Cóż, trzeba zakasać rękawy, bo temat usycha, nawet, o bogowie!, filmy tu wrzucają
Dwupłytowy Bach: JS Bach: Sonatas & Partitas BMV 1001-1006 / Guliano Carmignola.
Cecylia na 30-lecie nagrała znów Vivaldiego: Bartoli - Vivaldi - Spinosi
No i Zaaaaaaz! Effet Miroir / Zaz
Uwierzę ci na słowo, bo mam już w 3 wersjach te sonaty/partity (z czego jedna absolutnie niesłuchalna) i to mi absolutnie wystarczy
13,5 kg Bacha to wg Presto Classical tegoroczny Best Deluxe Box Set
Widziałem, ale ile to będzie ważyć? z 0,50 kg? Gdzie tam do 13,5!
A tak bardziej na serio, to 6 płyt z tego zestawu mam. Tych co nie mam, to niespecjalnie mnie przekonują - Wariacje na klawesynie na 2 płytach To musi być jakieś ekstremalnie usypiające tempo
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
W tym boxie jest 9 (sic!) książek (3 duże i 6 mniejszych), łącznie ok. 1800 stron o Bachu
W zasadzie można śmiało powiedzieć, że to box nie tylko muzyczny, ale muzyczno-książkowy
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
Na razie nie kupiłem, więc nie mam czego czytać.
Hipotetycznie: całości na pewno nie, ale fragmentami na pewno (wiele stron to np. pełne teksty kantat w jęz. niem. i ang.)
Ale własnie teksty kantat to był przykład czegoś, czego NIE będę czytał Gdyby mi akurat na tym zależało, to na pewno lepiej i fajniej mieć książkę, a strona internetowa to nie to. Najbardziej mnie interesuje szczegółowe omówienie wszystkich dzieł Bacha.