Co oglądam
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- mike
Re: Co oglądam
Trwająca właśnie edycja Top Model nawet jeszcze nie w połowie, a już wyrzucili najlepszego faceta - słodką mieszankę Turka z Grekiem. Niedorzeczne, a przecież w jury zasiada 3 gejów ślepoty dostali, czy co? No po prostu padło im na mózg
- Hebius
Szczególny dzień (Una giornata particolare. 1977) reż. Ettore Scola
Dziwny film.
Jest maj (chyba 4.) 1938 roku. Cały Rzym wylega na ulice witać Adolfa Hitlera, który przyjechał z kilkudniową wizytą do Mussoliniego. Antonietta, fanatyczna wielbicielka Duce, wyprawia swoją liczną rodzinę (szóstka dzieci plus mąż faszysta) z domu na powitalną paradę. Wszyscy mieszkańcy ogromnej a rojnej kamienicy spieszą witać Führer. W budynku zostaje tylko odrażająca dozorczyni oraz Antonietta, której obowiązki domowe nie pozwalają wziąć udziału w uroczystościach i mieszkający na przeciwko niej, po drugiej stronie dziedzińca Gabriele, kawaler, który nie spłodził syna i nie jest wojskowym, więc nie powinno się go uważać za mężczyznę (zaspoileruję: tak, zboczeniec i antyfaszysta).
Dziwny film.
Jest maj (chyba 4.) 1938 roku. Cały Rzym wylega na ulice witać Adolfa Hitlera, który przyjechał z kilkudniową wizytą do Mussoliniego. Antonietta, fanatyczna wielbicielka Duce, wyprawia swoją liczną rodzinę (szóstka dzieci plus mąż faszysta) z domu na powitalną paradę. Wszyscy mieszkańcy ogromnej a rojnej kamienicy spieszą witać Führer. W budynku zostaje tylko odrażająca dozorczyni oraz Antonietta, której obowiązki domowe nie pozwalają wziąć udziału w uroczystościach i mieszkający na przeciwko niej, po drugiej stronie dziedzińca Gabriele, kawaler, który nie spłodził syna i nie jest wojskowym, więc nie powinno się go uważać za mężczyznę (zaspoileruję: tak, zboczeniec i antyfaszysta).
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- xyz123
Ja na randce byłem na filmie "Boże ciało". Niestety film sporo lepszy niż randka. xD
Ja chyba też, podobnie jak jury, nie potrafię dostrzec "fenomenu" tego uczestnika.
- mike
hmmm.... a są tam wg. ciebie lepsi od niego?
- xyz123
- Hebius
Wschód (De Oost. 2020) - niezłe kino wojenne, holenderskie rozliczenie z ostatnimi latami obecności w Indonezji, z przyjemnymi widokami, atrakcyjnym Martijnem Lakemeierem w roli głównej i nieoczywistym zakończeniem.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- gaynau
Randka w kinie to chyba nie jest dobry pomysł - chyba, że nie była to pierwsza
- Hebius
Dzisiaj na TV Kulturao 20:05 Nocny kowboj - pedalska klasyka z 1969 roku z Jonem Voightem i Dustinem Hoffmanem.
Z lekkimi obawami, ale chyba powrócę do filmu po latach i sprawdzę, czy nadal zachwyca - bo powinien zachwycać (trzy Oscary - za film, scenariusz i dla reżysera - i Złoty Glob).
- Czartogromski
- Kontakt:
- Czartogromski
- Kontakt:
[
Kiedyś w Polsce zagraniczne filmy miały lepsze plakaty niż oryginalne dystrybutorów.
-
- Forumowe Ciacho
Kwiatki polskie w TVP Info dość namiętnie oglądam.
"Uczucie pożądania to ogromna siła, która ma nad tobą całkowitą władzę"
Adam Georgiev, "Planeta samych chłopców"
Adam Georgiev, "Planeta samych chłopców"
- Hebius
Waldemar Świerzy.Czartogromski pisze: ↑04-10-2024 19:06:01Kiedyś w Polsce zagraniczne filmy miały lepsze plakaty niż oryginalne dystrybutorów.
Ale jak widać po plakacie filmu z Loren i Mstroiannim i u nas zdarzały się wpadki.
- xyz123
- Nathi
Z mężem paczamy
OPPENHEIMER
OPPENHEIMER
- Michał
W jaki sposób ukryć szczegóły filmu za spojlerem?
- mike
W narzędziach tworzenia posta masz znak przekreślonego oka, który wywołuje następującą komendę
[spoilerx] wszystko tutaj zostanie ukryte [/spoilerx]
oczywiście bez znaku X w spoiler
[spoilerx] wszystko tutaj zostanie ukryte [/spoilerx]
oczywiście bez znaku X w spoiler
- Michał
Dzięki . Obejrzałem film pt. „Głęboka woda" ( Amazon Prime), z Benem Affleckiem w roli głównej, o wycofanym mężczyźnie, który wyraża zgodę, by jego żona miała kochanków. W jednej z ról wystąpił Finn Wittrock .
Spoiler
Małżeństwo z pozoru jest idealne, ekstrawertyczna żona i mąż samotnik, powtarzający, „Jesteśmy nienormalni", bardzo kochające i wolne, jednak któregoś razu mąż straszy jednego z kochanków, że zabił jej poprzedniego chłopaka. Jest to ponury żart, ale od tego czasu coś się zmienia, z czasem mąż zaczyna naprawdę zabijać, a żona, początkowo wyglądająca na zszokowaną, zaczyna to akceptować. Miałem dziwne uczucia, bo z biegiem filmu zaczynałem współczuć mordercy, a nie jego ofiarom, niewinnym mężczyznom, przekonanym, że legalnie uczestniczą w związku otwartym, może dlatego, że widziałem w nim zagubionego, zamkniętego w sobie dziwaka, który by nie stracić miłości, pozwalał jej sobą się bawić. Kobieta, będąc narcyzem, miała świadomość, że rani męża, ale bardziej podniecające było dla niej, że on „zabija dla niej". Z drugiej strony, ona była prawdziwa, a on zakładał maskę, mógł się sprzeciwić, lub odejść, nie zrobił tego.
- Michał
Nowa telenowela meksykańska o miłości na HBO, „Przepiórki w płatkach róży", z opisu wynikało, że będzie o gotowaniu, trochę jest, ale nie tak, jak w „Uczcie Babette".
- chafre
Real przegrywa, Man City może wygra. Dziś na tapecie Liga Mistrzów.
J'ai comme une envie de voir ma vie au lit
Comme une idée fixe chaque fois que l'on me dit
Comme une idée fixe chaque fois que l'on me dit
- xyz123
Najlepszy i tak był wczorajszy mecz PSG-Atletico Madryt. Do ostatniej minuty był remis 1:1. PSG miało szanse wyrównać - słupek jednak na to nie pozwolił. No to Atletico wykorzystało okazje i zaatakowało bramkę PSG, co okazało się świetnym pomysłem. Strzelili gola - wygrywając dzięki temu cały mecz. A PSG już był tak bliski wygranej...
Oczywiście wczoraj też Barcelona i Lewandowski z dwoma golami. Jeszcze jeden i będzie miał ich 100 w Lidze MIstrzów.
Ogólnie najlepiej Ligę Mistrzów oglądać w ramach Multiligi, która po powrocie tych rozgrywek do CANAL+ - jest znów dostępna.
Póki co - uważam zmianę formatu Ligi Mistrzów na plus.
Oczywiście wczoraj też Barcelona i Lewandowski z dwoma golami. Jeszcze jeden i będzie miał ich 100 w Lidze MIstrzów.
Ogólnie najlepiej Ligę Mistrzów oglądać w ramach Multiligi, która po powrocie tych rozgrywek do CANAL+ - jest znów dostępna.
Póki co - uważam zmianę formatu Ligi Mistrzów na plus.