W przypadku tych kufrów dla mnie ważny jest nie tylko aspekt muzyczny - one nie są takie tanie, więc równie ważny jest dla mnie wygląd, jaka jest książeczka, czy są oryginalne okładki itp.
Ale może uchylę rąbka tajemnicy - w mojej kolekcji wyraźnie brakuje muzyki kameralnej (kwartety itp.), a ostatnio słuchałem trochę na Spotify i BARDZO mi się spodobało. Jestem też aktywnym userem na takim forum (anglojęzycznym) poświęconym kufrom - i tam mnie namówili, że z muzyką kameralną nie ma sensu się rozdrabiać, tylko zamówić od razu kufer
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
Tak, jak ktos z USA czy Australii zamawia kufer, to one zwykle wysylane sa z Europy i nie zawsze przychodza w stanie idealnym (swoje robi tez procedura celna itp.). Kufer z ubitym rogiem urasta tam do rangi najwiekszego zyciowego problemu
Ale ja...
... to rozumiem
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
Strasznie mi się nie chciało dzisiaj iść do Biedry a tymczasem...
Oprócz śmietany i filetów przyniosłem do chaty dwie fajne płyty.
Moja wielka muzyczna miłość czyli Robert i reszta. Płyta z 1985 r. To już ich dziewiąty album w moich zbiorach. Jeszcze trochę i będzie komplet!
Zdecydowanie najlepszy album solowy Pana Stinga. Czegóż tam nie ma! Jest przesłodkie "Fragile", niesamowity "Englishman in New York" i smutne "They Dance Alone"
O, rzucili płyty do Biedronek? Muszę się wybrać. Ten Sting w oryginale był tym słodszy, że składał się z dwóch longplayów, a więc kupiwszy go, miało się dwie nowe płyty Stinga.
Stinga niestety mam już wszystko Poza singlami, które zacząłem za późno kupować, a kiedyś były bardzo ciekawe.
cryboy pisze: ↑17-06-2021 22:59:42
Tutaj za to jest teledysk do "Englishmana".
A na moim CD z 1998 r. teledysk jest w formacie Enhanced Cd Video i nie daje się utworzyć na niczym (na płycie nawet jest do zainstalowania programik PC-QTime, chyba do otworzenia tego, ale trzeba go zainstalować; nie próbowałem)
Pobiegłem do Biedronki bliższej (piątek, więc armagedon) i kupiłem sobie te rodzynki, co to je Lang Lang powydłubywał. W całości chyba tego nie uda mi się wysłuchać, ale podzielone na kilka części na pewno Lang Lang: Piano Book (wersja podstawowa, międzynarodowa, wcześniej Marcin kupował de luxe).
Wstrząsnęło mną już przy Elizie - to jest (już) tak banalne, że nie da się słuchać w jakimkolwiek wykonaniu. Ale że jestem w nastroju marudnym, to jeszcze zdziwiła mnie obecność "Doctora Gradusa...", zwłaszcza że rozdziela "Claire de lune" i "Preludium Deszczowe". Ale może takie zestawienie też byłoby banalne, tym razem dla Lang Langa
QUEEN - A NIGHT AT THE OPERA
STING - THE BEST OF 25 YEARS
MICHAEL, GEORGE - SYMPHONICA
ABBA - THE VISITORS
2PAC - UNTIL THE END OF TIME
EMINEM - ENCORE
GUNS N' ROSES - USE YOUR ILLUSION II
CRANBERRIES - THE CRANBERRIES
STING - NOTHING LIKE THE SUN
OLDFIELD, MIKE - TWO SIDES: THE VERY BEST OF MIKE OLDFIELD
VARIOUS - BRAVO HITS 80’s
MIŁY PAN - DISCOPOLOT
GOMEZ, SELENA - REVIVAL
AEROSMITH - GOLD (REMASTERED)
BLACKPINK- THE ALBUM
BTS - LIGHTS / BOY WITH LUV (STANDARD)
CAMEL - SNOW GOOSE
CREAM - WHEELS OF FIRE (REMASTERED)
CURE - DISINTEGRATION (REMASTERED)
CURE - THE HEAD ON THE DOOR
CZADOMAN - CZADOMANIA 2.0
CZADOMAN - CZADOMANIA 3.0
DEEP PURPLE - PERFECT STRANGERS (REMASTERED)
DEF LEPPARD - HIGH AND DRY
DIRE STRAITS - ALCHEMY - DIRE STRAITS LIVE - 1&2
DIRE STRAITS - DIRE STRAITS
FRANK ZAPPA - WE'RE ONLY IN IT FOR THE MONEY
GUNS N' ROSES - CHINESE DEMOCRACY
KISS - ALIVE! (REMASTERED)
KISS- DYNASTY (REMASTERED)
KNOPFLER, MARK - PRIVATEERING
LAMAR, KENDRICK - DAMN.
LANG LANG- PIANO BOOK
LIMP BIZKIT- GREATEST HITZ
MARILYN MANSON- HEAVEN UPSIDE DOWN
MARLEY, BOB - CATCH A FIRE
MASSIVE ATTACK - 100TH WINDOW
MEGADETH- RISK
MEGADETH- YOUTHANASIA
NINE INCH NAILS - ADD VIOLENCE
NINE INCH NAILS - THE DOWNWARD SPIRAL
NIRVANA - NEVERMIND (REMASTERED)
NIRVANA - NIRVANA
PEARL JAM - LIVE ON TEN LEGS
PERRY, KATY - WITNESSE
PORTISHEAD - PNYC
QUEEN - QUEEN II
QUEEN - SHEER HEART ATTACK
QUEENS OF THE STONE AGE - SONGS FOR THE DEAF
R.E.M. - IN TIME: THE BEST OF R.E.M 1988-2003
RAINBOW - RITCHIE BLACKMORE'S RAINBOW
SINATRA, FRANK - DUETS - 20TH ANNIVERSARY (PL)
SLAYER - REIGN IN BLOOD
SOUNDTRACK - HOBBIT: BATTLE OF THE FIVE ARMIES (PL)
STING - TEN SUMMONER'S TALES
THIN LIZZY - JAILBREAK
TUPAC - PAC'S LIFE
TWAIN, SHANIA - GREATEST HITS
VANGELIS - ROSETTA
VARIOUS - THE BEST OF TROPICAL SUMMER
VARIOUS - THE BEST OF POLAND vol.6