Co oglądam
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Nathi
Re: Co oglądam
Już leci myślałem, że później, to idę włączyć telewizor.
- mike
Ceremonia o 2:00 pogoda zgodnie z zapowiedziami fatalna
- Nathi
Podobno, Pysio drugi rok z rzędu jest w Los Angeles jak są Oscary. W tym roku nawet tyłka nie ruszył, tam wszystko jest ogrodzone wielką siatką. Mówił, że nie warto jechać do miasta.
Tego gościa z POSE uwielbiam. Chociaż ostatnio miał lepszy strój. Sam nie wiem, za co go tak lubię. Chyba za głos i śmiech.
Tego gościa z POSE uwielbiam. Chociaż ostatnio miał lepszy strój. Sam nie wiem, za co go tak lubię. Chyba za głos i śmiech.
- Nathi
Oglądałem te Oscary do końca. Trochę jestem zwiedziony. Nie chodzi o polski film, ale o Tarantino. Dobrze chociaż, że Pitt dostał.
Mowa Jokera wybitna, ziomek nadaje na podobnych falach jak ja. Przybiłbym mu piątkę i powiedziałbym to samo. A o mleku pisałem parę dni temu to co on mówił <3
Mowa Jokera wybitna, ziomek nadaje na podobnych falach jak ja. Przybiłbym mu piątkę i powiedziałbym to samo. A o mleku pisałem parę dni temu to co on mówił <3
- jazzik
To prawda, zresztą on jest świetnym aktorem, od dziecka uwielbiam komiksy i filmy o superbohaterach a to jest wg mnie najlepszy Joker z całym szacunkiem dla Ledgera.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
- Nathi
I też miał Oscara za Jokera. Oscarogenna rola.
A oglądaliście "boże ciało"? Włączyłem przedwczoraj z czystej ciekawości i nie mam zdania. W mojej opinii to żaden dobry film. Dużo nieścisłości, niedomówień, a końcówka bez ładu i bardzo denna.
Być może moja opinia wynika też z faktu, że nie lubię polskich filmów. Gdyby zestawić ten film z Bohamian Rapsody, Jokerem czy Parasite ta nasz skromne boże ciało wypada miernie. W ogóle nie rozumiem powiązania tytułu z filmem. Szkoda, myślałem, że będzie czymś lepszym, a tutaj mamy film rodem spod produkcji Vegi.
A dziś od samego ranka złapało mnie dziwko, bo wyszedł film o... Zenku Martyniuku. Szok!
Być może moja opinia wynika też z faktu, że nie lubię polskich filmów. Gdyby zestawić ten film z Bohamian Rapsody, Jokerem czy Parasite ta nasz skromne boże ciało wypada miernie. W ogóle nie rozumiem powiązania tytułu z filmem. Szkoda, myślałem, że będzie czymś lepszym, a tutaj mamy film rodem spod produkcji Vegi.
A dziś od samego ranka złapało mnie dziwko, bo wyszedł film o... Zenku Martyniuku. Szok!
Tak, słyszałem o tym. Dziwię się, że zrobili z niego taką gwiazdę, tak jak ze Sławomira. Może jestem jakiś nie dzisiejszy, albo Polacy mają już tak zwichrowany gust, by za gwiazdę stawiać piosenkarza disco-polo? ,,No przecież to tandeta, by tego słuchać", a jakoś większość słucha. Zawsze tak słyszałem. Czyżby kolejne pokłady hipokryzji narodowej?
Niepojęte jak dla mnie. Mój ojciec dobrze to podsumował, że w naszym kraju króluje ,,tandeta, sztuczność, wieś tańczy i śpiewa, jeszcze lalki Barbie (czyt. Margaret) brakuje". Mama, jak to mama, jest zachwycona, i uważa, że to kwestia menadżera/kasy.
Niepojęte jak dla mnie. Mój ojciec dobrze to podsumował, że w naszym kraju króluje ,,tandeta, sztuczność, wieś tańczy i śpiewa, jeszcze lalki Barbie (czyt. Margaret) brakuje". Mama, jak to mama, jest zachwycona, i uważa, że to kwestia menadżera/kasy.
Wbrew pozorom Sławomir śpiewa bardzo ładnie i czysto. Nie mam absolutnie żadnych, nawet najmniejszych zastrzeżeń do jego głosu. Natomiast jego nurt muzyczny rockpolo jest wzięty z dupy. Ma znakomitych muzyków, bez dwóch zdań. Natomiast ta Kajra to porażka.
A margaret... to specyficzna piosenkarka. Wydała fajną płytę Gaja coś tam, która jest spoko w wersji studyjnej.
Zenek to patologia polskiej muzyki. Nie wiem jakim pierdolonym cudem ma rzeszę fanów. Bo on ani głosu, ani skali, ani techniki NIE MA. Nikt, kto śpiewa z zaciśniętym gardłem nie może dobrze śpiewać.
A margaret... to specyficzna piosenkarka. Wydała fajną płytę Gaja coś tam, która jest spoko w wersji studyjnej.
Zenek to patologia polskiej muzyki. Nie wiem jakim pierdolonym cudem ma rzeszę fanów. Bo on ani głosu, ani skali, ani techniki NIE MA. Nikt, kto śpiewa z zaciśniętym gardłem nie może dobrze śpiewać.
- Nathi
Nie oglądałem i tematyka nie zachęca.
Avril, być może i ma czysty głos, ale chodzi mi o co raz bardziej obecną tendencję na promowanie disco-polo, którego przecież ,,nikt nie słucha, bo to badziew". Nie rozumiem tej popularności Zenka i Sławka.
Mnie z kolei głos Zenka się podoba. Lubię jego specyfikę, ale Sławomir też ok.
Niemniej, ani ja, ani tym bardziej mój tata nie lubimy Margaret. Strasznie przesłodzona jak dla nas.
Mnie z kolei głos Zenka się podoba. Lubię jego specyfikę, ale Sławomir też ok.
Niemniej, ani ja, ani tym bardziej mój tata nie lubimy Margaret. Strasznie przesłodzona jak dla nas.
- marcin
Nie no, bez przesady. "Boże ciało" może się nie podobać (sam miałem wiele do filmu zastrzeżeń), ale twierdzenie, że to film jak te od Vegi to grube nieporozumienie.Avril pisze: ↑11-02-2020 06:07:41 A oglądaliście "boże ciało"? Włączyłem przedwczoraj z czystej ciekawości i nie mam zdania. W mojej opinii to żaden dobry film. Dużo nieścisłości, niedomówień, a końcówka bez ładu i bardzo denna.
No i nie ma sensu porównywać go np. z Jokerem, bo to zupełnie inny rodzaj filmu.
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- Walpurg
Mogę zrozumieć, że kogoś dość mocno psychologiczne Boże Ciało nie porwało, ale zestawiać ten film z Vegą? Avrilku, sądzę, że masz gorączkę.
A z premiery Zenka TVP robiło wczoraj transmisję z premiery. Dawniej były transmisje z premier Pana Tadeusza czy filmów o Papieżu, ale o Martyniuku?
A z premiery Zenka TVP robiło wczoraj transmisję z premiery. Dawniej były transmisje z premier Pana Tadeusza czy filmów o Papieżu, ale o Martyniuku?
- bolevitch
"Boże Ciało" to dla mnie film stricte katolicki (sam tytuł na to wskazuje), bez "siedzenia w temacie" może być niezrozumiałą/przypadkową zbitką scenek i dialogów, w których na pierwszy plan wysuwa się ...wulgarność i "brutalizm życia". Filmy Vegi znam z urywków, nie ocenię czy może się skojarzyć jedno z drugim.
- bolevitch
jeśli ktoś nie wie,jak wyglądają spotkania Odnowy w Duchu św, Drogi Neokatechumenalnej, nabożeństwa w kościołach zielonoświątkowych, to raczej nie zrozumie, po co powstał taki film.
I tym bardziej - to nie powinien być kandydat do Oscara.
I tym bardziej - to nie powinien być kandydat do Oscara.
- jazzik
Ja np. nie wiem, ale w ogóle nie odebrałam tego filmu jako filmu katolickiego, bardziej jako opowieść o jednostce szukającej dla siebie miejsca w świecie, w którym ciągną się za nią błędy przeszłości splecione z życiem w specyficznym kraju. Daniel, pełniąc posługę księdza, w pewnym sensie wyjaśnia, o czym jest ten film, głosząc kazania, żeby nikogo nie skreślać, czy usiłując pomóc kobiecie, która została wyrzucona poza nawias lokalnej społeczności.
Moja kuzynka ze Stanów obejrzała ten film, dyskutowałyśmy o nim, ona w ogóle nie rozumie o co kaman - "dlaczego nie został wędrownym kaznodzieją?" No właśnie.
Moja kuzynka ze Stanów obejrzała ten film, dyskutowałyśmy o nim, ona w ogóle nie rozumie o co kaman - "dlaczego nie został wędrownym kaznodzieją?" No właśnie.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
- bolevitch
właśnie dlatego nie został, że to film katolicki, a w katolicyzmie nie ma wędrownych kaznodziejów - o wszystkim decyduje "kuria". Słowo to pada w kilku ważnych momentach jako "słowo klucz".
rewolucja w wykonaniu charyzmatyka "bez uprawnień", choć odniosła dobre skutki - została "wylana z kąpielą". Bo o wszystkim dowie się "kuria".
Do tego jest tam krytyka specyficznie polskiej wersji katolicyzmu "maryjnej" i bogo-ojczyźnianej.
rewolucja w wykonaniu charyzmatyka "bez uprawnień", choć odniosła dobre skutki - została "wylana z kąpielą". Bo o wszystkim dowie się "kuria".
Do tego jest tam krytyka specyficznie polskiej wersji katolicyzmu "maryjnej" i bogo-ojczyźnianej.