęście można się ratować kosmetykami, ale to też nie potrwa wiecznie, w końcu wiek zacznie wyłazić na wierzch i nawet picowanie nie pomoże. Za bycia nastkiem i dwudziestkiem kosmetyki były fanaberią, dziś się koniecznością. Żal dupe ściska tym bardziej jak się jest wciąż mentalnie 25 latkiem Chyba nigdy nie dorosnę do bycia tzw. dojrzałym facetem, mimo, że od paru lat już powinienem być poważniejszy
Kotku, nie żadne kosmetyki, tylko przede wszystkim liczy się odżywianie się. A 25-latkiem będziesz się czuł nawet po 60. Niestety, wśród gejów to akurat jest czasem przekleństwem
No ja caly czas zyje tak jakbym mial 20 lat. I mentalnie tez tak sie czuje. Chce to gdzies jade, nie chce to nie itp. Moi rowiesnicy maja juz dzieci zblizajace sie do pelnoletnosci ale im nie zazdroszcze
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
Szach pisze: ↑29-12-2020 19:46:42Mike w takim razie, nie bacząc na aferę w temacie twarzowym musisz się czym prędzej objawić, bo nie mogę przypasować Ci żadnej z kojarzonych z forum twarzy A co do wiekowości, to powinien być temat o wieku aktualizowany na bieżąco U mnie już 3 z przodu, ale od niedawna.
Wszyscy moi przyjaciele nie żyją (2020)
- polska czarna komedia wg amerykańskich schematów, nawet zabawna
Obejrzałem "Bal" z Meryl Streep. Dwie godziny muzyki, tańca, światełek, brokatu, kolorów. Film o homofobii, wykluczeniu, nietolerancji, upokorzeniu. Ogólnie podobało mi się, chociaż czytałem wcześniej jakieś krytyczne opinie i nie byłem pewnie czy chcę oglądać. Rzeczywiście jest momentami trochę przesady, uproszczeń, problemy zaskakująco szybko się rozwiązują, a ludzie zmieniają. No ale cóż - to tylko rozrywka.
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu!
- król Julian
Mnie ten film nie porwał, bo wszystko w nim było właśnie takie naciągane i banalne. Krytyka dotyczyła tego, że twórcy filmu zastosowali prześmiewcze motywy strony przeciwnej, zamiast to wszystko mądrzej ułożyć. Jak również był zarzut stereotypizacji gejów przegiętą postacią graną przez Jamesa Gordona.