Gejowszczyzna książkowa.
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Senso
Re: Gejowszczyzna książkowa.
Ani tekst, ani zdjęcia mnie nie porwały. Autorka ślizga się po wątkach, w wielu, najciekawszych dla mnie kwestiach stwierdza, że nic nie wie, albo jedynie się domyśla. Gdzie indziej tworzy teorie pod z góry zadane tezy (tak jak z brakiem zapachu mężczyzny przy okazji powrotu ojca z Syberii lub wychowaniu przez kobiety, co ma się ułożyć w znaną wszystkim, choć nie wypowiedzianą wprost, układankę genezy homoseksualizmu u Wilka).
Jestem zwyczajnie zawiedziony, bo po artykule w "Replice" i audycji Lepiej późno niż wcale spodziewałem się czegoś zdecydowanie ciekawszego.
Zresztą najlepiej przeczytać i przekonać się samemu. Może ktoś ma inne oczekiwania i mu się książka spodoba taką, jaką jest?
Jestem zwyczajnie zawiedziony, bo po artykule w "Replice" i audycji Lepiej późno niż wcale spodziewałem się czegoś zdecydowanie ciekawszego.
Zresztą najlepiej przeczytać i przekonać się samemu. Może ktoś ma inne oczekiwania i mu się książka spodoba taką, jaką jest?
- marcin
Niejaka pani Beata Wieczorek napisała "Homoseksualizm. Przegląd światowych analiz i badań. Przyczyny, objawy, terapia, aspekty społeczne". Na pewno książka imponuje objętością - prawie 1000 stron!
1. Autorka (?), jak sama pisze we wstępie, napisała książkę pod pseudonimem. Innymi słowy, książkę niby naukową napisał nie wiadomo kto, jaki ma tytuł/stopień naukowy, czy to biolog, a może lekarz, a może filozof czy ksiądz. Jest to ewenement na skalę światową - o ile pisze się powieści pod pseudonimem, o tyle o książce naukowej napisanej pod pseudonimem nie słyszałem. Poza tym DLACZEGO pod pseudonimem? Chyba autorka powinna być dumna z takiego tysiącstronicowego dzieła, które podobno pisała 5 lat!
2. Książka nie była recenzowana (bo inaczej byłoby nazwisko recenzenta) - to samo w sobie już wyklucza jakąkolwiek naukowość.
3. Autorka pisze, że np. aspekty prawne konsultowała z Ordo Iuris - myślę, że ta organizacja jest znana z obiektywnego podejścia do homoseksualizmu i gwarantuje rzetelne spojrzenie.
4. Wydawcą owego "dzieła naukowego" jest... Wydawnictwo Fronda. Mój komentarz - jw.
5. Tytuły rozdziałów również wskazują, że autorka podchodzi niezwykle obiektywnie do opisywanego materiału.
Mój komentarz końcowy: "naukowość" po prawacku.
No to teraz zobaczmy, jak wyglądają owe "udokumentowane dowody naukowe":Pierwsza na polskim rynku przekrojowa książka stanowiąca przegląd badań zjawiska homoseksualizmu. Analiza dowodów naukowych na poparcie konkurencyjnych hipotez odnoszących się do tego, czym jest homoseksualizm i jak powstaje.
Wszechstronne i interdyscyplinarne opracowanie: naświetlające zagadnienie od strony historii i statystyki, poprzez prawo, kwestie medyczne, terapię i zjawiska społeczne, aż po listę organizacji pomocowych czy porady praktyczne.
Nie kieruj się emocjami – sięgnij po udokumentowane dowody naukowe.
1. Autorka (?), jak sama pisze we wstępie, napisała książkę pod pseudonimem. Innymi słowy, książkę niby naukową napisał nie wiadomo kto, jaki ma tytuł/stopień naukowy, czy to biolog, a może lekarz, a może filozof czy ksiądz. Jest to ewenement na skalę światową - o ile pisze się powieści pod pseudonimem, o tyle o książce naukowej napisanej pod pseudonimem nie słyszałem. Poza tym DLACZEGO pod pseudonimem? Chyba autorka powinna być dumna z takiego tysiącstronicowego dzieła, które podobno pisała 5 lat!
2. Książka nie była recenzowana (bo inaczej byłoby nazwisko recenzenta) - to samo w sobie już wyklucza jakąkolwiek naukowość.
3. Autorka pisze, że np. aspekty prawne konsultowała z Ordo Iuris - myślę, że ta organizacja jest znana z obiektywnego podejścia do homoseksualizmu i gwarantuje rzetelne spojrzenie.
4. Wydawcą owego "dzieła naukowego" jest... Wydawnictwo Fronda. Mój komentarz - jw.
5. Tytuły rozdziałów również wskazują, że autorka podchodzi niezwykle obiektywnie do opisywanego materiału.
Mój komentarz końcowy: "naukowość" po prawacku.
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- Hebius
Ale przecież to jest staroć, sprzed dwóch lat, czy nawet więcej. Już o tym na forum (śp.) pisaliśmy.
Autorka pisała pod pseudonimem z obawy przed agresywnym lobby LGBT+. A praca była zrecenzowana (wysoką ocenę dostała, zwłaszcza od księdza Oko) w jednym z programów Pospieszalskiego. Z tego co pamiętam tylko jeden z zaproszonych gości (Dariusz Szwed z Zielonych) miał obiekcje co do tego dzieła.
Autorka pisała pod pseudonimem z obawy przed agresywnym lobby LGBT+. A praca była zrecenzowana (wysoką ocenę dostała, zwłaszcza od księdza Oko) w jednym z programów Pospieszalskiego. Z tego co pamiętam tylko jeden z zaproszonych gości (Dariusz Szwed z Zielonych) miał obiekcje co do tego dzieła.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- jazzik
Już sam ten tytuł wskazuje, co to jest - "przyczyny, objawy, terapia, aspekty społeczne"
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
- marcin
Ja mówię o recenzji naukowej, skoro "dzieło" aspiruje do miana naukowego.
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
Patrząc na tę okładkę, odnoszę wrażenie, że wydawnictwo Greg wie o św. Franciszku coś, co i my powinniśmy wiedzieć, n'est-ce pas?
- bolevitch
przecież to fejk, bo prawdziwy Francesco miał tonsurę
- Walpurg
Swoją drogą to zabawne, że czołowy wydawca bryków zaczyna wydawać lektury w całości.
- Kawa
A jaka czcionka ułatwia szybkie czytanie? Ta użyta w tytule Tahoma?
- marcin
Wydano debiut E. Louisa:
Ponoć ciężka powieść o dorastaniu w homofobicznym środowisku
Ponoć ciężka powieść o dorastaniu w homofobicznym środowisku
(William Blake)
(William Blake)
- marcin
Aktualizacja - powyższą pozycję można kupić w bonito z 40% rabatem
Swoją drogą ja nie wiem, po co drukuje się nadal te ceny na książkach, skoro chyba nikt już w cenach okładkowych nie kupuje
Swoją drogą ja nie wiem, po co drukuje się nadal te ceny na książkach, skoro chyba nikt już w cenach okładkowych nie kupuje
(William Blake)
(William Blake)
- Hebius
Księgarnie stacjonarne nadal istnieją.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Senso
I chwała im za to. Można komuś dzięki temu kupić bon podarunkowy lub napić się dobrej kawy.
Jeśli ktoś będzie we Wtocławiu, polecam w samym centrum, bo w rynku, księgarnię:
http://www.tajnekomplety.pl/
https://www.facebook.com/ksiegarniatajnekomplety/
Jeśli ktoś będzie we Wtocławiu, polecam w samym centrum, bo w rynku, księgarnię:
http://www.tajnekomplety.pl/
https://www.facebook.com/ksiegarniatajnekomplety/
- marcin
Hmm ciekawe, bo moim zdaniem od picia kawy są kawiarnie a nie księgarnie.
Zresztą to co mówisz potwierdza, że księgarnie coraz mniej są księgarniami a bardziej takim sklepami z 1001 drobiazgów.
I nie jestem zwolennikiem picia kawy przy książce w księgarni. Poplami książkę tą kawą jeden z drugim, albo w inny sposób wybrudzi, i potem ktoś to ma kupować?
Zresztą to co mówisz potwierdza, że księgarnie coraz mniej są księgarniami a bardziej takim sklepami z 1001 drobiazgów.
I nie jestem zwolennikiem picia kawy przy książce w księgarni. Poplami książkę tą kawą jeden z drugim, albo w inny sposób wybrudzi, i potem ktoś to ma kupować?
(William Blake)
(William Blake)
- jazzik
Nie pamiętam, kiedy ostatnio poplamiłam coś kawą.
Poza tym, są przeceny a stan egzemplarza można stwierdzić naocznie w księgarni.
Co do cen okładkowych, to stacjonarnie również są promocje, często dość duże zniżki w porównaniu do ceny okładkowej.
Poza tym, są przeceny a stan egzemplarza można stwierdzić naocznie w księgarni.
Co do cen okładkowych, to stacjonarnie również są promocje, często dość duże zniżki w porównaniu do ceny okładkowej.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
- Czartogromski
- Kontakt:
Tomek Słodki: Kolumbia
Właśnie opuściło drukarnię, książka multimedialna & interaktywna z płytą CD i kodami QR linkującymi do dodatkowych treści w internecie.
Ostatnio zmieniony 16-12-2019 20:25:09 przez Czartogromski, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hebius
A są w książce wątki LGBT+ ?
- Czartogromski
- Kontakt:
- Walpurg
Wystarczy, że autor jest obiektem zachwytu kilku forumowiczów I siedział z nami przy stole
- Hebius
Niestety Czartogromski nas nie uprzedził, że warto brać od Tomka autografy. A przecież mógł się podpisać na kartkach wysyłanych z Parady.