Filmy/Seriale LGBT
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- mike
Re: Filmy/Seriale LGBT
@imbryk
Chyba żartujesz nie muszę nikomu udowadniać moich filmowych odczuć. Tym bardziej, że to jest nijak związane z pierwotnym postem, po którym shane mnie zapytał o autentyzm. Podałem jeden przykład na prośbę innej osoby, nie muszę podawać ich więcej, tylko dlatego, że ktoś ma taki kaprys. Zresztą w ferworze tego ping ponga niektórzy już zdążyli zapomnieć o co biega. Chodziło o wyidealizowane przerysowane pokazywanie osób prostytuujących się, a nie sam fakt, czy są to ostatecznie postacie dramatyczne. Rozkładaj się dalej na łopatki.
Chyba żartujesz nie muszę nikomu udowadniać moich filmowych odczuć. Tym bardziej, że to jest nijak związane z pierwotnym postem, po którym shane mnie zapytał o autentyzm. Podałem jeden przykład na prośbę innej osoby, nie muszę podawać ich więcej, tylko dlatego, że ktoś ma taki kaprys. Zresztą w ferworze tego ping ponga niektórzy już zdążyli zapomnieć o co biega. Chodziło o wyidealizowane przerysowane pokazywanie osób prostytuujących się, a nie sam fakt, czy są to ostatecznie postacie dramatyczne. Rozkładaj się dalej na łopatki.
- Hebius
A nie wolisz, żeby się przekręcił na brzuszek?
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- mike
Un frère (Brat) 2018. Wakacyjne uczucia nieznajomych chłopaków u progu dorosłości https://www.imdb.com/title/tt9369620/
Film dostępny za darmo na YouTube https://www.youtube.com/watch?v=QyggQrBOE1U
Film dostępny za darmo na YouTube https://www.youtube.com/watch?v=QyggQrBOE1U
- mare
W internecie już do zobaczenia zeszłoroczny francuski film «Plaire, aimer et courir vite»
Nominowany do Złotej Palmy i Cezara, więc nie jakiś tam glut, choć melodramatyczne przydługie dialogi trochę śmieszą-nudzą. Film zdecydowanie nie dla tych, którzy sądzą, że życie geja kończy się po 30stce.
Nominowany do Złotej Palmy i Cezara, więc nie jakiś tam glut, choć melodramatyczne przydługie dialogi trochę śmieszą-nudzą. Film zdecydowanie nie dla tych, którzy sądzą, że życie geja kończy się po 30stce.
Pod konarami kasztana,
Pan zablokował mnie,
a ja Pana.
Pan zablokował mnie,
a ja Pana.
- mike
Krótkometrażówka The Dare Project. Historia banalna, przyciągnęła moją uwagę głównie przez fakt nagrania drugiej części po kilkunastu latach. Pierwsza nakręcona w 2005, druga 2018, w obu główni bohaterowie grani są przez tych samych aktorów, mamy więc okazję rzucenia okiem na efekty procesu starzenia, co jest rzadko spotykanym zabiegiem w kinematografii, tym bardziej gejowskiej. Pod tym względem jest to miniperełka.
- Nathi
Drugi sezon POSE słaby i nudny. Pierwszy oglądałem całą noc jednym tchem. Na drugim zasypiam. Za smutny, za dużo o umieraniu na AIDS.
Może gdybym był starszy i żył w czasach jak na to się umierało hurtowo, to bym tak tego nie odbierał.
Wolałem jak były bale
Może gdybym był starszy i żył w czasach jak na to się umierało hurtowo, to bym tak tego nie odbierał.
Wolałem jak były bale
- mike
Fajnymi produkcjami z tematyką HIV/AIDS są Odruch Serca (The Normal Heart 2014) oraz 120 Uderzeń na Minutę (120 battements par minute 2017). Zwykle nie przepadam za ckliwymi opowiastkami tego typu, natomiast wspomniane produkcje mnie urzekły.
- Timothy1313
Sezon drugi na pewno był mroczniejszy i dość inny od poprzedniego, ale dalej oglądało mi się Pose z przyjemnością. Może dlatego, że oglądałem z tygodnia na tydzień, a nie wszystko naraz, nie wiem. Musisz chociaż przyznać, że pożegnanie jednej z bohaterek było nadzwyczajne.
- Nathi
Pogrzeb mi się trochę dłużył...
Druga część sezonu była już trochę lepsza. Mi się podobało w tym serialu właśnie to wszystko wesołe. Bale, kostiumy, taniec. Ile można oglądać jakie to życie pedała jest do dupy.
Druga część sezonu była już trochę lepsza. Mi się podobało w tym serialu właśnie to wszystko wesołe. Bale, kostiumy, taniec. Ile można oglądać jakie to życie pedała jest do dupy.
- Timothy1313
Dość mało znany w Polsce sitcom, ale przetarł szlaki innym produkcjom LGBT. Bohaterowie to: Will Truman, który jest prawnikiem, Grace Adler - dekoratorka wnętrz, Jack McFarland, beztroski przyjaciel Willa i milionerka, Karen Walker.
Myślę, że warto dać mu szansę, bo naprawdę wciąga i co najważniejsze - jest śmiesznie. Postać Karen nie ma sobie równych. Megan Mullally pozamiatała.
https://www.youtube.com/watch?v=AGWsCwTaRs8&t=131s
- Hebius
Kilka lat temu Amercom usiłował to wydać w kioskowej kolekcji DVD, niestety chyba się nie spotkali z dostatecznym zainteresowaniem ze strony nabywców i po kilku płytach zrezygnowali.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Nathi
Nic dziwnego sitcomy są beznadziejne.
Jak widzę w TV Big Bang Theory, to mnie skręca
Jak widzę w TV Big Bang Theory, to mnie skręca
- Timothy1313
Ej no. Ja też jestem dość wybredny, ale każda produkcja może pozytywnie zaskoczyć. Uważam, że Brooklyn 9-9, Przyjaciele i Will & Grace to przykłady udanych sitcomów (i nie zepsują mi ich śmiechy publiczności czy pewna powtarzalność).
- marcin
To nie lgbt, ale a propos sitcomow: gdy byłem młodszy, to bardzo lubilem Married with children (Swiat wedlug Bundych).
Dzis taki serial by juz chyba nie mogl powstac.
Dzis taki serial by juz chyba nie mogl powstac.
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- w300
No szkoda ze juz się nie robi tego typu seriali . Nasz 13 posterunek tez był dobry . Kiepscy ostatnio stały się za ambitne
- Nathi
Teraz oglądam na HBO GO "Looking".
Śmiechowy, na pewno nie dla cnotek niewydymek. Akcja dzieje się w San Francisco. Mamy trzech bohaterów po 3Ostce. W Polsce to niby emerytura a tu panowie żyją pełnią życia. Pełno scen seksu, sex z nieznajomymi, zdrady, trójkąty, gejowskie sauny, klubowe życie nocne.
Serial nie dla wyznawców nie ze środowiska. Wszystko jak najbardziej najgorsze w pedalstwie
Śmiechowy, na pewno nie dla cnotek niewydymek. Akcja dzieje się w San Francisco. Mamy trzech bohaterów po 3Ostce. W Polsce to niby emerytura a tu panowie żyją pełnią życia. Pełno scen seksu, sex z nieznajomymi, zdrady, trójkąty, gejowskie sauny, klubowe życie nocne.
Serial nie dla wyznawców nie ze środowiska. Wszystko jak najbardziej najgorsze w pedalstwie
Spoiler
Pierwsze minuty zaczynają się w parku gdzie nasz bohater idzie na sex. Jakiś facet zaczyna mu obciągać, dzwoni telefon i upada mu na ziemię pełną zużytych kondonów
- Walpurg
W święta nadrabiam zaległości na Outfilmie.
Sauvage
Bardzo mocny film. Główny bohater to chłopak zajmujący się prostytucją. O urodzie takiego ulicznego gnojka. Film przejmujący, o tym, jak trudno odejść z tego fachu. Mocny, ale warto bardzo. Félix Maritaud to aktor nagradzany we Francji i od niedawna wyoutowany (co jakoś nie zdziwiło mnie).
https://www.outfilm.pl/sauvage
Koniec wieku
Jejku, piękny film. Tzn. dwóch pięknych facetów spotyka się w pięknej Barcelonie i mówią pięknie po hiszpańsku oraz jeszcze piękniej ze sobą są: żartują, rozmawiają, podrywają się, uprawiają seks. Niestety, autorzy trochę zakręcili i wpletli w film dwa elementy zaburzające linearną fabułę: to pewna retrospektywa i to pewne marzenie. Można więc mieć problem w recepcji, jeśli nie ogląda się uważnie. Ale warto, bo aktorzy są tego warci.
https://www.outfilm.pl/koniec-wieku#comment-7126
Sauvage
Bardzo mocny film. Główny bohater to chłopak zajmujący się prostytucją. O urodzie takiego ulicznego gnojka. Film przejmujący, o tym, jak trudno odejść z tego fachu. Mocny, ale warto bardzo. Félix Maritaud to aktor nagradzany we Francji i od niedawna wyoutowany (co jakoś nie zdziwiło mnie).
https://www.outfilm.pl/sauvage
Koniec wieku
Jejku, piękny film. Tzn. dwóch pięknych facetów spotyka się w pięknej Barcelonie i mówią pięknie po hiszpańsku oraz jeszcze piękniej ze sobą są: żartują, rozmawiają, podrywają się, uprawiają seks. Niestety, autorzy trochę zakręcili i wpletli w film dwa elementy zaburzające linearną fabułę: to pewna retrospektywa i to pewne marzenie. Można więc mieć problem w recepcji, jeśli nie ogląda się uważnie. Ale warto, bo aktorzy są tego warci.
https://www.outfilm.pl/koniec-wieku#comment-7126
- Hebius
Downton Abbey (2019)
Z niewątpliwą przyjemnością, choć nie aż taką, jak serial.
I bym zdecydowanie wolał, żeby twórcy nie nakręcili już niczego więcej o Downton Abbey.
Z niewątpliwą przyjemnością, choć nie aż taką, jak serial.
I bym zdecydowanie wolał, żeby twórcy nie nakręcili już niczego więcej o Downton Abbey.
- Dorian_Gray
ooo, dobrze, ze mi przypomniałeś, mam abonament na outfilmie,
ale ostatnio byłem tam chyba w listopadzie …
moje ulubione filmy z tego portalu to:
- izraelski "W Ciemno"
- brytyjski "Piękny Kraj"
- francuski "Mając 17 lat"
- kubański "Viva" i
- grecki "Xenia"
ale ostatnio byłem tam chyba w listopadzie …
moje ulubione filmy z tego portalu to:
- izraelski "W Ciemno"
- brytyjski "Piękny Kraj"
- francuski "Mając 17 lat"
- kubański "Viva" i
- grecki "Xenia"
- mare
O Jezusie geju ktoś oglądał ("Pierwsze kuszenie" czy jakoś tak)? Bo jakoś nie mogę się przekonać, pewnie jakiś kawasior.
Pod konarami kasztana,
Pan zablokował mnie,
a ja Pana.
Pan zablokował mnie,
a ja Pana.