Właśnie byłem w teatrze
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Walpurg
Re: Właśnie byłem w teatrze
hahahaha co zrobisz?
- mike
Zgram na dysk za pomocą programu http://www.xilisoft.com/download-youtube-video.html po zainstalowaniu otwierasz wklejasz dowolny link z YouTube'a i ściągasz na dysk. W ten sposób masz w dupie, że spektakl będzie wisiał tylko do niedzieli.
edit: właśnie ściągnąłem w niecałe 10 sekund
edit: właśnie ściągnąłem w niecałe 10 sekund
Ostatnio zmieniony 20-03-2020 21:29:26 przez mike, łącznie zmieniany 1 raz.
- bolevitch
kilka miesięcy temu korzystałem ze strony www.y2mate.com
- Dorian_Gray
bilet kupiony i oglądam
- Senso
Dorian - szacun za to, że zapłaciłeś!
Podobało się?
Też im przeleję i obejrzę, może jutro. Dzięki tej wersji zobaczę wreszcie pierwszą Śnieżynkę, bo pozostałe miałem okazję, w tym jedną z kimś z forum. Zawsze te wyjazdy do Kraka były z przygodami...
Podobało się?
Też im przeleję i obejrzę, może jutro. Dzięki tej wersji zobaczę wreszcie pierwszą Śnieżynkę, bo pozostałe miałem okazję, w tym jedną z kimś z forum. Zawsze te wyjazdy do Kraka były z przygodami...
- Hebius
Zapłaciłeś jak za normalny bilet? Bo ja przez Senso mam teraz wyrzuty sumienia (wg katolickiej doktryny sumienie niestety też mam wypaczone), że przelałem im tylko 15 zł
mike@ świetny programik.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Senso
Hebius, ale można wpłacić mniej. Nie gryź się. Już się wyspowiadałeś.
Idź i grzesz częściej.
---
Do zgrania czegokolwiek z yt nie trzeba żadnego programu. Przecież to się zapisuje i tak na dysku w buforze.
Idź i grzesz częściej.
---
Do zgrania czegokolwiek z yt nie trzeba żadnego programu. Przecież to się zapisuje i tak na dysku w buforze.
- Walpurg
Pierwsza Śnieżynka jest chyba najbardziej urocza, choć zupełnie nie w moim typie (to dziecko!). Mój zachwyt budzi Mikołaj!
- Czartogromski
- Kontakt:
Śnieżynka bardzo ładna z taką niewinną twarzą
Bardzo mi się spodobało, że nie giną w adaptacji cytaty, np. pojawiający się dwukrotnie cytat z "Tańczących Eurydyk".
Swoją droga, warto by znów przeczytać Lubiewo, bo to jednak już sporo lat od pierwszego wydania minęło, a autor stale coś zmienia.
Bardzo mi się spodobało, że nie giną w adaptacji cytaty, np. pojawiający się dwukrotnie cytat z "Tańczących Eurydyk".
Swoją droga, warto by znów przeczytać Lubiewo, bo to jednak już sporo lat od pierwszego wydania minęło, a autor stale coś zmienia.
- Hebius
Zaraz będzie nowe.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Senso
Niekończąca się powieść w odcinkach... Szkoda. Podobnie jak z nowymi kanałami dystrybucji współczesnych dzieł Michaśki.
- Czartogromski
- Kontakt:
Nie wszystko mi sie spodobało, ale jednak uciecha była. Maciek Musiał bardzo fajny , Dziędziela nie poznałemWalpurg pisze: ↑19-01-2020 16:48:40 Tak, wczoraj oglądałem na VOD
https://vod.tvp.pl/website/igraszki-z-diablem,46137594
Wciąż mam w pamięci tamte kultowe "Igraszki" z Pokorą, Kondratem i Kociniakami, ale nowa wersja też jest super. Majnicz, Trela, Dymna, Gnatowski, cudowny Dziędziel i fajny Maciuś Musiał.
I jest troszkę fajnych drobnostek: ubawiło mnie radyjko tranzystorowe u wrednego pustelnika - ciekawe, jakiego radia słucha?
Jest też np. smaczek raczej niezamierzony: doradca Bezlzebuba odradzający mu nowoczesność i chwalący sie, że przecież najważniejsze, że mają "zapas węgla na zimę"
- bolevitch
tak, i ten las wycięty, i antyklerykalizm. przyznaję, że byłem zaskoczony że w TVPiS puścili.
(a radyjka nawet nie zauważyłem)
(a radyjka nawet nie zauważyłem)
- Czartogromski
- Kontakt:
A, zaraz, produkcja 2019, więc z tym węglem to raczej nieprzypadkowe chyba jednak
- Dorian_Gray
@ Hebiusku
"zaoszczędziłem" * trochę kasy na tym, że nie pojadę na początku kwietnia do Bratysławy,
więc teraz mogę wydać te 50 PLN na dobry spektakl
* ok 800 PLN hotel + 200 PLN podróż w obie strony + 700 PLN żarcie i rozrywki = 1700 PLN
"zaoszczędziłem" * trochę kasy na tym, że nie pojadę na początku kwietnia do Bratysławy,
więc teraz mogę wydać te 50 PLN na dobry spektakl
* ok 800 PLN hotel + 200 PLN podróż w obie strony + 700 PLN żarcie i rozrywki = 1700 PLN
- Czartogromski
- Kontakt:
Gdybyś się miał był wybrać się gdzieś dalej, to teraz zaoszczędził byś dużo więcej.
- Czartogromski
- Kontakt:
Nie oglądam, więc wrażenie z drugiej ręki, ale wydaje sie, że TVPiS coraz bardziej przypomina telewizję PRL-u. W centrum Dziennik Telewizyjny, co do którego decyzje zapadają na najwyższych szczeblu, a dalej od centrum więcej luzu albo po prostu coś się przeoczy.
Za Szczepańskiego było tak: owszem, wciskali kit najbardziej o 19:30, ale za to był Kojak w tydzień po amerykańskiej premierze.
- Walpurg
Czart i bolevik, a jak się wam Majnicz podobał?
Dorian, Bratysława robi wrażenie i to głównie w swoim nowoczesnym wydaniu - piękna zabudowa nowych wieżowców. Byłem tam wiele razy od sierpnia i zawsze z przyjemnością. Jest ładnie nowoczesna.
Dorian, Bratysława robi wrażenie i to głównie w swoim nowoczesnym wydaniu - piękna zabudowa nowych wieżowców. Byłem tam wiele razy od sierpnia i zawsze z przyjemnością. Jest ładnie nowoczesna.
- Czartogromski
- Kontakt:
Majnicz zupełnie na swoim miejscu. Zważywszy obsadę poprzedniej realizacji wszyscy aktorzy dobrze się spisali, dość szybko się zapomina, że zaraz powinien pokazać się któryś Kociniak albo Kamas, albo etc.
Dopisek: Wydaje mi się, że reżyser celowo nie poszedł w jakąś kontrę, nie obsadzał na odwrót, a wręcz dobrał aktorów wg podobnego klucza. I dobrze wyszło.
Dopisek: Wydaje mi się, że reżyser celowo nie poszedł w jakąś kontrę, nie obsadzał na odwrót, a wręcz dobrał aktorów wg podobnego klucza. I dobrze wyszło.
Ostatnio zmieniony 21-03-2020 20:56:27 przez Czartogromski, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dorian_Gray
to teraz będzie mi jeszcze bardziej smutno, że tam nie pojadę
a tak wracając do teatru, a konkretnie do Teatru Telewizji:
nie mogę znaleźć w necie spektaklu "Samobójca" z Gajosem w reżyserii Kutza,
oglądałem to dawno, dawno temu i byłem zachwycony …
a tak wracając do teatru, a konkretnie do Teatru Telewizji:
nie mogę znaleźć w necie spektaklu "Samobójca" z Gajosem w reżyserii Kutza,
oglądałem to dawno, dawno temu i byłem zachwycony …