Outfilm: To tylko przyjaźń (Gewoon Vrienden).
Majd Mardo (Yad), Josha Stradowski (Joris), reż. Ellen Smit.
Tytuł (we wszystkich językach) odstręczająco banalny, ale 1,5 godziny w towarzystwie 2 ładnych chłopców (w tym jeden bardziej) da się spędzić nawet z niejaką przyjemnością (zwłaszcza w aspekcie wizualnym ).
Oglądałem z polskimi napisami. Rzecz kulturalnie poskładana ze znanych klocków, aspekt wizualny ostatecznie przeważył o moim pozytywnym przyjęciu filmu
Czartogromski pisze: ↑15-03-2025 14:58:30
Tytuł (we wszystkich językach) odstręczająco banalny, ale 1,5 godziny w towarzystwie 2 ładnych chłopców (w tym jeden bardziej) da się spędzić nawet z niejaką przyjemnością (zwłaszcza w aspekcie wizualnym ).
Który bardziej? Niestety to już na tyle stara produkcja, że zdążyłem o tym dziele zapomnieć, choć pewnie mam go w archwium na którymś HDDku.
Czartogromski pisze: ↑15-03-2025 14:58:30
Który bardziej? Niestety to już na tyle stara produkcja, że zdążyłem o tym dziele zapomnieć, choć pewnie mam go w archwium na którymś HDDku.
Cóż, ja co do zasady jestem przeciwny narkotykom. Parę razy tylko zapaliłem zielsko, bo ktoś mnie poczęstował. Ale jakieś substancje chemiczne czy nie wiadomo co - nie ma takiej opcji.
"Filozofowie rozmaicie tylko interpretowali świat; idzie jednak o to, aby go zmienić." - K.Marks
"Cała dotychczasowa historia była historią walk klasowych" - F.Engels
Rezydencja - Netflix, 8 odcinków
Jedna noc w Białym Domu, gdzie trwa śledztwo w sprawie popełnionego tam morderstwa. Osobliwa komedia kryminalna - głównym lokatorem Białego Domu jest prezydent gej z mężem; na ekranie mamy coś w rodzaju jedności miejsca, czasu i akcji* ; w drugoplanowej roli samej siebie Kylie Minogue
*Tak to przynajmniej wygląda w pierwszym 5 odcinkach.