Właśnie byłem na koncercie
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Achim
Re: Właśnie byłem na koncercie
„ Wiązanka pieśni miłosnych „
Koncert galowy 41. Przeglądu Piosenki Aktorskiej w reż. Jana Klaty
Z bardzo różnych i nieoczywistych piosenek miłosnych , wykonywanych przez zespół fantastycznych aktorów i tancerza Maćko Prusaka Jan Klata skonstruował spójne teatralne widowisko w nastrojowej scenografii Mirka Kaczmarka .
„ Wiązanka „ to różne oblicza miłości : obsesyjne, nostalgiczne, bolesne czy wręcz traumatyczne. Miłość to w tym spektaklu nie tylko spełnienie, lecz także tęsknota , pożądanie czy odrzucenie. Finałowa piosenka z repertuaru Adriano Celentano, wykonywana przez dyrektora PPA Cezarego Studniaka przypomina, że w trudnych czasach to miłość jest azylem i ucieczką.
Koncert galowy 41. Przeglądu Piosenki Aktorskiej w reż. Jana Klaty
Z bardzo różnych i nieoczywistych piosenek miłosnych , wykonywanych przez zespół fantastycznych aktorów i tancerza Maćko Prusaka Jan Klata skonstruował spójne teatralne widowisko w nastrojowej scenografii Mirka Kaczmarka .
„ Wiązanka „ to różne oblicza miłości : obsesyjne, nostalgiczne, bolesne czy wręcz traumatyczne. Miłość to w tym spektaklu nie tylko spełnienie, lecz także tęsknota , pożądanie czy odrzucenie. Finałowa piosenka z repertuaru Adriano Celentano, wykonywana przez dyrektora PPA Cezarego Studniaka przypomina, że w trudnych czasach to miłość jest azylem i ucieczką.
Es gibt ein Leben und ich lebe es . Romy Schneider.
- Achim
" Stay Wild Festival" we Wrocławiu, niestety byliśmy tylko na pierwszym dniu, ale tam Ania Rusowicz, Fisz Emade Tworzywo, Skubas, Daria Zawiałow i Krzysztof ZAlewski, który wyszedł z tęczową flagą i domagał się praw LGBTQ+. Publiczność odśpiewała naturalnie..... ...
- Achim
Krzysztof Zalewski " Letnie Brzmienia na Placu przed Impartem "
To wielki Artysta , świadomy , inteligentny, niezależny artystycznie, fascynujące było obserwować Jego drogę twórczą od czasu " Idola " . Byłem na Jego trzecim koncercie i zawsze przed utworem " Miłość" wychodzi na scenę z tęczową flagą i domaga się praw LGBTQ+. Za każdym razem mówi co innego.
Przy wczorajszym koncercie ogarnęła mnie refleksja, że nazwisko ministra edukacji i szkolnictwa wyższego jest coraz częściej używane w liczbie mnogiej jako symbol wszetecnictwa i archaiczności . Być może pojęcie " czarnki " wejdzie nawet do języka polskiego ??????????????
To wielki Artysta , świadomy , inteligentny, niezależny artystycznie, fascynujące było obserwować Jego drogę twórczą od czasu " Idola " . Byłem na Jego trzecim koncercie i zawsze przed utworem " Miłość" wychodzi na scenę z tęczową flagą i domaga się praw LGBTQ+. Za każdym razem mówi co innego.
Przy wczorajszym koncercie ogarnęła mnie refleksja, że nazwisko ministra edukacji i szkolnictwa wyższego jest coraz częściej używane w liczbie mnogiej jako symbol wszetecnictwa i archaiczności . Być może pojęcie " czarnki " wejdzie nawet do języka polskiego ??????????????
- Achim
„ Ginczanka. Jestem niebem, jestem ziemią „
Koncert dwóch formacji Nocą Umówieni i Airis String Quartet, otwierający tegoroczne Lato w Synagodze pod Białym Bocianem to kompozycje Katarzyny Sałapy do wierszy Zuzanny Ginczanki. Przypomniano młodzieńcze wiersze Poetki. Uzmysłowiłem sobie, jak dojrzała i przepojona zmysłowością to była poezja i jak ogromna była inwencja słowotwórcza Ginczanki. Cieszę się, że od pewnego czasu dzięki m.in. prof. Izoldzie Kiec czy Jarosławowi Mikołajewskiemu trwa przywracanie pamięci o tej Wybitnej Poetce i umieszczanie Jej na zasłużonej pozycji w panteonie polskiej poezji.
Koncert dwóch formacji Nocą Umówieni i Airis String Quartet, otwierający tegoroczne Lato w Synagodze pod Białym Bocianem to kompozycje Katarzyny Sałapy do wierszy Zuzanny Ginczanki. Przypomniano młodzieńcze wiersze Poetki. Uzmysłowiłem sobie, jak dojrzała i przepojona zmysłowością to była poezja i jak ogromna była inwencja słowotwórcza Ginczanki. Cieszę się, że od pewnego czasu dzięki m.in. prof. Izoldzie Kiec czy Jarosławowi Mikołajewskiemu trwa przywracanie pamięci o tej Wybitnej Poetce i umieszczanie Jej na zasłużonej pozycji w panteonie polskiej poezji.
- Achim
Nosowska . Letnie brzemienia na placu przed Impartem/ we Wrocławiu/.
Osobowość, talent, charyzma, piękne i mądre teksty , prawdziwa Mistrzyni/ także kontaktu z publicznością/.
Osobowość, talent, charyzma, piękne i mądre teksty , prawdziwa Mistrzyni/ także kontaktu z publicznością/.
- Nathi
Wróciłem z koncertu Nergala
Mam winyla z autografem! Będzie stał w świętym miejscu.
To było pięknie krzyczeć na koncercie jebać PiS
Oraz Burn Burn Burn Burn Burning Churches!
Straciłem głos, darłem japę jak nawiedzony, ale warto było. Porter jak na dziadka dał czadu. Kawał dobrej muzyki.
Straciłem głos, darłem japę jak nawiedzony, ale warto było. Porter jak na dziadka dał czadu. Kawał dobrej muzyki.
- Achim
John Porter jest wielki !Nathi pisze: ↑30-08-2021 00:21:14 Wróciłem z koncertu Nergala
- Czartogromski
- Kontakt:
Jak wielki jest John Porter, to tak naprawdę nie będziecie wiedzieli, bo w swoim nie spadła na was znienacka płyta "Helicopters".
- Achim
Spadła, spadła.....
Myślę,że niewiele osób zdaje sobie sprawę, co to za POSTAĆ niezwykła i większość kojarzy Go przede wszystkim jako byłego partnera życiowego i artystycznego Anity Lipnickiej.
Myślę,że niewiele osób zdaje sobie sprawę, co to za POSTAĆ niezwykła i większość kojarzy Go przede wszystkim jako byłego partnera życiowego i artystycznego Anity Lipnickiej.
- Nathi
John Porter to jest pan o srebrnych włosach i złotych rękach. To co robi z gitarą jest niesamowite.
Byłem jakieś 3 lata temu na innym koncercie i zrobił na mnie gigantyczne wrażenie.
Nie wiem dlaczego marnował się z Lipnicką.
Byłem jakieś 3 lata temu na innym koncercie i zrobił na mnie gigantyczne wrażenie.
Nie wiem dlaczego marnował się z Lipnicką.
- Achim
Myślę, że łączyła ich : miłość, twórczość i córka
- Achim
" Znaleźliśmy miasto" koncert w ramach Lata w Synagodze Pod Białym Bocianem. Dyrektor " Capitolu" Konrad Imiela i Jego aktorzy,a także gospodyni tego niesamowitego miejsca, Bente Kahan opowiadają za pomocą piosenek o wielokulturowości Wrocławia, o tym, że każdy jest przecież skądś i te ziemie należały i należą do wielu : Niemców, Czechów, Żydów, Polaków, Ukraińców czy Białorusinów. Ludzie wędrują, przekraczają granicę,a wraz z nimi przychodzi ich kultura, obyczaje czy muzyka. Emose Uhunmwagho zaśpiewała w obecności prezydenta Wrocławia, Jacka Sutryka moją ukochaną pieśń ze spektaklu " Liżę Twoje serce" " Pieśń prezydenta miasta" o multikulturowości stolicy Dolnego Śląska . Pierwotnie ten song miał rozpoczynać koncert, ale w dobie wydarzeń na granicy białoruskiej Artur Caturian zaczął przejmującym " Pielgrzymem" z tekstem Norwida, przejmująco dziś aktualnym.....
Odkryciem było nowe tłumaczenie evergreenu " Lili Marleen " dokonane przez Rafała Dziwisza jako opowieści o uczuciu dwóch dziewczyn, poruszająco wykonane przez Klaudię Waszak i Ewę Szlempo- Kruszyńską.
Odkryciem było nowe tłumaczenie evergreenu " Lili Marleen " dokonane przez Rafała Dziwisza jako opowieści o uczuciu dwóch dziewczyn, poruszająco wykonane przez Klaudię Waszak i Ewę Szlempo- Kruszyńską.
- Nathi
Już przestałem liczyć który to był koncert KULTU. Na pewno drugi w Gdyni i 5 w Trójmieście.
A byłem jeszcze w Toruniu, Bydgoszczy albo będzie 10 albo 11.
Kocham
Za mną był Listkiewicz z żoną i jeden typ był dosłownie klonem Gordona Ramseya. Kolega stwierdził, że gdyby był pijany poszedł by z typem zrobić zdjęcie. Nawet fryz miał taki sam, pomijając twarz i kolor włosów.
Co mnie rozbawiło na bramkach państwo są szczepieni?
Tak
Wszyscy
Tak
Ej dopisz plus 5
A byłem jeszcze w Toruniu, Bydgoszczy albo będzie 10 albo 11.
Kocham
Za mną był Listkiewicz z żoną i jeden typ był dosłownie klonem Gordona Ramseya. Kolega stwierdził, że gdyby był pijany poszedł by z typem zrobić zdjęcie. Nawet fryz miał taki sam, pomijając twarz i kolor włosów.
Co mnie rozbawiło na bramkach państwo są szczepieni?
Tak
Wszyscy
Tak
Ej dopisz plus 5
- marcin
W hotelach w recepcji przy meldowaniu się też pytają o szczepienie (ale nie jest to w żaden sposób weryfikowane). Już nie kojarzę czy wszędzie, ale na pewno pytali w hotelu w Zielonej Górze, Legnicy i Świdnicy.
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- Nathi
No bo zaszczepieni nie liczą się do limitów, to pytają. Tylko śmieszne to wszystko jest takie na gębę.
W kinie to samo kup bilet z certyfikatem żeby ktoś inny też oglądnął film i mogla być cala sala, a nie 75%. Jeszcze piszą, że nie martw się nikt nie sprawdzi twoich danych!
Nie kupowałem biletów z certyfikatem, bo to ściema w którą nie mam zamiaru się bawić, żeby jakieś korpo zarobiło.
Ale kupowałem już, bilety z certyfikatem i to weryfikowalne, a nie taka ściema.
W kinie to samo kup bilet z certyfikatem żeby ktoś inny też oglądnął film i mogla być cala sala, a nie 75%. Jeszcze piszą, że nie martw się nikt nie sprawdzi twoich danych!
Nie kupowałem biletów z certyfikatem, bo to ściema w którą nie mam zamiaru się bawić, żeby jakieś korpo zarobiło.
Ale kupowałem już, bilety z certyfikatem i to weryfikowalne, a nie taka ściema.
- Achim
NFM Filharmonia Wrocławska
Koncert z udziałem Bruce Liu, laureata XVIII Konkursu Chopinowskiego
Niby skończyłem szkołę muzyczną , ale bardzo się wzruszyłem tym pięknem
Koncert z udziałem Bruce Liu, laureata XVIII Konkursu Chopinowskiego
Niby skończyłem szkołę muzyczną , ale bardzo się wzruszyłem tym pięknem
- Achim
" Czesław Mozil solo " w pięknym pałacu w Galowicach Muzyk trochę w konwencji stand-upu, trochę koncertu mówi, śpiewa, komentuje.
Jest zabawnie, inteligentnie i ironicznie. Dobra zabawa.
Jest zabawnie, inteligentnie i ironicznie. Dobra zabawa.
- Hebius
Byłem posłuchać na żywo kontratenora.
Nie tak sławnego i utalentowanego, jak Jaroussky czy JJO, ale jednak.
Wrażenia ogólnie pozytywne, chociaż akustyka "sali rycerskiej" naszego zamku raczej nie sprzyja koncertom muzyki dawnej.
Jakub Borowczyk śpiewał z żoną (mezzosopran) i w towarzystwie klawesynu.
Pierwszy kawałek, po polsku ("Słońce złote" Klonowica) niezbyt mi się spodobał, bo nie zrozumiałem tekstu. Później było po angielsku i włosku (Purceii i Handel) i zdecydowanie lepiej.
A, najważniejsze:
(może będzie nagranie w sieci, bo chyba wszystko filmowano)
I nawet bis był na koniec koncertu. Chociaż publiczność muzycznie niewyrobiona i kameralna.
Nie tak sławnego i utalentowanego, jak Jaroussky czy JJO, ale jednak.
Wrażenia ogólnie pozytywne, chociaż akustyka "sali rycerskiej" naszego zamku raczej nie sprzyja koncertom muzyki dawnej.
Jakub Borowczyk śpiewał z żoną (mezzosopran) i w towarzystwie klawesynu.
Pierwszy kawałek, po polsku ("Słońce złote" Klonowica) niezbyt mi się spodobał, bo nie zrozumiałem tekstu. Później było po angielsku i włosku (Purceii i Handel) i zdecydowanie lepiej.
A, najważniejsze:
(może będzie nagranie w sieci, bo chyba wszystko filmowano)
I nawet bis był na koniec koncertu. Chociaż publiczność muzycznie niewyrobiona i kameralna.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
Sanah w Poznaniu. Trasa Kolońska i Szlugi
Organizacja fatalna, zero bezpieczeństwa, zero sprawdzania szczepień. Nieprzestrzeganie maseczek- 10-12 tysięcy ludzi. Jedynie pytali z marszu czy szczepiony czy też nie- wchodził każdy. Zbyt mało medyków, ludzie mdleli. No dramat.
Prezent urodzinowy. Wokal genialny -Zuza się baaardzo wyrobiła wokalnie przez 2 lata.
Organizacja fatalna, zero bezpieczeństwa, zero sprawdzania szczepień. Nieprzestrzeganie maseczek- 10-12 tysięcy ludzi. Jedynie pytali z marszu czy szczepiony czy też nie- wchodził każdy. Zbyt mało medyków, ludzie mdleli. No dramat.
Prezent urodzinowy. Wokal genialny -Zuza się baaardzo wyrobiła wokalnie przez 2 lata.
- Achim
Mariza, NFM we Wrocławiu, nie piszę po raz który, ale dalej jestem pod Jej wielkim urokiem.