Dałem naciągane 7/10 przez wielki sentyment i fanbojstwo, były epickie momenty najpiękniejsze z calej serii ujęcia prawdziwego świata spoza matrixu. Szkoda, że film został zakończony w momencie kiedy najlepsze zaczęło się rozkręcać, w każdym razie jest pole do popisu w kolejnych częściach. Błędem było zaangażowania Lany Wachowski, raz z siostrą im wyszedł pierwszy matrix i na tym koniec sukcesów. Wytwórnia Warnera powinna zainwestować w kogoś innego, podobnie błędem było nie zaangażowanie pierwotnych odtwórców ról agneta Smitha oraz Morfeusza, pomimo, że ten drugi był chętny i wręcz okazał zdziwienie brakiem propozycji.mare pisze: ↑29-12-2021 23:37:51 Byłem dzisiaj w kinie. Powiem tak: raz prawie zasnąłem (!!!) i kilka razy straciłem wątek. Daję hojne 5/10 z sentymentu i przez wzgląd na wrażenie, jakie wywarła na mnie pierwsza część. Film sam w sobie zbędny i rekurencyjny, przegadany i nudnawy. Wizualnie ok, ale przecież to wszystko już było w pierwszym Matiksie. Neo i Trinity oczywiście ok.
Tak czy inaczej dla fanów pozycja obowiązkowa, ale taka właśnie do obejrzenia w domowym zaciszu, więc dobrze, że puszczają na HBO, a też film jest ogromnym sukcesem torrentowym https://www.ppe.pl/news/164653/matrix-z ... ntach.html