W takim układzie określenie to jest na tyle pojemne, że zmieści wszystkich.
Hermann Göring pisze:Wer Jude ist, bestimme ich!
Moje credo dyskusyjne:
1. Należy dyskutować poprzez merytoryczne argumenty, a nie odniesienia do osoby rozmówcy.
2. Ten powinien szukać argumentów na poparcie swych racji, kto coś twierdzi, a nie ten kto temu zaprzecza.
3. Należy domniemywać dobrą wolę.
Zostałem zaproszony przez kolegę z pracy na rozgrywki planszówki:
Dune (producenta: Gale Force Nine).
Mocno wciągająca gra. Ostatnio wygrałem jako Harkonnen w sojuszu z Gildią Kosmiczną.
Można też być Fremenen, Atrydą, Imperatorem lub przedstawicielem Bene Gesserit.
Bardzo szkoda, że jednak samice nie prezentują poziomu chociaż zbliżonego do męskiego.
Znam tylko jedną dziewczynę, Koreankę, która grała tankiem w najwyższej klasie w Overwatchu.
Ciekawe, czy pompowanie kasy w ligi kobiece przyniesie oczekiwany efekt.
Mnie trochę kusi Ring Fit Adventure, gra RPG połączona z ćwiczeniami pilates. Ale cena trochę odstrasza (350zł na obecną chwilę) i obawiam się, że moja awersja do ćwiczeń sprawi, że zagram/poćwiczę parę razy i mi się znudzi. A tu link do recenzji gry https://youtu.be/rGDkjUd-ido?si=liOefPv_C3g3sGCh
Polska potrzebuje Europy, ale także Europa potrzebuje Polski - Elżbieta II
Ja ostatnio gram w Jedi Survivor To kontynuacja pierwszej części SW: Jedi Fallen Order z 2019r, swoją drogą bardzo udanej. Miałem przechodzić już dawno temu, ale w międzyczasie napatoczyły się inne gry, np. nowy Kangurek Kao, czy Alan Wake Remastered. No i Cyberpunk 2077.
"Filozofowie rozmaicie tylko interpretowali świat; idzie jednak o to, aby go zmienić." - K.Marks
"Cała dotychczasowa historia była historią walk klasowych" - F.Engels
Ostatnio miałem okazję zetknąć się z dwiema grami planszowymi. Jedna to Cascadia, bardzo przyjemna, polecam. Druga to Radlands. Niby niezła ale moim zdaniem trudniejsza, przekombinowana i wymaga dużo więcej czasu niż zasugerowano na opakowaniu.
Moje credo dyskusyjne:
1. Należy dyskutować poprzez merytoryczne argumenty, a nie odniesienia do osoby rozmówcy.
2. Ten powinien szukać argumentów na poparcie swych racji, kto coś twierdzi, a nie ten kto temu zaprzecza.
3. Należy domniemywać dobrą wolę.
Ja przeszedłem Alan Wake 2 (dobry horror, polecam), a teraz gram w Plague Tale: Innocence Fajna gierka, osadzona w czasach średniowiecznej Francji, a dokładniej w czasach "Czarnej Śmierci" Skończę, to zagram w kontynuację, czyli PT: Requiem.
"Filozofowie rozmaicie tylko interpretowali świat; idzie jednak o to, aby go zmienić." - K.Marks
"Cała dotychczasowa historia była historią walk klasowych" - F.Engels