mike pisze: ↑14-12-2020 20:49:20
Damski tyłek non stop w kadrze do piosenki o gejowskiej miłości NIE MOŻE nie przeszkadzać. Kolejny utwór tylko potwierdza wszelkie podejrzenia.
Z tego co zrozumiałem założycielem grupy jest Rafał Betlejewski znany z akcji „Tęsknię za tobą, Żydzie”.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
Od jakichś 20 minut Agaty Zubel (Pieśni Kleopatry, wyk. Agata Zubel – sopran, Klangforum Wien, dyr. Johannes Kalitzke) - bo zostawiłem gdzieś pilota, nie wiem gdzie, więc nie mogę bez zbędnej fatygi radia wyłączyć.
Agata skomponowała cykl "Cleopatra's Songs" do tekstów Williama Szekspira. To wirtuozowski i głęboko poruszający monodram.
Bęben surdo, egipskie kołatki sistrum czy przestrojona harfa grająca z preparowanym fortepianem - to tylko niektóre przykłady sonorystycznych pomysłów, jakie zrealizowała w tym utworze kompozytorka.
Do kompletu powinienem chyba zacząć czytać jakiś długi wpis Renly'ego
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
Może to odstrasza wirusy? To byłaby korzyść z tego słuchania. I możesz sobie zaliczyć jako pokutę za grzechy. Dla odmiany polecam "Looks, looks, Looks"
Weź! Wczoraj kliknąłem ale przez grzeczność nie skomentowałem Zubel odstrasza, Sparks może zabić wirusy razem z nosicielem.
Momentami, nie wiedźeć czemu, skojarzyło mi sie to z "Hair" (filmowym), a w refrenach to już z wszystkim naraz. Może dlatego, że to dość musicalowy numer (a w tle neon "Chorus Line" miga).
*** Silent Night - A. Dębicz & Ł. Kuropaczewski & J.J. Orliński
(czyli mówiac po ludzku, śpiewa Kuba Józek) https://youtu.be/tPqn9-DNHR4
Muzyka w Raju. Boże Narodzenie w Raju/Christmas in Paradise #1 (premierowe odtworzenie na FB).
Yukie Sato soprano
Jesenka Balic Zunic viola d'amore
Orkiestra Kore/Kore Orchestra
(Notabene tylko dla mnie - widzów: 1 )
Ładne było: https://fb.watch/2Ay2mwZRmK/
To tylko na początku, bo później miałeś już towarzystwo w osobie 강유찬
Marc Mauillon
Słyszałem go już nie raz, ale jakoś nigdy nie pomyślałem, żeby sprawdzić, jak wygląda.
Ciekawe, czy ma już męża
Boże Narodzenie w Raju/Christmas in Paradise #3
Aira Maria Lehtipuu - skrzypce/violin
Fredrik From - skrzypce/violin
Elena Andreyev - wiolonczela/cello
Paulina van de Pavert - wiolonczela/cello
Adam Kaiser - kozioł weselny/bagpipe
Orkiestra Kore/Kore Orchestra