Jeśli w trójce nie śpiewa Cecylia Bartoli, to jestem głuchy.
PTD na FB pisze:A dzisiaj Haydn! Wspaniałe śpiewanie - opera w pigułce. Scena di Berenice 'Berenice, che fai?' (Hob XXIVa:10). Już gotowi do zajęć: Olga Pasichnyk (Pasiecznik), Łukasz Borowicz, Aleksander Laskowski i Jacek Hawryluk.
Będzie o Haydnie i myciu rąk. I nie tylko. Zapraszamy od godz. 15.00.
Ostatnio repertuar był taki, że już zdążyłęm zapomnieć o Trybunale. Włączam się po spacerze, z opóźnieniem.
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
Aha. Olga Pasiecznik uważa, że Cecilia Bartoli brzmi czasem jak głos kastratowy
No to by trochę wyjaśniało czemu lubię Cecylię.
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
Piosenka otwiera płytę The Best of Joan Baez (A&M, 1977), którą to płytę kupiłem swego czasu w Pewexie(yes!, za dolary i bony, a co!), tak bardzo bowiem lubiłem wtedy Beaz; zresztą do dzisiaj najbardziej lubię jej piosenki z tego właśnie okresu, gdy nagrywała dla A&M.
Ja mam bez stroboskopów i zepsuty, ale mam! Czy to się jeszcze do czegoś liczy?