Pora przedstawić swoje majowo-czerwcowe zakupy, bo jakoś zapomniałem o tym temacie Będę po jednej wpisywał
Biber: Mystery Sonatas, wyk. Musica Alchemica
Wspaniałe wykonanie (na większy niż tradycyjnie skład) tego nieco tajemniczego cyklu utworów. Notabene nie wiem czemu opatrzono je nazwą Mystery Sonatas bo znacznie bardziej znane jest to w j. ang. jako Rosary Sonatas (Sonaty różańcowe).
Okładka taka sobie niestety.
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
Dodam jeszcze (widać też na tym filmiku co zalinkowałem), że o bardzo ciekawej, nieco androgynicznej urodzie jest młody pan klawesynista (Justin Taylor).
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
wydaje mi się że np. tu (kolejne nagranie podane przez yt:) https://www.youtube.com/watch?v=PsZdCbqAaLE
o wiele lepiej słychać jego możliwości.
uważam że to jest o klasę wyżej niż Orliński. słychać że głos jest "niecodzienny"
Mnie się jednak bardziej podoba przy Purcellu. Notabene bardzo ładny klip - ci muzycy się tak uśmiechają do siebie Zwłaszcza pani harfistka ma uroczy uśmiech.
Miloš Karadaglić: The Sound of Silence
No wreszcie! To oczywiście nie jest zakup, bo płyta zapowiedziana na wrzesień. Może repertuar niekoniecznie ten, ale nie marudźmy Spoiler
Contents:
Paul Simon/The Sound of Silence
The Moody Blues/Nights in White Satin feat. Manu Delago
Leonard Cohen/Famous Blue Raincoat
Portishead/Sour Times
Skylar Grey/Moving Mountains
Radiohead/Street Spirit (Fade Out)
Dido/Life for Rent
The Magnetic Fields/The Book of Love
Arlen/Over the Rainbow
Jorge Calandrelli/Solitude feat. Jess Gillam
Brouwer/Cancion de cuna (Berceuse)
José Luis Merlin/Evocacion
Pujol/Suite del Plata No. 1: III: Milonga
Manuel de Falla/Nana feat. Jess Gillam
Tárrega /Prelude in D minor, “Endecha”
Michel Legrand/What are you doing the rest of your life?