Nie grozi. Językiem zawładnęli cynicy albo niedouczeni idioci. Niektórzy łączą w sobie te cechy. Nie zamierzam do nich dołączać. I dotyczy do zarówno języka w służbie polityki (to akurat zrozumiałe), jak i języka w ogóle.
Książki, ostatnie zakupy
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Czartogromski
- Kontakt:
Re: Książki, ostatnie zakupy
- marcin
[pomyłka]
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- Prussian blue
Przykro mi, ale koniec świata nastąpi w formie taszyzmu #sprawdzoneinfo
Nie każ mu czekać. Wyślij wiadomość!
- Walpurg
Ujmujący jest ten Empik, oferuje "setki lektur szkolnych za darmo przez 60 dni". Jakie setki? Skąd im się wzięły setki lektur szkolnych, skoro w szkołach już prawie się nie czyta?
Aaaaaaaa... po prostu każdy tren i każda fraszka Kochanowskiego to osobny produkt.
Aaaaaaaa... po prostu każdy tren i każda fraszka Kochanowskiego to osobny produkt.
- Czartogromski
- Kontakt:
Pewnie w Empiku żałują, że St. Jerzego Leca nie ma w lekturach.
- marcin
Narzekajcie na Empik dalej.
Prawda jest taka, ze jak oni sie zamkna to ksiazki sie juz na zywo nigdzie nie uswiadczy. Bedzie mozna tylko w necie kupic.
Prawda jest taka, ze jak oni sie zamkna to ksiazki sie juz na zywo nigdzie nie uswiadczy. Bedzie mozna tylko w necie kupic.
(William Blake)
(William Blake)
- Senso
marcinie, zawsze zostaną te nielubiane i nieliczne księgarnie niesieciowe, niestety w nich podają kawę (ale się nagromadziło tych nie - nie mam racji?)
http://www.tajnekomplety.pl/
Można ich wesprzeć kupując tajny bon, moim zdaniem na ten cel naprawdę warto (czy Cis mnie czyta?) wyłożyć kasę.
https://www.facebook.com/ksiegarniatajn ... __tn__=K-R
Można ich wesprzeć kupując tajny bon, moim zdaniem na ten cel naprawdę warto (czy Cis mnie czyta?) wyłożyć kasę.
- marcin
Ostatnie zakupy
1. Imię Boga, Michał Dąbrowski
2. Ostre cięcie. Jak niszczono polską kolej
3. Była sobie rzeka
1. Imię Boga, Michał Dąbrowski
2. Ostre cięcie. Jak niszczono polską kolej
3. Była sobie rzeka
(William Blake)
(William Blake)
- Lis
Dobrze to sobie wymyślili, chętnie bym coś od siebie dorzucił, bo bardzo lubię tam bywać (i kupować książki), ale w ciągu ostatniego miesiąca znacznie przekroczyłem limit na tego rodzaju zakupy.Senso pisze: ↑24-03-2020 23:59:30 marcinie, zawsze zostaną te nielubiane i nieliczne księgarnie niesieciowe, niestety w nich podają kawę (ale się nagromadziło tych nie - nie mam racji?)
Teraz czekam przede wszystkim aż dotrą do mnie:
i
Przeczytałem dzisiaj na Kulturze Liberalnej artykuł poświęcony Haroldowi Bloomowi i się podjarałem.
- Walpurg
O, Bloom, super!
- Lis
- marcin
Tym razem nie zakup, ale zabrałem się za porządki w biblioteczce, na pierwszy ogień poszedł Stanisław Lem.
Wszystko poukładałem po kolei, całość w tej samej szacie graficznej (33 tomy).
Wszystko poukładałem po kolei, całość w tej samej szacie graficznej (33 tomy).
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
A miałeś dotąd niepoukładane? [zaskoczenie, szok i niedowierzanie]
Układ w systemie wielorzędowym pionowo-poprzecznym
I zaraz będziesz wszystko znów układał, bo "Lubiewo" zaplatało się do fantastyki
Chyba że literatura branżowa jest ukryta przed okiem postronnym w drugim rzędzie, ale wtedy też "Lubiewo" jest do poprawki
I zaraz będziesz wszystko znów układał, bo "Lubiewo" zaplatało się do fantastyki
Chyba że literatura branżowa jest ukryta przed okiem postronnym w drugim rzędzie, ale wtedy też "Lubiewo" jest do poprawki
- Walpurg
Tu nie ma co biadolić, tylko szykować kasę na pokwarantannowe zakupy regałów w IKEI!
I oczywiście zrobienie katalogu, najlepiej w tabelkach Excela!
I oczywiście zrobienie katalogu, najlepiej w tabelkach Excela!
Mam sentyment z czasów studiów. Ale wtedy czytaliśmy tylko jakieś fragmenty "Lęku przed wpływem" ze "Współczesnych teorii badań literackich za granicą". Potem czytałem całość, gdy ukazała się w Universitas. No i to w zasadzie bodaj jedyna na naszym rynku jego książka. I teraz ta twoja. W każdym razie, choć mamy tak mało, jest w zasadzie nieustannie cytowany.
- marcin
Literatura branżowa jest porozrzucana, to tu, to tamCzartogromski pisze: ↑03-04-2020 12:17:39 A miałeś dotąd niepoukładane? [zaskoczenie, szok i niedowierzanie]
(William Blake)
(William Blake)
- Senso
Zawsze można ograniczyć się, poczytać na miejscu i wypić kawę w przystępnej cenie. W samym rynku nie wiem, czy gdzieś jest taniej, a do tego Vergnano nie jest zbyt często spotykana, a jest bardzo smaczna.
- w300
ta kawa jako popitka>?
- Senso
Do esspreso podaje się w wielu krajach wodę do popicia. Często to po prostu woda z kranu, bo sama kawa jest tak mocna, że popija się ją wodą, żeby zbilansować i zneutralizować smak.
- w300
No pewnie większość polaków skojarzyło by to tak jak napisałem
- Senso
Jak jeżdżą na południe Europy, to raczej nie, a jak są Amerykanami, to pewnie uznają, że to próbka kawy a tę właściwą w wiaderku podadzą za chwilę.
Taka kawa jest bardzo mocna, bywa tak mocna i gęsta, że niektórym serducho zaczyna inaczej chodzić. Espresso 50 ml może być niczym smoła zrobione z kilku łyżeczek kawy. Bez popitki czasami się nie da, a wodę do kawy coraz częściej dostaniesz też w Polsce, tylko u nas często wodę doliczają do rachunku. Temat kawy i cen w PL, to jednak odrębny temat. Kończymy, bo z zbanują nas za offtop.
Taka kawa jest bardzo mocna, bywa tak mocna i gęsta, że niektórym serducho zaczyna inaczej chodzić. Espresso 50 ml może być niczym smoła zrobione z kilku łyżeczek kawy. Bez popitki czasami się nie da, a wodę do kawy coraz częściej dostaniesz też w Polsce, tylko u nas często wodę doliczają do rachunku. Temat kawy i cen w PL, to jednak odrębny temat. Kończymy, bo z zbanują nas za offtop.