Koncerty
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Re: Koncerty
O, dobry temat, nie śledzę wydarzeń koncertowych i często dowiaduję się o wydarzeniu, gdy bilety z oficjalnej puli się już wyprzedały i pozostały tylko te z drugiego obiegu albo od koników.
- marcin
Mamy już temat "Właśnie byłem na koncercie", tam śmiało takie informacje można wpisywać. Osobny temat jest zupełnie niepotrzebny.
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
Właśnie fajnie, że jest ten temat. W temacie "właśnie byłem na koncercie" można pisać jak było na koncercie, a w tym pisać zapowiedzi koncertów.
Jutro w Gostyniu pod Lesznem jest Nocny Kochanek o 19:00.
Jutro w Gostyniu pod Lesznem jest Nocny Kochanek o 19:00.
- Nathi
Omfg nie cierpię. Jak ich słyszę, chciałbym być głuchy.
Nawet pop nie wywołuje u mnie takich palpitacji bębenków
Nawet pop nie wywołuje u mnie takich palpitacji bębenków
Serio? Ja ich lubię, bo słyszałem na żywo i było bosko. Być może też dlatego, że byłem porobiony jak świnia wtedy
Jednak gdybym miał dobrą nogę to poszedłbym ponownie
Jednak gdybym miał dobrą nogę to poszedłbym ponownie
- Nathi
Serio. Jeszcze tylko jedna piosenka na mnie tak działa. Taka stara Lou Bega mambo no 5.
Nocny kochanek był na juwenaliach u nas ale jak mieli grać, to się zawinąłem. Głos tego gościa jest dla mnie nie do przejścia.
Nocny kochanek był na juwenaliach u nas ale jak mieli grać, to się zawinąłem. Głos tego gościa jest dla mnie nie do przejścia.
- Dorian_Gray
Zastanawiam się na wyjazdem do Krakowa, na Deep Purple …
minimum cztery stówy trzeba wydać: 200 PLN: bilet na płytę, 100 PLN: dojazd wte i wewte,
100 PLN: nocleg ...
minimum cztery stówy trzeba wydać: 200 PLN: bilet na płytę, 100 PLN: dojazd wte i wewte,
100 PLN: nocleg ...
- Nathi
Mało
Za Matallice dawałem 440 plus dojazd
Najwięcej za wejściówkę dałem 1200 zł i nie żałuję cztery miesiące później umarł Lemmy. Zdążyłem usłyszeć!
Za Matallice dawałem 440 plus dojazd
Najwięcej za wejściówkę dałem 1200 zł i nie żałuję cztery miesiące później umarł Lemmy. Zdążyłem usłyszeć!
- Nathi
Kolejne bilety na Nergala zakupione <3 będę piszczał jak napalona 16 stka.
Me and that man! W kwietniu.
A od 21 lutego rusza sprzedaż biletów na Skunk Anansie, będę je miał
Me and that man! W kwietniu.
A od 21 lutego rusza sprzedaż biletów na Skunk Anansie, będę je miał
Zespół Genesis powraca. Legendarna grupa w składzie Phil Collins, Tony Banks i Mike Rutherford ogłosiła swoją reaktywację. W listopadzie muzycy wyruszą razem w trasę koncertową po Wielkiej Brytanii i Irlandii. Na scenie pojawią się nie tylko Collins, Bank, Rutherford, ale również gitarzysta Daryl Stuermer i Nicholas, syn Phila Collinsa, który będzie grał na perkusji. Nie ma informacji, aby na trasie koncertowej miał pojawić się legendarny muzyk i były członek Genesis — Peter Gabriel.
The Last Domino? Tour — lista nowych koncertów Genesis:
The Last Domino? Tour — lista nowych koncertów Genesis:
- 16 listopada — Dublin
- 19 listopada — Belfast
- 23 listopada — Liverpool
- 26 listopada — Newcastle
- 29 listopada — Londyn
- 30 listopada — Londyn
- 2 grudnia — Leeds
- 5 grudnia — Birmingham
- 8 grudnia — Manchester
- 11 grudnia — Glasgow
- Nathi
Postanowiłem zwrócić z wielkim bólem bilety na koncert Nergala.
Nie mam tak dobrego serca żeby jakiejś firmie podarować 160 zł, bo bankrutują.
Trzymałem ten bilet z nadzieją, że koncert zostanie przełożony ale nie wierzę w realizm tego życzenia.
W Niemczech koncerty zostały odwołane do końca sierpnia w Polsce nie wiadomo. Czas składania reklamacji to 30 kwietnia. Trzymaj bilet z nadzieją, że przełożą, a nie przełożą wtopiona kasa.
System zwrotów totalnie średniowieczny. Przysłali druk, kazali wydrukować, wypisać ręcznie i zeskanować.
Co to jest
Jak macie jakieś bilety ja bym ich nie trzymał.
Nie mam tak dobrego serca żeby jakiejś firmie podarować 160 zł, bo bankrutują.
Trzymałem ten bilet z nadzieją, że koncert zostanie przełożony ale nie wierzę w realizm tego życzenia.
W Niemczech koncerty zostały odwołane do końca sierpnia w Polsce nie wiadomo. Czas składania reklamacji to 30 kwietnia. Trzymaj bilet z nadzieją, że przełożą, a nie przełożą wtopiona kasa.
System zwrotów totalnie średniowieczny. Przysłali druk, kazali wydrukować, wypisać ręcznie i zeskanować.
Co to jest
Jak macie jakieś bilety ja bym ich nie trzymał.
- Senso
Mam zwrócić na RuPaula ? :/
- jazzik
Ja pozwracałam już wszystkie bilety, jakie miałam pokupione, gdybym tego nie zrobiła przed zamknięciem, to miałabym teraz około 600 zł. zamrożone w różnych biletach i karnetach nie do odzyskania.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
- w300
No właśnie kasę trzeba trzymać tym bardziej nie wiadomo co jeszcze bedzie a ci wszyscy artyści sobie poradzą bez tych wystepow
- Walpurg
Gówno prawda!
Poradzą sobie wielkie gwiazdy. Małe gwiazdki też. Ale zespoły tych wszystkich artystów nie mają szans. I pracujący przy koncertach też nie. A to są ogromne rzesze ludzi: muzycy, dźwiękowcy, oświetleniowcy, budujący sceny itd.
Wielkie nazwiska może jeszcze mają szansę utrzymać swoje zespoły przez kilka m-cy na jakimś minimum. I to jedyna ich szansa, bo jeśli tego nie zrobią, nie będą mieli z kim występować, jak im się gitarzyści zatrudnią w transporcie czy fabrykach. Ale mniejsze gwiazdki już nie będzie na to stać.
Jeden z przykładów w temacie o teatrze viewtopic.php?f=6&t=1099&p=40345#p40345
Poradzą sobie wielkie gwiazdy. Małe gwiazdki też. Ale zespoły tych wszystkich artystów nie mają szans. I pracujący przy koncertach też nie. A to są ogromne rzesze ludzi: muzycy, dźwiękowcy, oświetleniowcy, budujący sceny itd.
Wielkie nazwiska może jeszcze mają szansę utrzymać swoje zespoły przez kilka m-cy na jakimś minimum. I to jedyna ich szansa, bo jeśli tego nie zrobią, nie będą mieli z kim występować, jak im się gitarzyści zatrudnią w transporcie czy fabrykach. Ale mniejsze gwiazdki już nie będzie na to stać.
Jeden z przykładów w temacie o teatrze viewtopic.php?f=6&t=1099&p=40345#p40345
- w300
No ale przecież jak sa zatrudnieni to pracodawca dostanie pomoc na ich pensje
- Walpurg
Wszystko pewnie ciągnie głównie na samozatrudnieniu (więc żenujące grosze) lub śmieciówkach (jeszcze bardziej żenujące).