Czego teraz słucham.
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
-
- Forumowe Ciacho
Re: Czego teraz słucham.
Muzyki.
"Uczucie pożądania to ogromna siła, która ma nad tobą całkowitą władzę"
Adam Georgiev, "Planeta samych chłopców"
Adam Georgiev, "Planeta samych chłopców"
- Czartogromski
- Kontakt:
- Dorian_Gray
ooo, uwielbiam Cabaret
- Hebius
Koncertowa wersja "Griseldy" Giovanniego Bononciniego (World Premiere since 1733) z Bayreuth Baroque Opera Festival 2022 (BR-Klassik)
Z kontratenorów jest Max Emanuel Cencic i Dennis Orellana, ładny chłopiec z Hondurasu, który ładnie śpiewa.
Gra Wrocław Baroque Orchestra
Z kontratenorów jest Max Emanuel Cencic i Dennis Orellana, ładny chłopiec z Hondurasu, który ładnie śpiewa.
Gra Wrocław Baroque Orchestra
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Czartogromski
- Kontakt:
- Dorian_Gray
https://www.youtube.com/watch?v=MtWJoIUifQI
Judas Priest Beyond the Realms of Death
najpiękniejsza ballada metalowa ever
płakałem przy tym na koncercie w Spodku
Judas Priest Beyond the Realms of Death
najpiękniejsza ballada metalowa ever
płakałem przy tym na koncercie w Spodku
- mike
- Mazemi
- jordi
Moje credo dyskusyjne:
1. Należy dyskutować poprzez merytoryczne argumenty, a nie odniesienia do osoby rozmówcy.
2. Ten powinien szukać argumentów na poparcie swych racji, kto coś twierdzi, a nie ten kto temu zaprzecza.
3. Należy domniemywać dobrą wolę.
1. Należy dyskutować poprzez merytoryczne argumenty, a nie odniesienia do osoby rozmówcy.
2. Ten powinien szukać argumentów na poparcie swych racji, kto coś twierdzi, a nie ten kto temu zaprzecza.
- Mazemi
Naziści zawsze byli dobrzy w propagandę. Tutaj z pomocą Hollywood zatrudnili rosyjskojęzyczną sprzedajną szmatę, żeby zwiększyć swoje zasięgi:
https://youtu.be/nSfWKA0qrok
A tutaj nazistka, naturalnie mieszkająca w USA, zagrała hymn dla diabła:
https://youtu.be/cCVUIm9TYtQ
https://youtu.be/nSfWKA0qrok
A tutaj nazistka, naturalnie mieszkająca w USA, zagrała hymn dla diabła:
https://youtu.be/cCVUIm9TYtQ
- Dorian_Gray
pierwszej płyty Black Sabbath ...
- jordi
Rozmyślając o Krakowie jako o galijskiej wiosce słucham sobie muzyki nawiązującej do celtów.
https://youtu.be/dIvcg7R6Ttk
https://youtu.be/dIvcg7R6Ttk
Moje credo dyskusyjne:
- jazzik
Krakówek to może być co najwyżej galicyjska wioska.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
- jordi
Galowie to inaczej Celtowie lub Galatowie. Początki osadnictwa w Krakowie i okolicach to osadnictwo celtyckie.
Moje credo dyskusyjne:
- Dorian_Gray
Sanah "Nic dwa razy"
sanah "Do * w sztambuch" (A. Mickiewicz)
Poezja śpiewana nabrała nowego znaczenia Już w listopadzia rusza Bankiet Tour. Załapałem się na 5 koncertów
sanah "Do * w sztambuch" (A. Mickiewicz)
Poezja śpiewana nabrała nowego znaczenia Już w listopadzia rusza Bankiet Tour. Załapałem się na 5 koncertów
- Walpurg
To chyba już wpada w kategorię psychofan
Jako pani od polskiego (i to z papierami!) muszę ze wzruszeniem przyznać, że ta smarkula mnie rozrzewniła. Fajny ten anturaż w stylu retro. Może trochę zgapiony od Ralpha? Ale fajne to, że nie trzeba błyszczeć w stylizacjach, żeby być zauważoną. Ładnie ktoś napisał, że dzięki Sanah maturzyści będą znali 10 wierszy na pamięć. Także jestem bardzo na TAK.
Jako pani od polskiego (i to z papierami!) muszę ze wzruszeniem przyznać, że ta smarkula mnie rozrzewniła. Fajny ten anturaż w stylu retro. Może trochę zgapiony od Ralpha? Ale fajne to, że nie trzeba błyszczeć w stylizacjach, żeby być zauważoną. Ładnie ktoś napisał, że dzięki Sanah maturzyści będą znali 10 wierszy na pamięć. Także jestem bardzo na TAK.
- Dorian_Gray
ooo, to mój ulubiony wiersz Szymborskiej
jak człowiek był młody, to dużo poezji pochłaniał ...
teraz to głównie popularnonaukowe książeczki ...
jak człowiek był młody, to dużo poezji pochłaniał ...
teraz to głównie popularnonaukowe książeczki ...
Na 100% nie inspirowała się Ralphem, wydaje mi się, że jest odwrotnie. Prawda jest taka, że Sanah jest najpotężniejszą piosenkarką obecnie. Główna różnica między nią, a Ralphem jest taka, że on ma kawał głosu,a Sanah jest moooocno przeciętna jeśli chodzi o wokal. W jej głosie nie ma żadnego barwnika. Tylko czysta, goła barwa. Natomiast ma pomysł na siebie, świetne piosenki,która sama pisze. Wie co robi A jej koncerty to już w ogóle miazga totalna. Wychodzi, śpiewa, cała publiczność śpiewa z nią i zna każdą piosenkę bez zbędnego show. Jak to robi? Nie wiem, ale to działa. Nie było takiej artystki w Polsce. Teraz, kiedy ogarnęła sobie tę poezję to muzykę sama skomponowała. Uwielbiam ją Kojarzę ją od samego początku, od " Królowej dram" i byłem chyba na 30 jej koncertach. Najlepsza jej trasa " Kolońska i szlugi" Pobiła rekordy w sprzedaży biletów. Kolejna trasa- "Uczta Tour" to cała płyta 11 utworów w całości z gośćmi- tego też nie zrobił nikt, a teraz będzie "Bankiet Tour" zobaczymy czy zaskoczy bo zapowiada się doskonale ( 50 osobowa ekipa Polskiej Orkiestry Muzyki Filmowej pod dyrekcją Przemysława Piotra oraz wykwintnego 30 osobowego chóru Silesian Chamber Choir Ad Libitum.) We Wrocku dwa koncert już 4 i 5 listopada. 12 listopada Katowice, a 14 i 15 listopada Poznań Tylko bilety- 450 zł, to dużo. Obowiązuje też Dress Code- elegancja jak na Bankiecie.
- Walpurg
No mówiłem, psychofan.