OUTFILM
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Michał
Re: OUTFILM
Plakat piękny.
- Hebius
Na plakacie też jest Félix-Antoine Duval w wersji święty Sebastian, ostrzyżony i ogolony.

- Michał
Chyba mu lepiej w krótkich?
- zachary
Biorę obie wersje w ciemno
- Hebius
- Michał
Czasami mam ochotę zrobić sobie taką fryzurę, żeby uwolnić się od stresu związanego z fryzjerem, ale obawiam się, że będę wyglądać źle, bo nie mam wystarczająco dobrze ukształtowanej czaszki.
- Hebius
Reklama mającego mieć dziś wieczorem outfilmową premierę Rileya tak nakręciła mnie na film o sportowcach, że po kilku średnich krótkometrażówkach sięgam po obrazek o rugbystach. Choć wiem od razu z opisu, że to będzie jakaś gejowska bajka. Ale te ładne męskie ciała...

https://www.outfilm.pl/niebezpieczna-gra

Bajeczka z ładnymi ciałami. Grzeczna bajeczka, bo nawet w szatni czy pod prysznicem nie zobaczymy nic więcej niż zgrabne półdupki. Filmowa konfekcja, dobrze zagrana i być może nawet z jakimiś ambicjami, ale wątpię, by została na dłużej w mojej pamięci.Mark należy do gejowskiej drużyny rugby (skład B). Po mocno zakrapianej nocy trafia do łóżka z gwiazdą zespołu (skład A) – Warrenem. Obaj są w stałych, długoletnich związkach i starają się ukryć romans przed swoimi partnerami (choć u Marka to związek otwarty) oraz kolegami z drużyny. Jednak tajemnica w końcu wychodzi na jaw. Duch zespołu, lojalność i braterstwo zostają wystawione na ogromną próbę.

https://www.outfilm.pl/niebezpieczna-gra

- Hebius

Riley / Riley USA 2023
Kolejna opowieść o dojrzewaniu, odkrywaniu własnej tożsamości, innej od tej, jaką narzucają oczekiwania otoczenia i o samoakceptacji. Bardzo pruderyjna i zakończona przedwcześnie, przez co zostaje lekki niedosyt, ale ogólnie całkiem przyjemna.Dakota Riley to gwiazda szkolnej drużyny futbolowej — zdyscyplinowany, lubiany, z pozoru pewny siebie. Jednak za fasadą idealnego sportowca ukrywa coś, co boi się nazwać. Jego życie zaczyna się rozpadać, gdy tłumione pragnienia wychodzą na powierzchnię.
https://outfilm.pl/riley

- Hebius

Syberia / Siberia and Him Rosja USA / 2019
Narracyjnie bardzo spokojna opowieść o trudnej miłości, podwójnie niemożliwej, bo nie mającej przed sobą żadnej przyszłości (nie w rosyjskich warunkach), ale też zbyt intensywnej, by ją można zakończyć. W tle ładne krajobrazy i ohydna beznadziejność syberyjskiej rzeczywistości. Mocno rosyjskie, z jedynym możliwym zakończeniem. Ciekawe kino.
Polecam tytuł uwadze.

https://outfilm.pl/syberia

- Hebius
I kolejny tytuł z tych ambitniejszych:

Przejścia / Passages Francja / 2023
Reżyseria Ira Sachs / Obsada Franz Rogowski, Ben Whishaw, Adèle Exarchopoulos
https://www.outfilm.pl/przejscia

Przejścia / Passages Francja / 2023
Reżyseria Ira Sachs / Obsada Franz Rogowski, Ben Whishaw, Adèle Exarchopoulos
Franz Rogowski jest świetny w roli egoistycznego chujka, który nie wie, czego chce, a właściwie, to chciałby chyba wszystko.Ira Sachs po raz kolejny analizuje trudne relacje. W "Zostań ze mną" bohater walczył o związek ze swoim partnerem uzależnionym od narkotyków i seksu. W "Przejściach" Martin (Ben Whishaw) już od 15 lat [to chyba w materiałach promocyjnych było, bo z filmu wyczytałem tylko długoletni związek] jest z ekscentrycznym reżyserem Tomasem (Franz Rogowski). Przeżyli już razem niejedno i Martin przyzwyczaił się do tego, że artystyczny Tomas nieustannie poszukuje, sprawdza i przekracza wszystkie możliwe granice. Jednak ich związek zostaje wystawiony na próbę, kiedy po premierze nowego filmu Tomas poznaje Agathe (znaną z "Życia Adeli" Adèle Exarchopoulos).
https://www.outfilm.pl/przejscia

- Achim
- mike
Mnie nie porwał viewtopic.php?p=176501#p176501
..i nawet już te scena dawno z głowy wyleciała :>mike pisze: ↑11-02-2024 21:49:00 Z kolei ja obejrzałem Przejścia (Passages). Trailer zapowiadał ucztę ambitnego kina niszowego, niestety nie wyszło najlepiej.... potajemnie liczyłem na przewartościowanie mojego podejścia na związki otwarte, różnego rodzaju trójkąty układy, a jedyne czego tu dokonano jest umocnienie w przekonaniu o pogmatwanych tego typu relacjach. Film raczej nie zostanie zapamiętany z niczego poza sceną palcowanego Bena Wishawa w trakcie posuwania.
- Ballordo
Obejrzałem i mam podobne odczucie - u mnie DUŻY niedosyt.Hebius pisze: ↑19-10-2025 15:00:31
Riley / Riley USA 2023
Kolejna opowieść o dojrzewaniu, odkrywaniu własnej tożsamości, innej od tej, jaką narzucają oczekiwania otoczenia i o samoakceptacji. Bardzo pruderyjna i zakończona przedwcześnie, przez co zostaje lekki niedosyt, ale ogólnie całkiem przyjemna.Dakota Riley to gwiazda szkolnej drużyny futbolowej — zdyscyplinowany, lubiany, z pozoru pewny siebie. Jednak za fasadą idealnego sportowca ukrywa coś, co boi się nazwać. Jego życie zaczyna się rozpadać, gdy tłumione pragnienia wychodzą na powierzchnię.
https://outfilm.pl/riley
- Hebius
Staram się nie spoilerować za mocno 
Po "Przejściach" obejrzałem jeszcze kilka tytułów, ale żadnego bym nie polecił, więc jeszcze nie wiem, czy będę o nich pisał.
Po "Przejściach" obejrzałem jeszcze kilka tytułów, ale żadnego bym nie polecił, więc jeszcze nie wiem, czy będę o nich pisał.

- Hebius
outfilm.pl n aFB pisze:
TO JEST NEWS!
Specjalny pokaz filmu TAMA z okazji Tęczowego Piątkuw Kino Helios Polska – aż w 46 miastach w całej Polsce!
31 października (piątek) o godz. 14:00
Tęczowy Piątek to święto różnorodności, które młodzi ludzie organizują w swoich szkołach. Akcja odbywa się zawsze w ostatni piątek października i jest koordynowana przez Fundacja GrowSPACE.
Z tej okazji zapraszamy na specjalne pokazy filmu TAMA – historii dwóch chłopaków i ich rodzin z małej miejscowości w Chorwacji. Film miał premierę na Festiwalu Berlinale w sekcji Generation 14plus i zdobył ogromne uznanie publiczności.
Pokaz odbędzie się 31 października o 14:00. Bilety już są dostępne na stronach Kin Helios. Istnieje też możliwość umawiania dodatkowych seansów dla grup – kontaktujcie się bezpośrednio z kinami.
Lista kin, w których zobaczycie film TAMA:
BEŁCHATÓW – Galeria Olimpia
BIAŁYSTOK – Galeria Biała
BIELSKO-BIAŁA – Galeria Sfera
BYDGOSZCZ – Galeria Pomorska
DĄBROWA GÓRNICZA – Galeria Pogoria
GDAŃSK – Alfa / Galeria Forum
GDYNIA – Centrum Riviera
GNIEZNO – Galeria Gniezno
GORZÓW WLKP. – Galeria Askana
GRUDZIĄDZ – Galeria Alfa
JELENIA GÓRA – Galeria Sudecka
KALISZ – Galeria Amber
KATOWICE – Libero
KĘDZIERZYN-KOŹLE – Galeria Odrzańskie Ogrody
KIELCE – Galeria Echo
KONIN – Galeria Nad Jeziorem
KOSZALIN
KROSNO – Galeria Vivo
LEGIONOWO – Galeria Gondola
LEGNICA – Galeria Piastów
LUBIN – Galeria Cuprum Arena
ŁOMŻA
ŁÓDŹ – Galeria Sukcesja
NOWY SĄCZ – Galeria Trzy Korony
OLSZTYN – Galeria Aura
OPOLE – Karolinka
OSTRÓW WLKP. – Ostrovia
PABIANICE – Galeria Tkalnia
PIŁA – Galeria Kasztanowa
PIOTRKÓW TRYB. – Galeria Focus Mall
PŁOCK – Galeria Wisła
POZNAŃ – Galeria Posnania
PRZEMYŚL – Galeria Sanowa
RADOM
RZESZÓW – Galeria Rzeszów
SIEDLCE – Galeria Siedlce
SOSNOWIEC
STALOWA WOLA – Galeria Vivo
STARACHOWICE – Centrum Galardia
SZCZECIN – Outlet Park
TCZEW – Galeria Kociewska
TOMASZÓW MAZ. – Galeria Tomaszów
WARSZAWA – Galeria Blue City
WOŁOMIN – Galeria Wołomin
WROCŁAW – Aleja Bielany / Galeria Magnolia
ŻORY – Galeria Wiślanka

- Hebius
Po serii filmów, o których na razie nie będę wspominał trafiłem na dwa, które mógłbym ewentualnie polecić.

Pływak / The Swimmer
Izrael / 2021
Zastanawia mnie osoba trenera. Scena tuż przed goleniem jest tak mocno erotyczna, że sugerowałaby, że facet jest nie tylko niespełnionym sportowcem, ale gejem, który utkwił w szafie na dobre.
https://www.outfilm.pl/plywak

Pływak / The Swimmer
Izrael / 2021
Opowieść nie do końca jest dla mnie jasna. Początek sugeruje, że Erez to świadomy własnej seksualności gej, który żyje w szafie, bo wybrał karierę w homofobicznym sportowym środowisku. Ale ze scen, gdy jest u niego dziewczyna, wynikałoby raczej, że to zwykły chujek, który coś tam może i podejrzewa, bo mocno mu wzrok ciągnie do ładnych fiutów, ale ogólnie żyje w zakłamaniu, a na pewno okłamuje zakochaną w nim laskę. Kino dość pruderyjne, ale z kilkoma fajnymi scenami, zwłaszcza z tą z końcówki, gdy Nevo daje się ogolić przed wyścigiem, który ma zdecydować o wyborze olimpijskiego reprezentanta.Erez jest wschodzącą gwiazdą reprezentacji Izraela w pływaniu. Jedzie na obóz treningowy, gdzie odbywają się kwalifikacje na igrzyska olimpijskie. Tam poznaje pięknego i utalentowanego Nevo. Jednak ich trener nie wierzy w przyjaźń między zawodnikami i każe im trzymać się z dala od siebie.
Zastanawia mnie osoba trenera. Scena tuż przed goleniem jest tak mocno erotyczna, że sugerowałaby, że facet jest nie tylko niespełnionym sportowcem, ale gejem, który utkwił w szafie na dobre.
https://www.outfilm.pl/plywak

- Hebius

Opis na OUTfilmie jest wyjątkowo zakłamany i musiałem sporo przeredagować, by oddawał w miarę wiernie podstawową treść filmu.
Żeby mieć prawo do szczęścia trzeba się urodzić w odpowiednim miejscu.Parvis jest młodym, przystojnym chłopakiem, którego rodzice wyemigrowali z Iranu. On urodził się już w Niemczech i czuje się chyba bardziej Niemcem niż Persem. Jest wyoutowanym gejem i chętnie umawia się na randki na Grindrze. W trakcie pracy społecznej w ośrodku dla uchodźców poznaje Irańczyka Amona i jego siostrę, parę z którą się zaprzyjaźnia, a w Amonie nawet zakochuje. Niestety rzeczywistość dość szybko uświadamia obu, że w Niemczech nie są na takich samych prawach.
Zdobywca Nagrody Teddy dla najlepszego filmu LGBT+ na Berlinale 2020.
Ciekawe kino, które daje możliwość spojrzenia na świat niby bliski, a całkiem nieznany. Tyle, że to tytuł dla przekonanych. Jak ktoś jest nieempatycznym chujkiem, który najchętniej by widział strzelanie do ciapatych na granicy z Białorusią, bo tu jest Polska i mamy miejsce i kasę tylko dla białych prawdziwych Polaków, to i tak nie dostrzeże w uchodźcy/emigrancie człowieka, a jedynie obcego niosącego zagrożenie.
https://www.outfilm.pl/przyszlosc-nalez ... ment-14495

- mike
Pamięć wzorkowa mnie nie myliła, bo oczywiście polski tytuł nijak ma się do orginału viewtopic.php?p=53431#p53431 dawno zaliczony u mnie staroć.
Pływaka też kiedyś oglądałem nie pamiętam za bardzo wydarzeń, poza tym, że film dziwny.
Pływaka też kiedyś oglądałem nie pamiętam za bardzo wydarzeń, poza tym, że film dziwny.
- Hebius
W Pływaku w scenie ostatniego wyścigu może niepotrzebnie poszli w symbolizm, reszta jest jak najbardziej realistyczna i wytłumaczalna.

- Hebius
Nowość na OUTfilmie, czyli premiera tygodnia:

Dobrzy chłopcy / Hombres Íntegros
Meksyk/Hiszpania/Francja / 2024 /
Reżyseria Alejandro Andrade
Dyrektor BN Tomasz Makowski mówił niedawno, że AI jest świetne w streszczaniu książek. Być może da się też kiedyś wykorzystać sztuczną inteligencję do opracowywania opisów filmów na OUTfilmie, bo ten przy tym tytule jest całkiem z dupy.
O burzeniu żadnej hierarchii nie ma mowy. Oliver, kościółkowy być może pedał, żyje sobie na uboczu, a prawdziwe elity jeśli na niego zwracają uwagę, to tylko by się pośmiać, poszydzić z cioty we własnym gronie. I jedynie Alf, nasz ukryty gej musi panować nad emocjami, bo miałby na chłopczyka duży apetyt.
Ostatnie zdanie jest w porządku. Jedno na trzy.
Miałem nadzieję na coś lepszego. Tymczasem to średnio emocjonująca popłuczyna po "Elite" o nastoletnim alkoholiku, który ma problemy z coming outem. Potencjał w historii był. Jeden z przystojniaków z paczki kumpli Alfa ma zadatki przynajmniej na biseksa, więc niewiele potrzeba, by wspominana tragedia były męsko męskim gwałtem. Początek sceny byłyby identyczny - Alf budzi się po imprezie z majtkami spuszczonymi do kolan i nie wie... co mam u sugerować obolały, obspermiony tyłek. Ale w "Dobrych chłopcach" nie tyle gejostwo jest istotne, co przemoc wobec kobiet w Meksyku.
Do obejrzenia, ale niekoniecznie.
https://www.outfilm.pl/dobrzy-chlopcy

Dobrzy chłopcy / Hombres Íntegros
Meksyk/Hiszpania/Francja / 2024 /
Reżyseria Alejandro Andrade
Dyrektor BN Tomasz Makowski mówił niedawno, że AI jest świetne w streszczaniu książek. Być może da się też kiedyś wykorzystać sztuczną inteligencję do opracowywania opisów filmów na OUTfilmie, bo ten przy tym tytule jest całkiem z dupy.
Tak, nowy uczeń się pojawił. Rok przed akcją filmu. Główny bohater (Alf) zauważa go dopiero teraz, bo sam przez ten rok był w szkole w USA, gdzie się najwyraźniej spedalił, ale teraz po powrocie do Meksyku znów wpełz głęboko do szafy, bo w środowisku w którym się obraca homoseksualizm nie jest dobrze widziany.W elitarnej szkole dla chłopców pojawia się nowy uczeń – wrażliwy, delikatny, inny niż reszta. Jego obecność burzy kruchą hierarchię i wzbudza emocje, o których nikt nie chce mówić. Na jednej z imprez dochodzi do tragedii, po której nic już nie będzie takie samo.
O burzeniu żadnej hierarchii nie ma mowy. Oliver, kościółkowy być może pedał, żyje sobie na uboczu, a prawdziwe elity jeśli na niego zwracają uwagę, to tylko by się pośmiać, poszydzić z cioty we własnym gronie. I jedynie Alf, nasz ukryty gej musi panować nad emocjami, bo miałby na chłopczyka duży apetyt.
Ostatnie zdanie jest w porządku. Jedno na trzy.
Miałem nadzieję na coś lepszego. Tymczasem to średnio emocjonująca popłuczyna po "Elite" o nastoletnim alkoholiku, który ma problemy z coming outem. Potencjał w historii był. Jeden z przystojniaków z paczki kumpli Alfa ma zadatki przynajmniej na biseksa, więc niewiele potrzeba, by wspominana tragedia były męsko męskim gwałtem. Początek sceny byłyby identyczny - Alf budzi się po imprezie z majtkami spuszczonymi do kolan i nie wie... co mam u sugerować obolały, obspermiony tyłek. Ale w "Dobrych chłopcach" nie tyle gejostwo jest istotne, co przemoc wobec kobiet w Meksyku.
Do obejrzenia, ale niekoniecznie.
https://www.outfilm.pl/dobrzy-chlopcy