Czarne krążki.
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Nathi
Re: Czarne krążki.
Oczywiście, że ma.
Wszystkie inne formaty są zmniejszane aby weszło jak najwięcej na nośnik. Już nie mówiąc o mp3 i innych. A na winylu max 5 utworów i tak jak nagrał muzyk w studio bez żadnych kompresji plików.
Prawdziwa muzyka. W dodatku lepiej brzmi na nich rock wszystko co było nagrane w latach od 90 w dół.
Wiadomo, że techno to nie bardzo, bo to cyfrowa muza ale reszta petarda.
Wszystkie inne formaty są zmniejszane aby weszło jak najwięcej na nośnik. Już nie mówiąc o mp3 i innych. A na winylu max 5 utworów i tak jak nagrał muzyk w studio bez żadnych kompresji plików.
Prawdziwa muzyka. W dodatku lepiej brzmi na nich rock wszystko co było nagrane w latach od 90 w dół.
Wiadomo, że techno to nie bardzo, bo to cyfrowa muza ale reszta petarda.
- Nathi
Nowy prezent od handlarza starym audio.
Zupełnie nie wiem co to jest, ale chyba coś z saksofonem więc może będzie fajne.
Zupełnie nie wiem co to jest, ale chyba coś z saksofonem więc może będzie fajne.
- Czartogromski
- Kontakt:
Okładka ładna, choć popisana. Który to handlarz tak prezenty rozdaje?
- Nathi
A znalazłem takiego pasjonata gramofonów. Dzwonię do niego jak mam jakieś pytania.
Teraz miałem problem z prądem wstecznym i dzwoniłem do niego, to przyjechał naprawił mi.
Dostałem od niego igły na testy i headshalle. Mogę sobie potestować oddać mu, albo jakiś kupić.
Bardzo fajny gościu dał mi używane headshalle z dużym przebiegiem, bo ponad 8000 godzin mam na testy i jak któryś mi się spodoba mam sobie kupić nowy, bo te za duży przebieg i mi nie sprzeda. Ale poszukać swojego ulubionego brzmienia mi porzyczył.
Nauczył mnie serwisować nawet gramofon. Rozebrał swój pokazywał części itd.
Ustawinie obciążenia mnie nauczył. Powiedział jaka waga do igly najlepsza, jaki żel.
Miałem szczęście, że go poznałem. Człowiek petarda chodzi z walizką, a w niej ma igly do każdego typu wkładki i zestaw podręczny do naprawy gramofonu.
Teraz miałem problem z prądem wstecznym i dzwoniłem do niego, to przyjechał naprawił mi.
Dostałem od niego igły na testy i headshalle. Mogę sobie potestować oddać mu, albo jakiś kupić.
Bardzo fajny gościu dał mi używane headshalle z dużym przebiegiem, bo ponad 8000 godzin mam na testy i jak któryś mi się spodoba mam sobie kupić nowy, bo te za duży przebieg i mi nie sprzeda. Ale poszukać swojego ulubionego brzmienia mi porzyczył.
Nauczył mnie serwisować nawet gramofon. Rozebrał swój pokazywał części itd.
Ustawinie obciążenia mnie nauczył. Powiedział jaka waga do igly najlepsza, jaki żel.
Miałem szczęście, że go poznałem. Człowiek petarda chodzi z walizką, a w niej ma igly do każdego typu wkładki i zestaw podręczny do naprawy gramofonu.
- Czartogromski
- Kontakt:
- Nathi
A ja się bawię wymieniam igły i headshalle
- Czartogromski
- Kontakt:
- cryboy
No i nie ma Pink w rockserwisie.
Znalazłem ofertę na allegro ale już za 177 PLN. Trudno!
Ściągam tę płytę z UK. Ma być w paczkomacie za 9 dni.
Znalazłem ofertę na allegro ale już za 177 PLN. Trudno!
Ściągam tę płytę z UK. Ma być w paczkomacie za 9 dni.
- Hebius
A jesteś pewien, że nie ma żadnych ukrytych intencji? Może zwyczajnie na ciebie leci co demonstruje w taki okrężny sposób
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Nathi
Nie jest po 40 ma żonę i dziecko w pieluchach, a z zawodu jest szefem kuchni ale chyba starej daty, bo brzuch gigantyczny
- Nathi
Słuchałem tej płyty prezent, dla mnie za lekka ale Pysio powiedział, że to płyta ocieracz.
Ale co to płyta ocieracz? Do ruchania podsumował.
Ale co to płyta ocieracz? Do ruchania podsumował.
- radek
Czy winyle mają jakąś inną wartość poza kolekcjonerską/sentymentalną Np. lepsza jakość muzyki
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." - Steve Jobs
- marcin
Na pewno lepsza niż MP3 z telefonu.
Ale czy lepsza niz CD? Chyba nie, ale specjalista nie jestem.
Ale czy lepsza niz CD? Chyba nie, ale specjalista nie jestem.
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- radek
A jakoś mp3 nie zależy od tego, ile ma kbps Bo pliki mp3 mają różne rozmiary, które rosną wraz ze zwiększeniem ilości bitów. Czy to nie idzie w parze z jakością
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." - Steve Jobs
- Czartogromski
- Kontakt:
Wiadomo na pewno, że są bardzo dobrym nośnikiem do przechowywania muzyki - doświadczalnie sprawdzono, że nawet po kilkudziesięciu latach jakość zapisanego dźwięku się nie pogarsza.
- Nathi
Kupiłem sobie trochę punka w wersji najlepsze hity.
- wostok
Mam sporo płyt, ale głównie takich co mają 30-40+ lat. Czasem idę do antykwariatu i kupuje nowe-stare. Mam sporo płyt Maanamu, niektóre już od niepamiętnych czasów w domu były, inne kupiłem za max 20pln, a ostatnio w empiku widziałem identyczną tylko nowo wydaną za ok 130pln
- Nathi
No ja mam 90% nowych. Nie ukrywajmy, że jednak przez wiek wiele zespołów jakich słucham nie może mieć tak starych płyt.
Ale Springsteena mam stare w dodatku jego drugi album. Chciałbym mieć wszystkie jego płyty by było prawie 30 wydań.
Ale Springsteena mam stare w dodatku jego drugi album. Chciałbym mieć wszystkie jego płyty by było prawie 30 wydań.
- Nathi
Wiedziałeś Czarciku że można samemu wyprostować płytę.
Wkładasz płytę między dwa szkła, wsadzasz do piekarnika na godzinę i idealnie prosta
Wkładasz płytę między dwa szkła, wsadzasz do piekarnika na godzinę i idealnie prosta
- Dorian_Gray
a w jakiej temperaturze? :-X