Płyty, ostatnie zakupy
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- marcin
Re: Płyty, ostatnie zakupy
Mam tak samo!
Praca zdalna ciazy mi coraz bardziej, jestem rozkojarzony, nie umiem sie skupic.
Czuje sie coraz bardziej zestresowany, podenerwowany, zaczynam miec problemy ze snem.
Itd itp
Praca zdalna ciazy mi coraz bardziej, jestem rozkojarzony, nie umiem sie skupic.
Czuje sie coraz bardziej zestresowany, podenerwowany, zaczynam miec problemy ze snem.
Itd itp
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
- jazzik
Jazda samochodem poprawia mi nastrój, zawsze tak robię gdy mam chandrę.
Jednak wolę się za bardzo nie rzucać w oczy pań i panów w niebieskim, więc wyprowadzając 6 psów, nie przechodzę nawet na drugą stronę ulicy.
Teoretycznie powinni zostawić mnie w spokoju, gdy im pokażę legitymację stowarzyszenia, ale kto ich tam wie.
To prawda, też czuję takie ciążenie, tęsknię za zwykłym dniem, nawet takim męczącym.
Jednak wolę się za bardzo nie rzucać w oczy pań i panów w niebieskim, więc wyprowadzając 6 psów, nie przechodzę nawet na drugą stronę ulicy.
Teoretycznie powinni zostawić mnie w spokoju, gdy im pokażę legitymację stowarzyszenia, ale kto ich tam wie.
To prawda, też czuję takie ciążenie, tęsknię za zwykłym dniem, nawet takim męczącym.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
Jazda autem faktycznie jest zajebiaszcza. Zwłaszcza, że drogówka chyba ma teraz inne zajęcia.
- marcin
Zakupy marcowo-kwietniowe cz. I
Lucie Horsch: Baroque Journey
Nie spodziewałem się nawet, że ta płyta będzie aż tak fajna To mix solówek na flet, muzyki kameralnej na flet i lutnię oraz orkiestrowej przetranskrybowanej tak, że główną rolę gra flet.
A jeśli chodzi o repertuar, to bardzo fajny mix baroku bardzo znanego, mniej znanego i kompletnie nieznanego. Zresztą może repertuar też pokażę.
Repertuar
Lucie Horsch: Baroque Journey
Nie spodziewałem się nawet, że ta płyta będzie aż tak fajna To mix solówek na flet, muzyki kameralnej na flet i lutnię oraz orkiestrowej przetranskrybowanej tak, że główną rolę gra flet.
A jeśli chodzi o repertuar, to bardzo fajny mix baroku bardzo znanego, mniej znanego i kompletnie nieznanego. Zresztą może repertuar też pokażę.
Repertuar
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
Lubie miksy (mimo że mi tu kiedyś jeden miks skrytykowano ) i nawet trochę zazdraszczam, ale nie sposób nie przyznać, że jest paru flecistów, którzy lepiej z fletem wyglądają niż ta pani, nie wspominając o tym, że mają większe flety
- Walpurg
No tak, taki flecik to żenada. Okładka do niczego.
- marcin
W środku jest fotka pani z dużym fletem A w zasadzie z kilkoma fletami wystającymi jej z głowy niczym wałki do włosów
Serio!
Serio!
(William Blake)
(William Blake)
- Walpurg
Liczy się wygląda zewnętrzny! Przynajmniej w tym temacie
- marcin
Zakupy marcowo-kwietniowe cz. II
JS Bach: Brandenburg Concertos, wyk. EBS / John Eliot Gardiner
Oczywiście te koncerty mam już w kilku wykonaniach, ale to są moje ulubione utwory z całego muzycznego repertuaru, więc nigdy nie jest tak, aby nie było już miejsca na nową wersję A Gardiner... cóż, muzycznie mam do niego dużą słabość
Miałem trochę wątpliwości czy kupować, ale jestem bardzo zadowolony - nie potrafię tego wyjaśnić, nie wiem dlaczego, ale tutaj te koncerty brzmią trochę inaczej niż do czego jestem przyzwyczajony. Nie mam pojęcia, może chodzi tutaj o inne (niższe?) strojenie instrumentów? Ponadto np. w koncercie 3 są jakieś wstawki których nie kojarzę z innych wersji. Nie jest to lepsza wersja niż ta Zefiro (ale gorsza też nie), bo prostu trochę inna. Do tego niektóre koncerty (np. nr 2) zagrane w iście gardinerowskim stylu (BARDZO szybkie tempo). Jestem zadowolony
No i jestem ciekaw, kto odgadnie co przedstawia okładka.
JS Bach: Brandenburg Concertos, wyk. EBS / John Eliot Gardiner
Oczywiście te koncerty mam już w kilku wykonaniach, ale to są moje ulubione utwory z całego muzycznego repertuaru, więc nigdy nie jest tak, aby nie było już miejsca na nową wersję A Gardiner... cóż, muzycznie mam do niego dużą słabość
Miałem trochę wątpliwości czy kupować, ale jestem bardzo zadowolony - nie potrafię tego wyjaśnić, nie wiem dlaczego, ale tutaj te koncerty brzmią trochę inaczej niż do czego jestem przyzwyczajony. Nie mam pojęcia, może chodzi tutaj o inne (niższe?) strojenie instrumentów? Ponadto np. w koncercie 3 są jakieś wstawki których nie kojarzę z innych wersji. Nie jest to lepsza wersja niż ta Zefiro (ale gorsza też nie), bo prostu trochę inna. Do tego niektóre koncerty (np. nr 2) zagrane w iście gardinerowskim stylu (BARDZO szybkie tempo). Jestem zadowolony
No i jestem ciekaw, kto odgadnie co przedstawia okładka.
(William Blake)
(William Blake)
-
Kiedy miałem szesnaście lat lubiłem masturbować się przy dźwiękach Koncertów Brandenburskich. Od dawna ich nie słuchałem.
Nawiasem mówiąc, Marcinie, wreszcie po latach domysłów dowiedziałem się skąd jest Twój awatar. Przyznaję, w kwestii science-fiction jestem kompletnym ignorantem.
Nawiasem mówiąc, Marcinie, wreszcie po latach domysłów dowiedziałem się skąd jest Twój awatar. Przyznaję, w kwestii science-fiction jestem kompletnym ignorantem.
- marcin
Miales jakis ulubiony kulminacyjny moment?
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
- Walpurg
Dziecko się nudziło na kwarantannie i sobie rysowało. No i masz rozwiązaną tajemnicę!
- marcin
Przyjrzyj sie blizej Wapurgu
(William Blake)
(William Blake)
-
- marcin
Ostatnio doszedłem do tego samego wniosku
Książki sobie kupiłem, a teraz chcę jakiś porządny kufer
(William Blake)
(William Blake)
- marcin
W Empiku promocja: przy zakupie 2 płyt, 3 gratis
(William Blake)
(William Blake)
- Hebius
Downton Abbey. Film
Chciałem Pingwiny z Madagaskaru, ale w sumie może nawet lepiej, że nie znalazłem.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?