To się czyta
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- mare
Re: To się czyta
Ja, po kilku miesiącach, wróciłem do Pamiętników Paska.
Pod konarami kasztana,
Pan zablokował mnie,
a ja Pana.
Pan zablokował mnie,
a ja Pana.
- Walpurg
No zaskoczyłeś mnie pozytywnie. Nie sądziłem, że ktoś to dobrowolnie czyta.
- marcin
Powróciłem na Diunę i czytam "Paula z Diuny"
Uffff co za ulga po tym bełkocie "Trojka". Jak miło przeczytać coś, co ma normalną strukturę
Uffff co za ulga po tym bełkocie "Trojka". Jak miło przeczytać coś, co ma normalną strukturę
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- mare
Trzeba się ukulturalniać. Te fragmenty o wojsku nudnawe albo dla pasjonatów historii i wojskowości, ale ja sobie czytam powoli i nawet podobają mi się łacińskie wkręty, bo sprawdzam, ile jeszcze pamiętam i rozumiem bez sprawdzania tłumaczenia.
Pod konarami kasztana,
Pan zablokował mnie,
a ja Pana.
Pan zablokował mnie,
a ja Pana.
- Czartogromski
- Kontakt:
Tak mnie dzisiaj zastanowiło, dlaczego ten pisarz (czyli Jakub Małecki) nie zrobił dotąd kariery na naszym intelektualnym i opiniotwórczym forum
-
- Forumowe Ciacho
Spokojnie może zrobić karierę w Żmijowisku.
"Uczucie pożądania to ogromna siła, która ma nad tobą całkowitą władzę"
Adam Georgiev, "Planeta samych chłopców"
Adam Georgiev, "Planeta samych chłopców"
- Czartogromski
- Kontakt:
Tak myślałem, ale nie chciałem się szarogęsić w Żmijowisku
- Walpurg
Ewidentnie bardzo zdolny pisarz!
- marcin
Czytam i oglądam
State of the art: The story of Deutsche Grammophon
State of the art: The story of Deutsche Grammophon
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
- Walpurg
Marcin chce chyba, żebym siedział do Trzech Króli nad recenzjami
- Czartogromski
- Kontakt:
Marcin Szczygielski: Co jedzą czarownice? Powieść kucharska.
Nie powiem, że ta lektura sprawia mi przykrość, ale po bardzo dobrym tomie poprzednim jednak spore rozczarowanie. Niby jest to 6. cześć cyklu, ale de facto, wzorem tuzów literatury kobiecej Szczygielski wydał międzyczęść naszpikowaną przepisami kulinarnymi W liczącej ponad 260 stron książce stron trzydzieści to puste, żółte kartki, a z reszty połowę stanowią wplecione w akcję nowelki przepisy kulinarne. Związanie akcji dość niewiarygodne, jestem dopiero w trakcie czytanie, ale nie wygląda, żeby dalej coś się zmieniło.
- Hebius
Jednym słowem nie trzeba tego koniecznie kupować?
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- marcin
Mozesz kupic jesli chcesz wspierac autora
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
- marcin
Wlasnie to jest najgorsze, znam to uczucie
Czlowiek zaczyna cos kupowac (serie ksiazek, plyt, filmow itp), potem stwierdza ze w sumie jest to takie dosc srednie ale co teraz jak jest sie w polowie? Trzeba kupowac dalej coby byl komplet
Czlowiek zaczyna cos kupowac (serie ksiazek, plyt, filmow itp), potem stwierdza ze w sumie jest to takie dosc srednie ale co teraz jak jest sie w polowie? Trzeba kupowac dalej coby byl komplet
(William Blake)
(William Blake)
- Hebius
Nie mam oporów przed porzuceniem cykli. 35 album Thorgala doczytałem do polowy i przestałem kupować następne.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- marcin
Z Agata Raisin jakos tak stanowczy nie byles a sam pisales ze to wyjatkowe gówienko.
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
Co jedzą czarownice? - cd.
Chyba nie miałbym pretensji do autora, gdyby było to wydane jako taka międzyczęść, co częste w wielotomowych cyklach dla młodzieży. Czemu nie ciekawostka dla fanów, część 5 i 1/4 Majkowego cyklu. A tu jeszcze mnie zirytowało podobieństwo (nie wiem, czy zamierzone, ale w tym tomie wyszło dość wyraźnie) ojca Majki do taty Borejki: koszmarny safanduła, co to dzieci zrobić potrafi, ale ugotowanie wody w czajniku i zrobienie zakupów w spożywczaku przekracza jego możliwości
Chyba nie miałbym pretensji do autora, gdyby było to wydane jako taka międzyczęść, co częste w wielotomowych cyklach dla młodzieży. Czemu nie ciekawostka dla fanów, część 5 i 1/4 Majkowego cyklu. A tu jeszcze mnie zirytowało podobieństwo (nie wiem, czy zamierzone, ale w tym tomie wyszło dość wyraźnie) ojca Majki do taty Borejki: koszmarny safanduła, co to dzieci zrobić potrafi, ale ugotowanie wody w czajniku i zrobienie zakupów w spożywczaku przekracza jego możliwości
- Hebius
I co z tego? Nie kupowałem tego dla posiadania pełnego kompletu, tylko po to, by przeczytać (i co więcej - wszystko przeczytałem prawie na bieżąco). Na dodatek tych tomów wydano w Polsce tylko 26 (z 30 napisanych przez autorkę)