Uwaga, uwaga! Będziekuferek!!!! Stan Getz
Oczywiście, nie dorównuje widywanym tu wcześniej wypasionym kufrom, ale to jednak 18 longplayów na 10 płytach CD. Z drugiej ręki, jak widzę, ciekawe, jak to będzie brzmiało. Nie ryzykuję zbyt wiele, bo pudełeczko jest w cenie pojedynczego, nowego CD.
Hania Rani: Home
Domenico Scarlatti: Sonatas. Transcibed for violin and harpsichord. Lilianna Stawarz, Paweł Łosakiewicz.
Zamówiłem na niemieckim Amazonie (w polskim nie mieli, w sumie nie wiem po co nam ten polski Amazon, skoro wybór dużo uboższy niż w niemieckim), wysłali Pocztą Polską, i okazało się, że wysyłka była z magazynu Amazonu w Sosnowcu
Swoją drogą absurd którego ja nie rozumiem - kuferek fizycznie znajdował się może 10 km ode mnie, ale w polskim amazonie był niedostępny
Kuferek ma to co lubię najbardziej - oryginalne okładki. A zacząłem od tej płyty:
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
Hebius zawsze był zrzędliwy, więc jego zrzędzeniu się nie dziwię, ale jaka brutalność u Walpurga
Orpheus Chamber Orchestra
Complete Recordings on Deutsche Grammophon
Data premiery: 2021
Wymiary produktu: 13,2 x 13,3 x 13,6 cm
Waga produktu: 1,61 kg
Wytwórnia: Deutsche Grammophon
ASIN: B08TZ6TD95
Liczba płyt: 55
Teraz chyba ta mazurska zrzęda będzie usatysfakcjonowana, bo ma nawet wymiary, wagę i numer ASIN
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
Co prawda to zakup sprzed 2 tygodni, kiedy byłem w Poznaniu ale cieszy mnie do dzisiaj (i do dzisiaj jest na stałym odsłuchu).
Całe lata polowałem na Piotrusia!