(*czytać uwaznie, tam jednak jest litera a)Wczoraj kupiłem rośliny. Bardzo je lubię, więc mam gaj.
https://www.newsweek.pl/kultura/jakub-j ... ka/rtlkvce
A teraz idę sprawdzić lodówce.
(*czytać uwaznie, tam jednak jest litera a)Wczoraj kupiłem rośliny. Bardzo je lubię, więc mam gaj.
Jasin Rammal-Rykała atrakcyjny bas-baryton.„Operowym głosem” to pierwszy vlog w Polsce w pełni poświęcony teatrowi operowemu. Młody śpiewak – Jasin Rammal-Rykała – w przystępny sposób odkrywa przed widzami tajniki świata opery i stara się obalić wiele związanych z nim mitów funkcjonujących w powszechnej świadomości.
W pierwszym odcinku cyklu przekona widzów, że opera nie jest tak nudna, jak sądzili, i odpowie na pytanie – czy tenor jest szybszy od Usaina Bolta?
Dwa miesiące to chwila?Spotykamy się w twojej ulubionej warszawskiej Prochowni na Żoliborzu, na chwilę przed otwarciem nowego sezonu Teatru Wielkiego Opery Narodowej, który inaugurujesz swoim długo wyczekiwanym koncertem w Polsce.
Nie przejmuję się tym, że ktoś pod tym wideo napisze, że to profanacja albo że da mi popalić za bezczeszczenie Vivaldiego. Nauczyłem się nie czytać komentarzy, ani dobrych, ani złych. (...). Interesuje mnie zdanie innych, ale tylko wtedy, kiedy mam przed sobą rozmówcę, który wie, o czym mówi.
Nowy sezon w naszym wtorkowym cyklu (uwaga: przenieśliśmy się ze środy) rozpocznie "Koronacja Poppei" Claudia Monteverdiego. Artur Stefanowicz śpiewał w niej partię Ottona, m.in. w spektaklach w Amsterdamie oraz Miami. Operę o pożądaniu władzy i miłości wysłuchamy w interpretacji…
O tym dowiedzą się Państwo tuż po godz. 22.00.
Zapraszam,
Jacek Hawryluk
Audycja "Moja opera" we wtorek (22.09) w godz. 22.00-22.55.
Kuba Józek na FB i Insta pisze:It was kind of a surreal situation but it happened. I never expected to sing a duet with @mikainstagram but he invited me and I was super happy to join him in his really incredible show! What an extraordinary guy with such energy on stage! I feel inspired and happy that I could be there!
The whole concert will be available soon so stay tuned!