Replika
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Szach
Re: Replika
A do mnie Replika jeszcze nie doszła Poprzedni numer też dostałem z opóźnieniem i wygląda na to, że to jakiś sąsiad włożył do skrzynki, bo wystawała z niej koperta o 6 rano, a dzień wcześniej nic nie było. Może tym razem też trafiła gdzieś indziej i błądzi po bloku.
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu!
- król Julian
- król Julian
Ja kupuję replikę on-line. W tych czasach wydania papierowe gazet coraz mniej mają sens. To naprawdę niewielki wydatek, ale coraz częściej zastanawiam się, nad tymi drobnymi funtami, bo za tą samą cenę mam miesięczna prenumeratę o wiele bardziej interesującej gazety. Robię to raczej ideologicznie.
Ostatnie pięć wydań, to może pięć artykułów. Nic tam nie ma. Pokazywałem Marcinowi, ale on w ogóle tym nie był zainteresowany. Jakość mierna.
No i wszystko co tam jest, wygląda jakby pochodziło z czasów historycznych. I to chyba nawet boli i często jest niezrozumiałe: walka o dawno wywalczone na zachodzie prawa, wychodzenia z szafy i takie tam...
Ostatnie pięć wydań, to może pięć artykułów. Nic tam nie ma. Pokazywałem Marcinowi, ale on w ogóle tym nie był zainteresowany. Jakość mierna.
No i wszystko co tam jest, wygląda jakby pochodziło z czasów historycznych. I to chyba nawet boli i często jest niezrozumiałe: walka o dawno wywalczone na zachodzie prawa, wychodzenia z szafy i takie tam...
- Walpurg
Przyjedź do Polski a będziesz miał bolesną codzienność i teraźniejszość.
Myślę, że to zależy do czego pasujemy. Poważnie. Stan umysłu ciągnie nas do rzeczywistości, do której pasujemy.
Nie miałbym żyć w waszej rzeczywistości, nie pasuję do żadnej z jej wymiarów. Wiele razy o tym myślałem.
Nie miałbym żyć w waszej rzeczywistości, nie pasuję do żadnej z jej wymiarów. Wiele razy o tym myślałem.
- Hebius
Zapomniałem wrzucić w nocy, ale na szczęście oferta jest nadal aktualna.
https://replika-online.pl/produkty/prenumerata/
Mare, to coś w sam raz dla ciebie - nie chciałeś kupować książki, bo za droga, no to teraz możesz mieć tom za darmo
https://replika-online.pl/produkty/prenumerata/
Mare, to coś w sam raz dla ciebie - nie chciałeś kupować książki, bo za droga, no to teraz możesz mieć tom za darmo
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- homowiadomo
- Achim
- ikar
No proszę, a tak narzekaliście na ten "Most Ikara" (nie mój )
- marcin
No to już widzę, jaki pean będzie w najnowszej Replice na cześć tego dzieła...
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
-
- Forumowe Ciacho
Niekoniecznie. Już kiedyś jako prezent była książka "Znajdź mnie", a w recenzji została negatywnie oceniona.
"Uczucie pożądania to ogromna siła, która ma nad tobą całkowitą władzę"
Adam Georgiev, "Planeta samych chłopców"
- Nathi
Ja nie odnowiłem prenumeraty, bo nudy. Wieczna reklama prepu.
- marcin
No jak zrecenzują to wielkopomne dzielo pozytywnie to tez nie przedluze, bo idioty nie dam z siebie robic.
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
-
- Forumowe Ciacho
Moim zdaniem jesteście przewrażliwieni.
- Hebius
A czytałeś "Most Ikara"?
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
-
- Forumowe Ciacho
Nie i nie planuję. Chodzi mi o ocenę Repliki (i w sumie pewnie jeszcze wielu innych rzeczy), a nie tej książki.
- mare
Sledzę cenę, już jest poniżej 30 zł.
Pod konarami kasztana,
Pan zablokował mnie,
a ja Pana.
Pan zablokował mnie,
a ja Pana.
- Hebius
Dostałem nowy numer "Repliki".
Tym razem redakcja zaszalała - niechciana makulatura, którą zdecydowano się obdarować (ukarać?) prenumeratorów jest nie tylko niepotrzebna, ale też wizualnie nadzwyczaj ohydna i składa na komiks-propagandówkę "Opowieść o Robercie Biedroniu. Od Krosna do Brukseli" .
Magazyn na razie przejrzałem tylko z grubsza. Na stronie 64 jest podpisana przez Piotra Sobolczyka "recenzja" Mostu Ikara. Autor już chyba bardziej do kupna powieści zniechęcić nie mógł, bo zdradza w swoim tekście wszystko, co najważniejsze. Gdyby to była recenzja kryminału zaczynałaby się pewnie od "Już od pierwszych stron wiadomo, że zabił kamerdyner...". W każdym razie Marcin nie będzie miał pretekstu do rezygnacji z prenumeraty.
Tym razem redakcja zaszalała - niechciana makulatura, którą zdecydowano się obdarować (ukarać?) prenumeratorów jest nie tylko niepotrzebna, ale też wizualnie nadzwyczaj ohydna i składa na komiks-propagandówkę "Opowieść o Robercie Biedroniu. Od Krosna do Brukseli" .
Magazyn na razie przejrzałem tylko z grubsza. Na stronie 64 jest podpisana przez Piotra Sobolczyka "recenzja" Mostu Ikara. Autor już chyba bardziej do kupna powieści zniechęcić nie mógł, bo zdradza w swoim tekście wszystko, co najważniejsze. Gdyby to była recenzja kryminału zaczynałaby się pewnie od "Już od pierwszych stron wiadomo, że zabił kamerdyner...". W każdym razie Marcin nie będzie miał pretekstu do rezygnacji z prenumeraty.
- Szach
Ja właśnie od książkowych recenzji zacząłem, żeby sprawdzić czy Marcin miał rację. No i dziwo nie miał Ale rzeczywiście w tych kilku zdaniach sttrsciki całą powieść, kawa na ławę i wszystko wiadomo.
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu!
- król Julian
- król Julian
- jazzik
To teraz można wystawić na Allegro jako nową.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali