Bardzo ładne Ja jak jestem w mazowieckim lobię słuchać RADIO7 z Mławy tam maja wiele takich zapomnianych melodii juz nie raz przypomniałem sobie cos czego nie słyszałem 30 lat .
Wkurwia mine to nasze RMF czy ZET ciagler graja i pie..... to samo
To raz, a dwa czasami w ciągu reklam potrafię przejechać całą drogę do pracy. Wolę puścić dyżurną płytę CD The Cura i jej na okrągło słuchać. W sierpniu fajnie słuchało się mi w aucie czeskiego radia Čas, ale od września równiej jakby więcej reklam.
Muszę dodać, że niezmiernie rzadko toleruję śpiewające kobiety (Przemyk, Annie Lennox, Maddonnę z młodych lat, zespół Stereolab, Bjork). Jak do tego wychodzi dobry występ live, to jest niesamowicie przyjemnie.
Ja mam taką praktykę, że jak wyjeżdżam w trasę, puszczam Radio Maryja. Zazwyczaj lecą Rozmowy niedokończone. Klnę i wkurzam się, ale czasem ryję ze śmiechu. Nawet na dużej części Słowacji i Czech ich można odbierać. Jak już trzeszczy, wkładam pendrive`a z muzyką w mp3. A gdy wracam przez Czechy i zbliżam się do granicy i zazwyczaj mam już dosyć mojej muzyki, puszczam czeskie radio. I słucham po czesku rozmów, czasami czytanej książki, czasem piosenek. Uwielbiam czeski.
Nuria Rial, Lawrence Zazzo, Händel: Duetti Amorosi (2008)
Lawrence Zazzo chyba nie był za bardzo lansowany na naszym forum. Kojarzę go z występu w operach, ale z żadnej solowej płyty.
Siedząc po niskich brzegach babilońskiej wody,
A na piękne syjońskie wspominając grody,
Co nam inszego czynić, jedno płakać smutnie,
Powieszawszy po wierzbach niepotrzebne lutnie?
No i niepotrzebnie właziłem na jej stronę. Jeszce nie odsłuchałem Concerto grosso, a już mam chęć na nowe zakupy
Na szczęście przeszło mi po odsłuchaniu płyty (Muera Cupido) na Spotify.