Nie ma w sieci (pomijając jakieś nieistotne resztki w The Wayback Machine), czyli przepadło.
Filmy/Seriale LGBT
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Hebius
Re: Filmy/Seriale LGBT
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- mike
Tak poprzednie tutaj też trochę było biczfajtów ale nie na taką skalę i mniej kozackie. Rzeczony film bardzo przypomina mi forumowe sprzeczki, choć sam w sobie nie jest powalający to filmowa adaptacja sztuki teatralnej cała akcja rozgrywa się w jednym mieszkaniu i polega głównie na dialogach.
Pewnie tylko sam właściciel ma kopie, o ile chciało mu się ją robić...
- Hebius
Właściciel jest ostatnią osobą, po której można się podobnej rzeczy spodziewać.
A film, skoro to na podstawie sztuki, miał już wcześniejszą wersje. Nie skojarzyłem po angielskim tytule, ale teraz sprawdziłem, żeby się upewnić. I nawet w TVP, w co ciężko teraz uwierzyć, film był emitowany przynajmniej raz. W piątek 28 stycznia 1994 r (TVP1) o godz. 23:30
Przy okazji ponawiam apel o korzystanie z jakiegoś rozsądnego hostingu plików. Obrazek wrzucany dwa dni temu przez Timothy'ego już się nie wyświetla.
A film, skoro to na podstawie sztuki, miał już wcześniejszą wersje. Nie skojarzyłem po angielskim tytule, ale teraz sprawdziłem, żeby się upewnić. I nawet w TVP, w co ciężko teraz uwierzyć, film był emitowany przynajmniej raz. W piątek 28 stycznia 1994 r (TVP1) o godz. 23:30
Pamiętam, że byłem zachwycony."CHŁOPCY Z PACZKI." USA 1970
Ekranizacja popularnej sztuki wystawianej na Broadwayu. W pewnym nowojorskim mieszkaniu odbywa się przyjęci urodzinowe. Sześciu zaprzyjaźnionych gejów czeka jeszcze na solenizanta. Jest też z nimi młody chłopak ("nocny kowboj"za 20$), który ma być w prezentem urodzinowym. Zgromadzeni prezentują sobą przekrój homoseksualnego środowiska. Pochodzą z różnych grup społecznych (murzyn, żyd, katolik), mają odmienny stosunek do swojej orientacji seksualnej (typowa ciota, "Don Juan", gość chodzący do psychoanalityka). Niespodziewanie w mieszkaniu zjawia się przyjaciel ze studiów gospodarza lokalu, mężczyzna jak najbardziej heteroseksualny, który nie ma pojęcia (do czasu) o homoseksualnych preferencjach swego kumpla.
Przy okazji ponawiam apel o korzystanie z jakiegoś rozsądnego hostingu plików. Obrazek wrzucany dwa dni temu przez Timothy'ego już się nie wyświetla.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- mike
Tu wrzucajcie to nigdy nie zniknie https://imgur.com/upload
Wracając do filmu cały czas czekałem aż akcja wyjdzie z mieszkania no i nie doczekałem się, a można było to poprowadzić o wiele dalej. Cóż widocznie twardo się trzymali pierwowzoru i tak miało być, ale dla mnie to trochę zmarnowany potencjał. Tym niemniej diaologi kozackie.
Wracając do filmu cały czas czekałem aż akcja wyjdzie z mieszkania no i nie doczekałem się, a można było to poprowadzić o wiele dalej. Cóż widocznie twardo się trzymali pierwowzoru i tak miało być, ale dla mnie to trochę zmarnowany potencjał. Tym niemniej diaologi kozackie.
- mike
WASP to takie Call Me By Your Name, tylko jak dla mnie lepsze, bo z bardziej autentycznymi aktorami między którymi czuć chemię (w przeciwieństwie do Elio i Olivera z CMBYN). Wasp ma mniejszy budżet, natomiast nie przeszkodziło to w stworzeniu klimatycznej atmosfery upalnego lata tutaj na francuskiej Prowansji. Polecam.
- kaylan
Tez oglądałem chłopcy z paczki, nawet zabawny, zdziwiło mnie że taka sztuka powstała w mainstreamie tak dawno, rok przed stonewall. Utwierdziłem się też w przekonaniu że jeżeli chodzi o gust i stylizacje w tamtym okresie to ludzkość upadła na głowę choć Matt Bomer nawet tam się dobrze prezentował.
Obejrzałem wczoraj. Nie wiem gdzie to zabawne. Cholernie smutne przecież.
- kaylan
Nie każdego musi śmieszyć to samo. Czasem takie sztuki teatralne/ filmy są bardzo udane gdzie w niektórych aspektach (w tym przypadku postaci) występuje przerost formy/ celność treści. Motywy miłości romantycznej kontra promiskulizm w związku Hank/Larry, pretensjonalna filozofia Harolda kobtrowana przez Michaela w oparach ćpania i źle znoszonego alkoholu podszyta z innej strony katolickim poczuciem winy projekcja swoich problemów na współlokatora z dawnych lat, a z drugiej konfrontowana hedonistyczno przyziemnym motywem tępego kowboja . Kompensacja przegietoscia emoregi dodatkowo w fragmencie ich relacji niby najbluzszych obnażona bezlitośnie przez Bernarda, i wiele innych podobnych motywów dość eksploatowanych w kulturze a tu przystępnie i z humorem podanych. Dla mnie efekt jest zabawny i przyjemny do oglądania. Co Ciebie w nim zasmuciło?
- Timothy1313
Zielona Latarnia będzie ujawnionym gejem w nowym serialu HBO. Nic nie wiadomo o aktorach, a premiera odbędzie się też zapewne nieprędko.
http://www.back2stonewall.com/2020/10/h ... y-gay.html
- mike
Klasyczne francuskie kino z niebanalną fabułą Summer of 85 (Été '85) Wciąga na maksa, targały mną wszystkie emocje jak oglądałem i jeszcze na długo zostanie w pamięci. Do tego klimat miasteczka, żaglówki i muzyka z lat 80. Jak dla mnie najlepsza gejowa produkcja kilku ostatnich lat.
- mike
- Senso
Widziałem sporo westchnień nad Mine Vaganti, to dla wielbicieli Ferzana Özpetka i typowej dla niego stylistyki być może gratką będzie jego ostatni film - La dea fortuna. W kinach w PL był już pod koniec 2019 r. i potem w covidowej przerwie - możliwe więc, że oglądaliście - a dla tych co nie widzieli lub chcą zobaczyć ponownie 24 listopada na mojeekino.pl o 20:00 będzie taka okazja na biletowanym seansie.
Zwiastun: https://youtu.be/NEQFwVkrBz4
Zwiastun: https://youtu.be/NEQFwVkrBz4
- jazzik
Nie znałam tego serwisu, ale to świetny pomysł, że część pieniędzy ze sprzedaży biletu, trafia na konto wybranego kina.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
- Senso
Też tak myślę. Niestety te kina skrzyknęły się tak, że nie w każdym mieście jest jakieś (to wskazuję takie które w jakiś sposób lubię w innym mieście).
I serwis bez reklamy - gdyby kilka miesięcy temu nie wpadł na nich przypadkiem chcąc obejrzeć pewien film, pewnie bym o nim nawet nie wiedział.
I serwis bez reklamy - gdyby kilka miesięcy temu nie wpadł na nich przypadkiem chcąc obejrzeć pewien film, pewnie bym o nim nawet nie wiedział.
- jazzik
Mojego ulubionego nie ma wymienionego imiennie, ale jest Sieć Kin Studyjnych, do którego ono należy.
- mike
- Senso
A co tutaj szukać, jak producent na swojej stronie podaje linki do tego filmu? Płacisz - oglądasz.
- jazzik
Rzecz w tym, że Mike nie lubi płacić.
- Senso
Ziemkiewicz też nie lubił