Podziel się wrażeniami z lektury, bo też mnie ona kusi od kiedy przeczytałam o niej w"Wyborczej". Dorota Karaś i Marek Sterlingow napisali również biografię Anny Walentynowicz.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
Zakupiłem kolejnego Kinga i czytam, a w zasadzie już zakończyłem właśnie
"Joyland", bo o nim mowa, to zupełnie inny, nietypowy King. Horroru czy fantastyki jest tu bardzo niewiele, bo też nie o to tu idzie. To raczej sentymentalna wyprawa w przeszłość, do lat 70. Świetna powieść, polecam. A na końcu się nawet nieco wzruszyłem.
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
no ładny pakiet, pewnie ładnie by te okładki wyglądały na półce ; - )
ja mam chyba tak 2/3 starszych wydań (tych w takiej szaro-srebrnej okładce)
a resztę w tych kolorowych, najnowszych.
... a Solaris to jeszcze starsze, w takiej żółtej okładce
Jest to nowe wydanie, Wydawnictwo Literackie reklamuje je jako "ekskluzywne". Na pewno luksusowa i ekskluzywna jest cena okładkowa. Za chwilę - parafrazując Hebiusa - książki będą tylko dla osób zamożnych.
Choć fakt że książka wydana jest bardzo ładnie, ma duży format i jest to prawdziwa cegła. Bardzo jestem ciekaw jak się będzie czytać bo opinie są skrajne - od takich że to prawdziwa uczta dla ducha i absolutna rewelacja do takich że to bezsensowny bełkot.
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")