Nasza Księgarnia wznawia w lipcu "Niebezpieczną podróż" w przekładzie Teresy Chłapowskiej
oprawa: twarda
liczba stron: 32
format: 200 x 270 mm
cena detaliczna: 29.90 zł
marcin pisze: ↑26-06-2020 11:52:22
32 strony za 30 zł?
Ceny jak za ,,Biuro Detektywistyczne Lassego i Mai" 10 lat temu. Książka krótka, a droga. Do dzisiaj to pamiętam, bo bardzo lubiłem tą serię, ale szkoda mi było na nią kasy, więc wypozyczałem z biblioteki
Polska potrzebuje Europy, ale także Europa potrzebuje Polski - Elżbieta II
To książka obrazkowa, w dużym formacie, więc ceny porównujcie raczej z cenami komiksów.
30 zł za komiks w twardej oprawie to nie jest jakaś wygórowana stawka.
Poprzednie wydanie Niebezpiecznej podróży (przekład Ewa Kozyra Pawlak, wydawnictwo EneDueRabe) z 2014 roku miało na okładce cenę 32,00 zł.
Ale tak ogólnie książki dla dzieci są faktycznie drogie.
Dobrze, że nie jestem fanem komiksów, bo to jest (cenowo) jakiś kosmos.
Nieco dłuższy komiks (ale i tak czytania tam na maksymalnie na kilka godzin, wraz z podziwianiem rysunków) to koszt rzędu 100-150 zł. Za to można mieć 3-4 książkowe cegły po kilkaset stron.
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
Podłe to jest (ten rysunek). Muminki jako okreslenie ludzi z zd nie urodziło sie kurwa wczoraj jak byłem mały to juz to było i akurat nic z tym niema wspónego Kaja Godek. Lgbt tez ma z tym chuj wspólnego.
Z resztą kiedyś wyborcza: https://wyborcza.pl/AkcjeSpecjalne/7,15 ... rects=true