Disney+
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Hebius
Re: Disney+
Nathi pewnie ogląda. Ale czy ktoś jeszcze?
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- homowiadomo
- mike
Od rana dwa pierwsze odcinki hulają po Internecie, w tym wersja polski dubbing 4K HDR, SDR do wyboru do koloru. Właśnie oglądam
Oficjalny start platformy jakoś za 2tyg albo miesiąc, natomiast już od dłuższego czasu Disney robi spolszczenia. Zaskakująco dobre trzeba przyznać.
Oficjalny start platformy jakoś za 2tyg albo miesiąc, natomiast już od dłuższego czasu Disney robi spolszczenia. Zaskakująco dobre trzeba przyznać.
- mike
za dwa dni premiera trzeciego i ostatniego sezonu Love, Victor
- chafre
Ale, że gdzie to można oglądać?
J'ai comme une envie de voir ma vie au lit
Comme une idée fixe chaque fois que l'on me dit
- gaynau
Myślałem, że na Netflixie. Jednak na Disneyu?
- mike
Zawsze było Disneya od początku pierwszego sezonu. Tylko nie było na Disney+, lecz na ich drugiej platformie HULU z powodu perturbacji z protestami idiotek z homofobicznego konserwatywnego ruchu. Disney w końcu sobie z tym poradził wprowadzając nowe klasyfikacje treści. Dlatego od trzeciego sezonu serial trafia również na Disney+
- marcin
Na Disney+ jest Archiwum X (wszystkie 11 sezonów)
Chyba zrezygnuję z HBO (Netflixa zostawię) i zamiast tego przejdę na Disneya i już wiem, co będę oglądał
Chyba zrezygnuję z HBO (Netflixa zostawię) i zamiast tego przejdę na Disneya i już wiem, co będę oglądał
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- chafre
Archiwum X jest całe na CDA
J'ai comme une envie de voir ma vie au lit
- mike
Niepotrzebnie ściągnałem cały nowy sezon Twojego Victora, bo jednak z okazji wejścia D+ do PL postanowiłem obczaić menusy i te sprawy. Kalka Netflixa, wygląda jakby ta sama firma ich obsługiwała.
W sumie to była promka na start D+ w PL 230zł/rok, ale pomyślałem po co przepłacać i założyłem na tureckim Disney+ za 90zł/rok i oczywiście z podziałem na wiele kont. To oczywiście nadal więcej niż 0zł lecz zrobiłem to z dobrego serca dla innych, aby się cieszyli i mieli taniej, po roku pewnie odpulę komuś w potrzebie kto nie ogarnia ściągania mediów z neta. Miejmy nadzieję, że na platformie będzie coraz więcej branżowych produkcji :>
W sumie to była promka na start D+ w PL 230zł/rok, ale pomyślałem po co przepłacać i założyłem na tureckim Disney+ za 90zł/rok i oczywiście z podziałem na wiele kont. To oczywiście nadal więcej niż 0zł lecz zrobiłem to z dobrego serca dla innych, aby się cieszyli i mieli taniej, po roku pewnie odpulę komuś w potrzebie kto nie ogarnia ściągania mediów z neta. Miejmy nadzieję, że na platformie będzie coraz więcej branżowych produkcji :>
- gaynau
Dej linka do instrukcji dla tureckiego Disneya
- marcin
No dobra, ale ja chcę oglądać w dobrej jakości na dużym tv, a nie na ekranie monitora
(William Blake)
(William Blake)
- mike
Jakość streama polskiego-europejskiego D+ jest słabsza od rippów seriali i filmów, które mam ściągnięte z wersji amerykańskiej. Już chciałem wczoraj kasować Twojego Victora, no bo na co mi skoro mam abo wprawdzie z lipnym lektorem jest ten serial no ale da się go wyłączyć. Odpaliłem pooglądałem 10min i postanowiłem wrócić do pirackiej kopii serialu.... bo tam jakość żyleta nieporównywalnie lepsza. To samo z Obi Wanem na streamie w aplikacji disneya widać jakieś dziwne artfakty na dalekim tle w kadrach, jakby grain czego nie ma na ripach ściągniętych z neta. Po raz kolejny okazuje się, że nie ma sensu płacić, a za darmo jest nie tylko taniej, ale i ładniej :> No, ale skoro się zdeklarowałem ludziom i założyłem to będę ciągnąć ten wózek przynajmniej przez rok.
https://www.pepper.pl/promocje/disney-t ... 0zl-544503
- gaynau
Ciekawe, czy mu puści płatność Revolutem. Netflix nie puszcza.
- marcin
No to rozpocząłem X-Files na Disney+
Wciąga tak samo jak 25 lat temu
Wciąga tak samo jak 25 lat temu
(William Blake)
(William Blake)
- mike
Pod względem jakości video w kulki sobie lecą oszukując europejskich klientów. Jeśli się nic nie zmieni to nawet nie będzie warte tych 2zł abonamentu na miesiąc na współdzielonym koncie tureckim, skoro piraty (rippy z amerykańskiego Disneya, który nie robi klientów w chuja i daje uczciwy-dobry bitrate) są nieporównywalnie wyższej jakości. Z tego co zaobserwowałem jedynie przy wysokobudżetowych produkcjach z efektami specjalnymi platforma dostarcza zawsze wysoką jakość sprawdzałem m.in na Multiwersum Obłędu i tam dobrze to wygląda. Natomiast przy obyczajówkach już znacznie pogarszają. Do tego widz zostaje pozbawiony jakichkolwiek opcji wyboru rozdzielczości/jakości, wszystko jest narzucane przez automat.
bezpośredni stream z D+
vs pirat
bezpośredni stream z D+
vs pirat
- marcin
Ja tam oglądam x files na dużym tv i jestem zadowolony.
(William Blake)
(William Blake)
- gaynau
Bo tam pewnie nie ma czego z jakości ukraść
Na też nie narzekam, nie chciałoby mi się ściągać plików, kombinować z napisami i jeszcze zrywać na USB lub z kablami na tv..
Na też nie narzekam, nie chciałoby mi się ściągać plików, kombinować z napisami i jeszcze zrywać na USB lub z kablami na tv..
- Dorian_Gray
tak z ciekawości: długo spędzacie czasu przed ekranem z serialami od hbo, netflixa czy innych?
czy jestem dziwakiem: lubię oglądać filmy w kinie,
czasami sobie blu-raya kupię jak coś jest dobre do obejrzenia kolejny raz (np. Duna)
czy jestem dziwakiem: lubię oglądać filmy w kinie,
czasami sobie blu-raya kupię jak coś jest dobre do obejrzenia kolejny raz (np. Duna)