Książki, ostatnie zakupy

Książka, kino, teatr, muzyka, telewizja...
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pedał_w_szlafroku

Re: Książki, ostatnie zakupy

Tobie to nie przeszkadza? Nie burzy twojego wewnętrznego spokoju? :P
Awatar użytkownika
Hebius

Może gdybym miał te wszystkie książki ustawione gdzieś na półce jedną przy drugiej... Ale tak jak trzymam swój księgozbiór w całkowitym chaosie to minimalnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
marcin

Zakupiłem nowy Atlas tramwajów (poprzedni był wydany bodaj w 2011 a przez te lata wiele się dzialo i nadal dzieje na polskich sieciach)

Mamy tutaj opis każdej sieci z mapkami ale zasadnicza część to opis typów tramwajów eksploatowanych w polskich miastach.

Najbardziej się obrywa Krakowowi :P jest to miasto o największych potokach pasażerskich w tramwajach i jednocześnie jedyne miasto które nadal eksploatuje akwaria w trojskladach. Atlas drobiazgowo opisuje konstrukcje którymi Kraków usiłuje zastąpić te trójsklady. Jeden z nich jest opisany że jego "awaryjnosc była legendarna" zaś awaryjnosc innego jest "nokautująca" :lol:

Faktem jest że Kraków ma z tym olbrzymi problem bo skład trzech akwariów zabiera tak olbrzymią liczbę pasażerów że nowe konstrukcje po prostu nie mają takich pojemności. I to mimo tego że jak idzie o nowe pojazdy to Kraków eksploatuje najdłuższe tramwaje w Polsce.

Na fotce natomiast Poznań. Na górze to się odbija światło, nie obawiajcie się, nie mam felernego egzemplarza :P

Obrazek
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
Awatar użytkownika
Czartogromski
Kontakt:

Ale ja u góry lewego brzegu okładki widzę ubytek lakieru długości circa 0,25 mm! Skandal, książka do wymiany!
ODPOWIEDZ