Zacka Snydera pełnometrażowa wariacja Walking Dead na resorach. Już samą muzyką można się nahajpować

Wiązałem spore nadzieje z tym tytułem, zapowiadał się jako misz-masz Penny Dreadful z Ciemnymi Materiami. Wyszedł moim zdaniem za bardzo teatr telewizji, a za mało serial w klimatach epoki wiktoriańskiej. Do tego cała akcja toczyła się niestety wokół głównej bohaterki, więc powiewało klimatami Alicji w Krainie Czarów. Nie tego się spodziewałem...
Mnie zaciekawił z polecenia podcasterów Rock&Borys, coś tam przebąkiwali o LGBT, jednak nie dopatrzyłem się takowych wątków poza jedną bohaterką, która jednak z nikim nic nie robiła, a tylko obtaczała się flagami. Serial na wskroś heterycki, więc niemiłosiernie przewijałem obejrzywszy całość w niespełna 30 min
Rola może trzecioplanowa, ale za to jaka scena!mike pisze: ↑09-05-2021 11:10:35Wiązałem spore nadzieje z tym tytułem, zapowiadał się jako misz-masz Penny Dreadful z Ciemnymi Materiami. Wyszedł moim zdaniem za bardzo teatr telewizji, a za mało serial w klimatach epoki wiktoriańskiej. Do tego cała akcja toczyła się niestety wokół głównej bohaterki, więc powiewało klimatami Alicji w Krainie Czarów. Nie tego się spodziewałem...
Serialowym objawieniem jest dla mnie postać stajennego szkoda, że jedynie w roli trzecioplanowej viewtopic.php?f=9&t=1111&start=120#p81650
Ogólnie serial bardzo na plus. Zabawny,lekki ale nie idiotyczny.
Nadzieje trochę bezpodstawne biorąc pod uwagę to że serial jest na podstawie serii książek dla młodzieży. Takiej bieda wersji trylogii czarnego maga... przeczytałem tylko jeden tom, typowa fantasy młodzieżowka.mike pisze: ↑09-05-2021 11:10:35
Wiązałem spore nadzieje z tym tytułem, zapowiadał się jako misz-masz Penny Dreadful z Ciemnymi Materiami. Wyszedł moim zdaniem za bardzo teatr telewizji, a za mało serial w klimatach epoki wiktoriańskiej. Do tego cała akcja toczyła się niestety wokół głównej bohaterki, więc powiewało klimatami Alicji w Krainie Czarów. Nie tego się spodziewałem...
Serialowym objawieniem jest dla mnie postać stajennego szkoda, że jedynie w roli trzecioplanowej viewtopic.php?f=9&t=1111&start=120#p81650
![]()
Mexico Magico Blog pisze:Na Netflixie można już obejrzeć meksykański film "Bal czterdziestu jeden" ("El baile de los 41"), o którym pisałam Wam już w listopadzie ubiegłego roku przy okazji jego premiery.
42 mężczyzn, z czego połowa ubranych w kobiece stroje. Wielu pochodzących z wyższych sfer. To właśnie zobaczyła meksykańska policja w nocy z 17 na 18 listopada 1901 roku w mieszkaniu przy stołecznej ulicy La Paz. Za udział w gejowskim przyjęciu - jak głosił oficjalny komunikat - aresztowano 41 osób. Zdarzenie, które przeszło do historii jako "taniec czterdziestu jeden", było jednym z największych skandali początków ubiegłego wieku. Film opowiada jednak o tym czterdziestym drugim uczestniku przyjęcia. O tym, którego udział w fieście władza próbowała ukryć.
- Panie prezydencie, aresztowaliśmy 42 osoby - słyszy Porfirio Díaz, który rządzi Meksykiem dyktatorską ręką już niemalże od 25 lat. - Ja doliczyłem się tylko czterdziestu jeden - odpowiada prezydent ze spokojem. Ten czterdziesty drugi to bowiem mąż jego córki, Ignacio de la Torre y Mier - postać tak znana, że w tamtych czasach nazywany "zięciem republiki".
Meksykański myśliciel Carlos Monsiváis powiedział potem, że ta straszna interwencja policji tak naprawdę "wynalazła homoseksualizm w Meksyku" - w tym sensie, że był to pierwszy moment, kiedy w konserwatywnym do szpiku kości kraju temat mniejszości seksualnych pojawił się w debacie publicznej. Dzisiaj małżeństwa homoseksualne są wprawdzie legalne w 20 na 32 meksykańskie stany, ale wciaż brakuje reprezentacji osób homoseksualnych w polityce, mediach czy innych sferach życia publicznego, nad czym przy okazji premiery filmu rozgorzała w Meksyku dyskusja.
https://www.netflix.com/title/80235267
Zwiastun filmu: https://www.youtube.com/watch?v=tFpXV7eYw8E
Dzięki na pewno obejrzę.
Oby, tylko mam nadzieję, że będzie coś więcej niż to co pokazali w trailerze, bo to takie trochę kliszowe biorą chłopaczka na trójkąta, pewnie im namiesza będzie awantura seperacja, a na koniec chłopaczkowi powiedzą baju baju i znów będą mono-gołąbki. Chciałbym się zaskoczyćTimothy1313 pisze: ↑21-05-2021 15:08:40 Wygląda na to, że Elita będzie cholernie gejowska w tym sezonie:
https://www.youtube.com/watch?v=O67fpWFoz3w