To się czyta
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Hebius
Re: To się czyta
A weź! To jest tak słabe, że spokojnie można stawiać powieść na półce z przygodami Agathy Raisin. W drugim (tym w głębi) rzędzie.
Albo nawet półkę niżej.
Albo nawet półkę niżej.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- marcin
Czytam "Wojnę światów" Wellsa
Książka jest tak uroczo staroświecka Fajny jest ten styl typu "zapewne wkrótce zrozumiesz czytelniku, dlatego tak postąpiliśmy" itp
Do tego piękne ilustracje.
Książka jest tak uroczo staroświecka Fajny jest ten styl typu "zapewne wkrótce zrozumiesz czytelniku, dlatego tak postąpiliśmy" itp
Do tego piękne ilustracje.
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
Cały sens takiej książki, żeby stała w pierwszym rzędzie i ładnie wyglądała
- Hebius
To się już raz przeczytało
No to własnie kryminały z Agatą ładnie wyglądają:
(zdjęcie podglądowe znalezione w sieci)
(zdjęcie podglądowe znalezione w sieci)
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Czartogromski
- Kontakt:
I masz miejsce na ustawienie ich w całości? U mnie tak ustawiony jest Pan Samochodzik, ale pod tym względem jest mniej atrakcyjnych niż rodzynkowa Agata.
- Hebius
Miejsce dla Agathy Raisin na półce? Chyba żartujesz W pudle to trzymam, bez dostępu światła słonecznego, żeby tomy nie ulegały degradacji pod wpływem promieni UV
- marcin
A nie szkoda czasu na takie badziewia?
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
Jest pewna perwersyjna radość z czytania aż tak niedobrej literatury. Ja zwabiony porównaniem do panny Marple dałem się nabrać na zakup chyba 5-6 tomów. Pierwszy tom nawet dał się czytać jako połączenie w rodzaju Bridget Jones 20 lat później + panna Marple, no ale już przy trzecim tomie organizm nie wytrzymał A Hebius chyba bohatersko przeczytał całość.
- marcin
To chyba trochę na podobnej zasadzie, jak są knajpy z bardzo dobrym i niedrogim jedzeniem, ale i tak są ludzie, dla których największą przyjemnością kulinarną jest pójście na kebaba z budki albo hotdoga na Orlenie.
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
- mare
Jeśli nie czytaliście, to polecam. Miękka scifi, przyjemnie się wchłania.mare pisze: ↑28-09-2020 23:46:46Tak mi się spodobał, że kupię ostatni tom jego opowiadań (poprzednie ściągnąłem z chomikowa). Nie rozumiem jednego, po co w kolejnych książkach są powtarzane opowiadania z poprzednich? Może sam autor je przepisuje i różne wydania zawierają różne teksty o tym samym tytule? Muszę zbadać tę sprawę dokładniej.Actualización: to będzie Ted Chiang.
Pod konarami kasztana,
Pan zablokował mnie,
a ja Pana.
Pan zablokował mnie,
a ja Pana.
- marcin
Kolejna z rebisowej serii - tym razem Clarke
Pierwsza z tej serii, która średnio mi przypadła do gustu, pomysł niby oryginalny, ale jakieś to wszystko zbyt fragmentaryczne, sprawia trochę wrażenie niedokończonego konspektu...
Pierwsza z tej serii, która średnio mi przypadła do gustu, pomysł niby oryginalny, ale jakieś to wszystko zbyt fragmentaryczne, sprawia trochę wrażenie niedokończonego konspektu...
(William Blake)
(William Blake)
- radek
Ciekawa książka o tym że wszyscy prawdopodobnie w jakimś stopniu mamy cechy psychopatyczne. Dopiero ich wykorzystanie funkcyjne albo dysfunkcyjne robi różnicę.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." - Steve Jobs
- mare
To straszne, jak ta zachodnia literatura niszczy tradycyjne polskie wartości. Przemycają homopropagandę po cichutku, niezauważalnie:
Pod konarami kasztana,
Pan zablokował mnie,
a ja Pana.
Pan zablokował mnie,
a ja Pana.
- Hebius
Andrzej Pilipiuk, Upiór w ruderze
- Czartogromski
- Kontakt:
- marcin
Polska fantastyka ogólnie jest marna, ale Pilipiuk to najgorsze grafomaństwo w tejże polskiej fantastyce.
W dodatku poglądy ma takie, że parę razy robił za "eksperta" na prawackich stronkach
W dodatku poglądy ma takie, że parę razy robił za "eksperta" na prawackich stronkach
(William Blake)
(William Blake)
- kaylan
Mam i lubię tę książkę i na pewno bym jej tak nie opisał, raczej ze osobowość psychopatyczna jest znacznie powszechna niż może się wydawać ma wiele wariantów i cześć z nich to całkiem niezła strategia ale z tego co pamiętam nie jest napisane że każdy ma cechy psychopatyczne(ani nawet większość społeczeństwa)
Czy aby "Dam Ci to wszystko"?
A to jest dobry pomysł, jakiś powód przyjazdu pewnie by się znalazł, protestów czy innych festiwali/wydarzeń lgbt nie brakuje
- Achim
Ojej, to o " hiszpańskim czytadle " to chyba też do mnie ?
Es gibt ein Leben und ich lebe es . Romy Schneider.
- kaylan
Przecież to nie pw, w poscie Hebiusa był opis, jestem ciekawy czy to książki, którą opisywałem chyba jeszcze na nieboszczku gejowie.
Zresztą sobie wyszukałem ze chyba tak, mnie sie jako taki lekki kryminał nawet spodobała(poza długimi opisami przyrody) fabuła całkiem zgrabna. Co to na Antinousa jest ugejowienie postaci?
Zresztą sobie wyszukałem ze chyba tak, mnie sie jako taki lekki kryminał nawet spodobała(poza długimi opisami przyrody) fabuła całkiem zgrabna. Co to na Antinousa jest ugejowienie postaci?