Stan czytelnictwa w Polsce: o czytelnikach, autorach, tłumaczach, rynku wydawniczym, polityce cenowej i dystrybutorach.

Książka, kino, teatr, muzyka, telewizja...
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hebius

Re: Stan czytelnictwa w Polsce: o czytelnikach, autorach, tłumaczach, rynku wydawniczym, polityce cenowej i dystrybutora

uzytkownik_konta pisze: 12-07-2026 02:38:56 Tylko jedno jest efektem działania rynku, a drugie - interwencji państwowej. Wysokie ceny z powodu tego, że takie są realia rynkowe, są dla mnie akceptowalne; wysokie ceny z powodu nadregulacji - już nie.
Ja tu widzę bardziej motywacje ideologiczną niż rynkową. Coś w deseń jak przy ekologicznej żywności: Kupujcie szczęśliwe marchewki nawożone jedynie gówienkiem od szczęśliwych kurek z wolnego wybiegu.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
marcin

Re: Stan czytelnictwa w Polsce: o czytelnikach, autorach, tłumaczach, rynku wydawniczym, polityce cenowej i dystrybutora

O wielu z tych pisarzy to ja nigdy nawet nie słyszałem : x

Brakuje mi tej ikonki z zaklejoną buzią ze starego forum :P
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
Awatar użytkownika
uzytkownik_konta

Już wystarczy zresztą tego spamu. Tak, już rozumiemy - każdy już ma jakieś zdanie; kolejne obrazki go raczej nie zmienią.
Awatar użytkownika
bolevitch

paradoksalnie teksty napisane pierwotnie po polsku, które warto przeczytać, powstały, gdy język polski nie był ani językiem urzędowym ani nie był używany w edukacji, nie mówiąc o finansowym wspieraniu piszących przez urzędy państwowe
ODPOWIEDZ