Ja też lubię te filmy w postaci dwugodzinnej zamkniętej całości, bez furtki do kolejnych sezonów takie jak "Szybcy i wściekli 23" i "Batman 15: Pierwszy nietoperz". Ogólnie to się roześmiałem po przeczytaniu powyższego postu, bo wszystkie "zarzuty" co do konwencji serialowej, można również przyłożyć do filmowej natomiast co nie ulega wątpliwości - można zrobić serial, który "nie ciągnie się jak smród po gaciach" i nie jest nastawiony jedynie na komercję, co po wielokroć udowodniono.marcin pisze: ↑17-01-2022 23:25:39 Ja w zasadzie tylko filmy oglądam. Nie wiem co ludzie widzą w serialach. Ciągnie się to jak smród po gaciach, jest sztucznie wydłużane, a co najgorsze - ciągle są otwarte zakończenia, bo przecież musi być furtka do kolejnego sezonu. Zdecydowanie wolę film, gdzie dwie godziny stanowi zamkniętą całość.
Obejrzałem DOM - animacja w technice poklatkowej. Coś w rodzaju horroru ale nie do końca. Polecam w każdym razie.
Netflix
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Empire
Re: Netflix
- Yoda
Podobnie jak marcin - oglądam tylko filmy, seriale netflixowe pomijam
Ostatnio obejrzałem ten film "Nie patrz w górę" - i jest to zaiste piękna krytyka amerykańskiej demokracji (coraz bardziej idiokracji), a zarazem całego systemu kapitalistycznego, który woli poświęcić los całej ludzkości dla mirażu zysków wąskiej garstki elit. I wyraźne przesłanie - nie oczekujcie od Stanów Zjednoczonych czy ogółem od Zachodu, że w ogóle rozwiąże jakiekolwiek problemy ludzkości, z klimatem na czele. To co mi się jednak w tym filmie nie podobało, to ukryta aluzja, że i tak nic nie da się zrobić i pozostaje tylko się modlić.
Ostatnio obejrzałem ten film "Nie patrz w górę" - i jest to zaiste piękna krytyka amerykańskiej demokracji (coraz bardziej idiokracji), a zarazem całego systemu kapitalistycznego, który woli poświęcić los całej ludzkości dla mirażu zysków wąskiej garstki elit. I wyraźne przesłanie - nie oczekujcie od Stanów Zjednoczonych czy ogółem od Zachodu, że w ogóle rozwiąże jakiekolwiek problemy ludzkości, z klimatem na czele. To co mi się jednak w tym filmie nie podobało, to ukryta aluzja, że i tak nic nie da się zrobić i pozostaje tylko się modlić.
"Filozofowie rozmaicie tylko interpretowali świat; idzie jednak o to, aby go zmienić." - K.Marks
"Cała dotychczasowa historia była historią walk klasowych" - F.Engels
"Cała dotychczasowa historia była historią walk klasowych" - F.Engels
- jazzik
No, bo może się nie da.
Marksiści w pierwszej zaczną wsadzać "wrogów ludu" do więzień zanim zajmą się zmianą klimatu.
Marksiści w pierwszej zaczną wsadzać "wrogów ludu" do więzień zanim zajmą się zmianą klimatu.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
- Hebius
Każda seria Charite ma po sześć odcinków.
Empire@
Nie wyglądaj pogłębionego obrazu wojny, bo tam bardziej chodzi o pokazanie ówczesnego stanu medycyny. Jeśli dotrwasz do końca przekonasz się, że sporo osób z personelu szpitala to postacie historyczne.
Empire@
Nie wyglądaj pogłębionego obrazu wojny, bo tam bardziej chodzi o pokazanie ówczesnego stanu medycyny. Jeśli dotrwasz do końca przekonasz się, że sporo osób z personelu szpitala to postacie historyczne.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- marcin
Tak, ale jednak seriale znacznie częściej są sztucznie wydłużane niż filmy. Są wyjątki typu "Czarnobyl", gdzie było wiadomo, że to 5 odcinków i kolejnego sezonu nie będzie. Ale to w serialowym światku to no właśnie - wyjątki.Empire pisze: ↑17-01-2022 23:38:23 Ogólnie to się roześmiałem po przeczytaniu powyższego postu, bo wszystkie "zarzuty" co do konwencji serialowej, można również przyłożyć do filmowej natomiast co nie ulega wątpliwości - można zrobić serial, który "nie ciągnie się jak smród po gaciach" i nie jest nastawiony jedynie na komercję, co po wielokroć udowodniono.
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- mike
LOVE DEATH + ROBOTS jak dla mnie mogą wydłużać ile wlezie i ciągle będzie mało, jedna z lepszych produkcji na N
- marcin
Zobaczyłem NIEWYBACZALNE
dobry film, dobre aktorstwo, warto zobaczyc
dobry film, dobre aktorstwo, warto zobaczyc
(William Blake)
(William Blake)
- mike
Jak dotąd chyba najdłuższy tytuł w historii netflixowych produkcji, a kto wie, czy nie całej kinematografii...
...w każdym razie zobaczę co warte, uwielbiam klimatyczne horrory pozbawione głupich jump scare'ów
zwiastun
...w każdym razie zobaczę co warte, uwielbiam klimatyczne horrory pozbawione głupich jump scare'ów
zwiastun
Ostatnio zmieniony 29-01-2022 15:37:29 przez mike, łącznie zmieniany 2 razy.
- marcin
Ten tytuł to chyba taki pastisz kilku innych tytułów
(William Blake)
(William Blake)
- Walpurg
A ja właśnie zrezygnowałem z abonamentu. Zobaczyłem wszystko, co chciałem, a na więcej i tak nie mam teraz czasu. Jak zrobią kolejne sezony moich ulubionych seriali, wrócę.
- gaynau
ze co?:D wg ciebie to jest horror?!:D
https://www.netflix.com/browse/subtitle/pl?jbv=81237994
to jest horror- ale wydaje sie, ze z powolna akcja, przynajmniej w zwiastunie
- marcin
Wczoraj ZEMSTA REWOLWEROWCA
fajny western, ale taki nie na serio, w stylu Tarantino i jego Django
Polecam jeśli ktoś lubi taka stylistykę
fajny western, ale taki nie na serio, w stylu Tarantino i jego Django
Polecam jeśli ktoś lubi taka stylistykę
(William Blake)
(William Blake)
- bolevitch
wciągnąłem się w "Sex Education". Muszę przyznać, ze od czasów "Wojny domowej" i "Cudownych lat" producenci seriali dla młodzieży poczynili szalone postępy...
Nie mam Netfliksa. Szkoda mi płacić za ich usługi, skoro i tak zaraz ktoś wrzuci te seriale na inne strony. Tak jak Yoda stwierdził, jest to też jawne wspieranie Amerykanów.
- Walpurg
Nie, to nie jest jawne wspieranie Amerykanów, tylko to płacenie za usługę.
- marcin
Dokładnie.
To tak jakby mówić że nie kupię biletu na autobus w Warszawie bo to jawne wspieranie Trzaskowskiego. Co za bezsens.
To tak jakby mówić że nie kupię biletu na autobus w Warszawie bo to jawne wspieranie Trzaskowskiego. Co za bezsens.
(William Blake)
(William Blake)
Dlaczego bezsens? Netflix jest własnością Amerykanów a wspierając ich, wspiera się nie tylko tę platformę ale również firmy z nimi współpracujące, czyli korporacje które żerują na gustach ludzi.
- Walpurg
No to nie oglądaj, skoro na tobie żerują.
Twórca ma prawo do zapłaty. Te korporacje zatrudniają tysiące ludzi, w tym aktorów.
Twórca ma prawo do zapłaty. Te korporacje zatrudniają tysiące ludzi, w tym aktorów.
- marcin
Dokładnie, przymusu nie ma.
Nie wiem dlaczego dziś niektórzy uważają że wszystko w necie ma być za darmo. A kto ma to robić? W przypadku netflixa na polskim podwórku to choćby jest kwestia pracy tłumaczy. Kto miałby to robić jakby wszyscy oglądali netflixa piracko?
A już to "żerują na gustach ludzi" to w ogóle nie wiem o co ci chodzi. WTF?
Nie wiem dlaczego dziś niektórzy uważają że wszystko w necie ma być za darmo. A kto ma to robić? W przypadku netflixa na polskim podwórku to choćby jest kwestia pracy tłumaczy. Kto miałby to robić jakby wszyscy oglądali netflixa piracko?
A już to "żerują na gustach ludzi" to w ogóle nie wiem o co ci chodzi. WTF?
(William Blake)
(William Blake)
- Mazemi
Kowboj Bebop. W liceum połowa klasy jarała się tą kreskówką albo raczej soundtrackiem. Mnie to wtedy nie wciągnęło. Teraz nadrabiam zaległości i muszę przyznać, że bardzo dobrze się tego słucha.