Książki, ostatnie zakupy
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Czartogromski
- Kontakt:
Re: Książki, ostatnie zakupy
Remigiusz Grzela: Z kim tak ci będzie źle jak ze mną? Historia Kaliny Jędrusik i Stanisława Dygata.
- Walpurg
Pan Grzela opowiadał o ich otwartym związku w TVN.
Uwielbiam tę piosenkę, której słowa są tytułem.
Uwielbiam tę piosenkę, której słowa są tytułem.
- Czartogromski
- Kontakt:
Dla mnie duża radość, że koszmarna cegła kilka lat temu napisana przez Dariusza Michalskiego nie zamknęła tematu i wydawca książkę wydał kolejną książkę o Kalinie.
- Walpurg
Chciałem kupić na Bonito 4 książki, tak jak zawsze z opcją odbioru w punkcie i zapłaty przy odbiorze. Ale jedna z nich (Czuły narrator Tokarczuk) to formalnie zapowiedź i przedsprzedaż (jutro premiera). I z tego właśnie powodu opcja zapłaty przy odbiorze jest niedostępna. Bez sensu.
- jazzik
To tak jak z Cyberpunkiem 2077, którą to grę normalnie zamówiłabym do siebie do sklepu z płatnością przy odbiorze, ale nie można bo premiera była przesuwana i teoretycznie jeszcze może być przesunięta. Tutaj też może wydawca się zabezpiecza na wypadek przesunięcia.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
- Czartogromski
- Kontakt:
Z Tokarczuk jest tak, że niby premiera 12 XI, ale książka jest fizycznie i jest zwolniona do sprzedaży, stąd pewnie bierze się niedopasowanie systemu do nietypowej sytuacji (zamawiałem wczoraj i wiem, że jest już spakowana i w wysyłce - z innej firmy).
- Czartogromski
- Kontakt:
Z ostatniej chwili:
Narodowcy szturmują Empik, domagając się natychmiastowej sprzedaży najnowszej książki Olgi Tokarczuk
https://fb.watch/1HL1hSMTkq/
Narodowcy szturmują Empik, domagając się natychmiastowej sprzedaży najnowszej książki Olgi Tokarczuk
https://fb.watch/1HL1hSMTkq/
- Walpurg
Tak ha ha ha!
- Senso
Przysniosłem z księgarni, która była czynna w nieczynnej galerii. Dziwne. A wszystkie piętra, a nawet Dectahlon z osobnym wejściem z zewnątrz niejako przyklejony do galerii i nie będący jej częścią (gdyby się uprzeć), były nieczynne. wychodzi na to, że kupić można książki i coś do jedzenia, chyba, że akurat jest się miedzy 10 a 12, to wtedty tylko książki.
- Walpurg
- Czartogromski
- Kontakt:
Bardzo proszę bez spoilerów Dzisiaj Maryla Szymiczkowa miało spotkanie autorskie online.
- mare
Tokarczuk przeczytałem chyba wszystko, ale to mi pachnie podejrzanie, czyżby autorka zaczęła myśleć o sobie samej jako o "noblistce"? Już pisze książki o samej sobie?Wyjątkowe zaproszenie za kulisy własnej twórczości i opowieść o współczesnym świecie – pierwsza książka Olgi Tokarczuk po otrzymaniu Literackiej Nagrody Nobla.
Świetna wiadomość o przygodach Szczupaczyńskiej. Biegnę kupić!
Pod konarami kasztana,
Pan zablokował mnie,
a ja Pana.
Pan zablokował mnie,
a ja Pana.
- Hebius
Mariusz Szczygieł, Laska nebeska
ze zdjęciami Josefa Sudka
wyd. II uzupełnione
Marek Krajewski, Moloch
Maryla Szymiczkowa
(Jacek Dehnel & Piotr Tarczyński)
Złoty róg
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Hebius
Pedro Lemebel
Drę o ciebie matadorze
z języka hiszpańskiego przełożył Tomasz Pindel
i z rozpędu też wydane przez Claroscuro
Ilja Mitrofanow
Świadek
Tłumaczenie z języka rosyjskiego: Aleksander Horodecki
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- marcin
Zakupiłem "Gałęziste" Artura Urbanowicza (wyd. Vesper)
Wcześniejsza jego powieść niż "Inkub". Inkub był lepszy, ale to też świetne. Wciągnęło tak, że zamiast chodzić spać o przyzwoitej porze to dwa razy czytałem do 1 w nocy no i książka błyskawicznie przeczytana Jak zwykle u tego autora super zakończenie.
Wcześniejsza jego powieść niż "Inkub". Inkub był lepszy, ale to też świetne. Wciągnęło tak, że zamiast chodzić spać o przyzwoitej porze to dwa razy czytałem do 1 w nocy no i książka błyskawicznie przeczytana Jak zwykle u tego autora super zakończenie.
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- marcin
I kolejny zakup w wyd. Vesper i od razu czytam
A. D. Foster: Obcy
Rzecz na postawie scenariusza filmowego, ale czyta się naprawdę dobrze, a do tego jak zawsze u Vespera świetne wydanie, twarda oprawa, dobre tłumaczenie (Piotr Cholewa) i klimatyczne ilustracje
A. D. Foster: Obcy
Rzecz na postawie scenariusza filmowego, ale czyta się naprawdę dobrze, a do tego jak zawsze u Vespera świetne wydanie, twarda oprawa, dobre tłumaczenie (Piotr Cholewa) i klimatyczne ilustracje
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
Uff, czyta, znaczy egzemplarz bezbłędny, w wydawnictwie personel otarł pot z czół
- Hawken
Nie chwal dnia przed zachodem słońca - jeszcze nie skończył.
- marcin
Uspokajam - jest w porządku
Aczkolwiek jak idzie o zakupy książek, to mam nową strategię - która się sprawdza w 100%.
Kupuję np. w świecie książki czy bonito, ale z odbiorem osobistym. Przy odbiorze uważnie oglądam książki - jeśli jest coś zagięte czy coś, to po prostu mówię, że za tę książkę nie zapłacę i niech to zabierają
Aczkolwiek jak idzie o zakupy książek, to mam nową strategię - która się sprawdza w 100%.
Kupuję np. w świecie książki czy bonito, ale z odbiorem osobistym. Przy odbiorze uważnie oglądam książki - jeśli jest coś zagięte czy coś, to po prostu mówię, że za tę książkę nie zapłacę i niech to zabierają
(William Blake)
(William Blake)
- Hawken
W bonito w zamówieniu zamieszczam uprzejmą prośbę i przy odbiorze osobistym uważnie oglądam. Kilka razy panie z punktu odbioru same odsyłały egzemplarz uznając że z racji jakiejś usterki nie zasługuje na okazanie mi do oględzin.