Książki, ostatnie zakupy
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Pedał_w_szlafroku
Re: Książki, ostatnie zakupy
Tobie to nie przeszkadza? Nie burzy twojego wewnętrznego spokoju? 
- Hebius
Może gdybym miał te wszystkie książki ustawione gdzieś na półce jedną przy drugiej... Ale tak jak trzymam swój księgozbiór w całkowitym chaosie to minimalnie.

- marcin
Zakupiłem nowy Atlas tramwajów (poprzedni był wydany bodaj w 2011 a przez te lata wiele się dzialo i nadal dzieje na polskich sieciach)
Mamy tutaj opis każdej sieci z mapkami ale zasadnicza część to opis typów tramwajów eksploatowanych w polskich miastach.
Najbardziej się obrywa Krakowowi
jest to miasto o największych potokach pasażerskich w tramwajach i jednocześnie jedyne miasto które nadal eksploatuje akwaria w trojskladach. Atlas drobiazgowo opisuje konstrukcje którymi Kraków usiłuje zastąpić te trójsklady. Jeden z nich jest opisany że jego "awaryjnosc była legendarna" zaś awaryjnosc innego jest "nokautująca"
Faktem jest że Kraków ma z tym olbrzymi problem bo skład trzech akwariów zabiera tak olbrzymią liczbę pasażerów że nowe konstrukcje po prostu nie mają takich pojemności. I to mimo tego że jak idzie o nowe pojazdy to Kraków eksploatuje najdłuższe tramwaje w Polsce.
Na fotce natomiast Poznań. Na górze to się odbija światło, nie obawiajcie się, nie mam felernego egzemplarza

Mamy tutaj opis każdej sieci z mapkami ale zasadnicza część to opis typów tramwajów eksploatowanych w polskich miastach.
Najbardziej się obrywa Krakowowi
Faktem jest że Kraków ma z tym olbrzymi problem bo skład trzech akwariów zabiera tak olbrzymią liczbę pasażerów że nowe konstrukcje po prostu nie mają takich pojemności. I to mimo tego że jak idzie o nowe pojazdy to Kraków eksploatuje najdłuższe tramwaje w Polsce.
Na fotce natomiast Poznań. Na górze to się odbija światło, nie obawiajcie się, nie mam felernego egzemplarza

Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
- Czartogromski
- Kontakt:
Ale ja u góry lewego brzegu okładki widzę ubytek lakieru długości circa 0,25 mm! Skandal, książka do wymiany!