Kartka z kalendarza
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Re: Kartka z kalendarza
Podejrzewam, że jak ktoś zapyta, to cena się nagle ustali. Jednak co do własności nie byłbym pewny, bo może sprawy w sądzie są dalej nierozstrzygnięte.
- Hebius
17 lutego 2021 - dziś Środa Popielcowa rozpoczynająca czterdziestodniowy okres Wielkiego Postu.
Wyborcza przypomina:
Wyborcza przypomina:
Tego dnia obowiązuje post ścisły tzn. jeden posiłek do syta oraz powstrzymanie się od pokarmów mięsnych, a kapłani podczas spotkań w kościele posypują głowy popiołem na znak pokuty.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- marcin
Hotel w Gdansku podal na sniadanie m.in. szynke i kielbaske z patelni
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- Hebius
Pewnie produkty bezmięsne, z tofu czy innego wegetariańskiego tworzywa
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- ikar
To Leo pewnie dzisiaj zwizytował Makdonalda na wynos.
Nie miałem czasu, ale smaki były ogromne. Do tego M zrobił obiad na rybie, ale myślę, że to przypadek.
Może w wielki piątek nadrobię i wszystkim praktykującym nawyki katolickie przypominam, że od teraz do świąt wielkanocnych w każdą niedzielę nie obowiązują reguły wielkiego postu. W ogóle w żadną niedzielę nie ma mowy o jakimkolwiek poście i umartwianiu się.
Więc jeśli ktoś dał sobie postanowienie niejedzenia słodyczy w tym okresie, to w niedziele postanowienie nie obowiązuje i z czystym sumieniem można sobie wszamać słodycza.
Może w wielki piątek nadrobię i wszystkim praktykującym nawyki katolickie przypominam, że od teraz do świąt wielkanocnych w każdą niedzielę nie obowiązują reguły wielkiego postu. W ogóle w żadną niedzielę nie ma mowy o jakimkolwiek poście i umartwianiu się.
Więc jeśli ktoś dał sobie postanowienie niejedzenia słodyczy w tym okresie, to w niedziele postanowienie nie obowiązuje i z czystym sumieniem można sobie wszamać słodycza.
- Hebius
Rozumiem, ze ty dla przekory będziesz niedzielami będziesz suszył i się umartwiał
- Hebius
Oj zaprzątasz, zaprzątasz i to bardzo, skoro czujesz potrzebę jedzenia mięsa tylko na przekór katolickim nakazom.
- Nathi
Mnie w pracy powiedzieli, że jest popielec co skwitowałem tekstem, że nie jestem katolikiem i mnie to nie interesuję.
Zupełnie nie wiem po co miała być ta informacja, jeszcze gdybym jadł mięso ( no w pracy pewnie wędlinę) to bym zrozumiał.
Zupełnie nie wiem po co miała być ta informacja, jeszcze gdybym jadł mięso ( no w pracy pewnie wędlinę) to bym zrozumiał.
Chcieli wyjść wcześniej by do kościółka zdążyć posypać głowę popiołem.
Hebius, od 15 lat nie praktykuję. Nie pierwszy twierdzisz, że się zagubiłem....
Hebius, od 15 lat nie praktykuję. Nie pierwszy twierdzisz, że się zagubiłem....
- Hebius
Sto lat temu urodził się Zbigniew Rychlicki - grafik, ilustrator, laureat Nagrody im. Hansa Christiana Andersena.
- Hebius
18 lat temu, w środę 28 stycznia 2004 w godzinach późnonocnych na portalu Gejowo wystartowało Forum.
- jazzik
Wow, 2004 - kiedy to było.
Przy okazji takich rocznic uświadamiam sobie jak ten czas leci.
Przy okazji takich rocznic uświadamiam sobie jak ten czas leci.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
- bolevitch
miałem już swobodny dostęp (tj. nie wdzwaniany) do netu w domu, ale zanim natknąłem się na forum upłynęły ponad 4 lata
- Yoda
W 2004r też miałem już stały internet. Ale siedziałem na 15-calowym monitorze kineskopowym, komputer pracował na Windowsie 2000 z 384MB RAM. To był fantastyczny rok pod względem gier komputerowych - wyszedł Far Cry, Doom 3 i Half Life 2 - trzy ówczesne hity A w międzyczasie, na samym początku liceum ogrywałem Star Wars: Knight of The Old Republic.
Na forum natknąłem się dopiero 6 lat później
Na forum natknąłem się dopiero 6 lat później
"Filozofowie rozmaicie tylko interpretowali świat; idzie jednak o to, aby go zmienić." - K.Marks
"Cała dotychczasowa historia była historią walk klasowych" - F.Engels
"Cała dotychczasowa historia była historią walk klasowych" - F.Engels
Rany to ja byłem dzieciakiem w szkole wtedy a forum juz istniało
- Dorian_Gray
Kto był pierwszym zarejestrowanym użytkownikiem?
- bolevitch
Pewnie Hebius
Hebiusie, a Ty miałeś już internet w domu czy chodziłeś do biblioteki jeszcze?
Hebiusie, a Ty miałeś już internet w domu czy chodziłeś do biblioteki jeszcze?
- Hebius
Miałem już łącze w domu. Ale w chwili uruchomienia forum byłem akurat na wsi, dowiedziałem się o jego istnieniu z pewnym opóźnieniem i powitałem chyba bez większego entuzjazmu, bo nawet tego faktu nie odnotowałem. W tym czasie nadal najżywszym miejscem na Gejowie był Hydepark, komentarze pod newsami i czat.
Forum było ściśle związane z portalem, każdy kto miał konto na Gejowie stawał się automatycznie użytkownikiem forum - to była jedyna możliwa opcja rejestracji. W momencie uruchomienia forum miało 4340 użytkowników.
Forum było ściśle związane z portalem, każdy kto miał konto na Gejowie stawał się automatycznie użytkownikiem forum - to była jedyna możliwa opcja rejestracji. W momencie uruchomienia forum miało 4340 użytkowników.