Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
Zawsze było Disneya od początku pierwszego sezonu. Tylko nie było na Disney+, lecz na ich drugiej platformie HULU z powodu perturbacji z protestami idiotek z homofobicznego konserwatywnego ruchu. Disney w końcu sobie z tym poradził wprowadzając nowe klasyfikacje treści. Dlatego od trzeciego sezonu serial trafia również na Disney+
Niepotrzebnie ściągnałem cały nowy sezon Twojego Victora, bo jednak z okazji wejścia D+ do PL postanowiłem obczaić menusy i te sprawy. Kalka Netflixa, wygląda jakby ta sama firma ich obsługiwała.
W sumie to była promka na start D+ w PL 230zł/rok, ale pomyślałem po co przepłacać i założyłem na tureckim Disney+ za 90zł/rok i oczywiście z podziałem na wiele kont. To oczywiście nadal więcej niż 0zł lecz zrobiłem to z dobrego serca dla innych, aby się cieszyli i mieli taniej, po roku pewnie odpulę komuś w potrzebie kto nie ogarnia ściągania mediów z neta. Miejmy nadzieję, że na platformie będzie coraz więcej branżowych produkcji :>
Jakość streama polskiego-europejskiego D+ jest słabsza od rippów seriali i filmów, które mam ściągnięte z wersji amerykańskiej. Już chciałem wczoraj kasować Twojego Victora, no bo na co mi skoro mam abo wprawdzie z lipnym lektorem jest ten serial no ale da się go wyłączyć. Odpaliłem pooglądałem 10min i postanowiłem wrócić do pirackiej kopii serialu.... bo tam jakość żyleta nieporównywalnie lepsza. To samo z Obi Wanem na streamie w aplikacji disneya widać jakieś dziwne artfakty na dalekim tle w kadrach, jakby grain czego nie ma na ripach ściągniętych z neta. Po raz kolejny okazuje się, że nie ma sensu płacić, a za darmo jest nie tylko taniej, ale i ładniej :> No, ale skoro się zdeklarowałem ludziom i założyłem to będę ciągnąć ten wózek przynajmniej przez rok.
gaynau pisze: ↑16-06-2022 00:30:21
Dej linka do instrukcji dla tureckiego Disneya
Pod względem jakości video w kulki sobie lecą oszukując europejskich klientów. Jeśli się nic nie zmieni to nawet nie będzie warte tych 2zł abonamentu na miesiąc na współdzielonym koncie tureckim, skoro piraty (rippy z amerykańskiego Disneya, który nie robi klientów w chuja i daje uczciwy-dobry bitrate) są nieporównywalnie wyższej jakości. Z tego co zaobserwowałem jedynie przy wysokobudżetowych produkcjach z efektami specjalnymi platforma dostarcza zawsze wysoką jakość sprawdzałem m.in na Multiwersum Obłędu i tam dobrze to wygląda. Natomiast przy obyczajówkach już znacznie pogarszają. Do tego widz zostaje pozbawiony jakichkolwiek opcji wyboru rozdzielczości/jakości, wszystko jest narzucane przez automat.