Stan czytelnictwa w Polsce: o czytelnikach, autorach, tłumaczach, rynku wydawniczym, polityce cenowej i dystrybutorach.
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- tafta
Re: Stan czytelnictwa w Polsce: o czytelnikach, autorach, tłumaczach, rynku wydawniczym, polityce cenowej i dystrybutora
E-book ma same minusy. Korzystam z bookcrossingu, bo bywam regularnie w miejscach, gdzie w dobrym zwyczaju jest dzielenie się przeczytanymi pozycjami, a pliku tak zostawić nie można. Nie można go tez odsprzedać, a ja nowości, takie chwytliwe, zwłaszcza jak kupię w przedpremierze, odsprzedaje. Mnie dziwi to, że ludziom nie przeszkadza, że często za tę sama cenę dostają dużo mniej w zakresie możliwości dysponowania nabytym przedmiotem i w ogóle tego nie dostrzegają.
- marcin
Re: Stan czytelnictwa w Polsce: o czytelnikach, autorach, tłumaczach, rynku wydawniczym, polityce cenowej i dystrybutora
@xyz
Kindle? Też mam
Obaj mocno przesadzacie. E-booki ani nie mają samych plusów, ani samych minusów. Dokładnie tak jak książki papierowe, też mają plusy i minusy.
Kindle? Też mam
Obaj mocno przesadzacie. E-booki ani nie mają samych plusów, ani samych minusów. Dokładnie tak jak książki papierowe, też mają plusy i minusy.
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
- xyz123
Tak, dokładnie.
Ale ja nie twierdzę, że eBook to same plusy - po prostu uważam, że plusy tutaj zdecydowanie przemawiają nad minusami.
Po prostu eBooki mają więcej plusów niż ksiąski, przynajmniej z mojej perspektywy.
- marcin
Ja czytam zarówno papier jak i kindla.
Papier w domu, kindla na wyjazdach i w podróży.
Papier w domu, kindla na wyjazdach i w podróży.
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.